Τελική ευθεία για τις Παγκύπριες - Ποιο μάθημα είναι πρώτο και ποιο τελευταίο

Τελική ευθεία για τις Παγκύπριες - Ποιο μάθημα είναι πρώτο και ποιο τελευταίο

21.04.2017 - 15:24

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, που αρχίζουν τον Μάιο. Λιγότερο από ένας μήνας έχει απομείνει και “βρισκόμαστε στην τελική ευθεία διοργάνωσης των παγκύπριων εξετάσεων, όπως επίσης και προετοιμασίας των υποψηφίων στις παγκύπριες εξετάσεις”, δήλωσε η Τέρψα Κωνσταντινίδου, αναπληρώτρια Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης και Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων.

Η έναρξη θα γίνει όπως είθισται με την εξέταση των Νέων Ελληνικών στις 16 Μαΐου και θα συνεχίσουν οι εξετάσεις επί καθημερινής βάσεως μέχρι και την 9η Ιουνίου, που είναι η τελευταία μέρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

Παράλληλα και ταυτόχρονα, σημείωσε, αρχίζουν και οι συντονισμοί για τη διόρθωση των τετραδίων απαντήσεων των υποψηφίων και γίνονται οι δοκιμαστικές βαθμολογήσεις και αρχίζει και η διόρθωση των γραπτών ούτως ώστε “να είμαστε έτοιμοι περί τα τέλη Ιουνίου για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων”.

Την ίδια ώρα, είπε, η Υπηρεσία Εξετάσεων ανακοίνωσε χθες τα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν παγκύπρια, είναι περίπου όλα τα λύκεια μέσης εκπαίδευσης.

Οι παγκύπριες εξετάσεις γίνονται και για σκοπούς απόλυσης από τη δημόσια μέση εκπαίδευση και για σκοπούς πρόσβασης στην ανώτερη και στην ανώτατη εκπαίδευση της Κύπρου και της Ελλάδος.

Ερωτηθείσα σχετικά είπε ότι φέτος συμμετέχουν 8137 υποψήφιοι.

Αργότερα, είπε, θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά τις επιλογές υποψηφίων και περίπου περί τα μέσα Ιουλίου αναμένουμε να έχουμε την υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Πηγή: 
ΚΥΠΕ
Close