Offsite News

Το παιδί μου

Το παιδί μου

 

Πεισμώνει, επιμένει, στυλώνει τα πόδια, απαιτεί… Πριν χαρακτηρίσετε το παιδί σας ιδιότροπο, σκεφτείτε ότι μπορεί απλώς να βρίσκεται σε απόγνωση. Κι όμως, έχετε ελπίδες να κερδίσετε τον πόλεμο του «θέλω», αρκεί να υιοθετήσετε τις σωστές τακτικές. Όλα όσα προτείνουν ειδικοί παιδοψυχολόγοι, εδώ!

Λίγες μόνο μέρες πριν από τις παγκύπριες εξετάσεις τα φώτα στρέφονται προς τους μαθητές. Ποιες οι σκέψεις και τα συναισθήματά τους πριν από την κρίσιμη εξέταση που θα καθορίσει τη μετέπειτα σταδιοδρομία τους; Ποιος ο ρόλος των γονιών και των εκπαιδευτικών αυτή τη δύσκολη περίοδο των εφήβων; Τις σκέψεις και τις συμβουλές τους μοιράστηκαν μαζί μας με πολλή προθυμία οι τελειόφοιτες μαθήτριες Δανάη Ιεροδιακόνου από το Λύκειο Αραδίππου και Αθηνά Λοΐζου από το Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα, καθώς και η φιλόλογος Ευτυχία Πιπονίδου. Διαβάστε τη συνέχεια εδώ.

Τα παιδιά επαναλαμβάνουν μία βρισιά που άκουσαν είτε για να μιμηθούν είτε για να τραβήξουν την προσοχή μας ή ακόμη και να δείξουν στους γονείς τους ότι είναι ανεξάρτητα. Μπορεί να μην αντιλαμβάνονται τη σημασία της βρισιάς, είναι ικανά όμως να διαισθανθούν τη συναισθηματική φόρτιση της λέξης όταν σας ακούνε να την προφέρετε με τόση ένταση! Τι πρέπει να κάνετε όταν το παιδί βρίζει;

Περάστε ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας, αφιερώνοντας λίγη ώρα σε χειροτεχνικές δημιουργίες! Πιο κάτω θα βρείτε μία όμορφη και πολύ εύκολη δημιουργία που μας προτείνει το e-manoula.blogspot. Δείτε τη χειροτεχνία και ξεκινήστε δουλειά!

Οι διαφημίσεις προϊόντων τις οποίες βλέπουν τα παιδιά μας, περνάνε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Το προϊόν αυτό είναι σχεδόν τέλειο και πρέπει να αποκτηθεί. Τα μικρά παιδιά, που λειτουργούν χωρίς να φιλτράρουν όσα προσλαμβάνουν, όσο οι μεγάλοι, δεν μένουν ασυγκίνητα από τα διαφημιστικά μηνύματα. Τι πρέπει να κάνουμε οι γονείς για να τα προστατεύσουμε;

Πολλές φορές χάνουμε την υπομονή μας με τη συμπεριφορά των παιδιών μας. Κάποτε αυτή η συμπεριφορά είναι φυσιολογική για την ηλικία τους. Άλλοτε πάλι δεν αρμόζει στην ηλικία και το αναπτυξιακό τους επίπεδο και χρειάζεται να επέμβουμε για να εμποδίσουμε την κακή συμπεριφορά. Σήμερα σας συστήνουμε τη μέθοδο του διαλείμματος (time out) για να μπορέσετε να εμποδίσετε μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Μάθετε περισσότερα εδώ.

 

Η ανήσυχη και νευρική συμπεριφορά, γνωστή και ως ιδιότροπο κλάμα, είναι η πιο συχνή διαπιστωμένη συμπεριφορά κλάματος στα μωρά. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι το μπιμπερό Avent περιορίζει σημαντικά τους κολικούς και το ιδιότροπο κλάμα, ειδικά το βράδυ. Μάθετε περισσότερα για τα νέα μπιμπερό Avent.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για τον αυτισμό, που καθιερώθηκε στις 2 Απριλίου κάθε έτους, παραθέτουμε το πιο κάτω άρθρο που βοηθάει τους γονείς παιδιών ηλικίας 6-12 μηνών να εντοπίσουν σημάδια στη συμπεριφορά των παιδιών τους που υποδηλώνουν αυτισμό. Διαβάστε το άρθρο εδώ. Ενημερωθείτε ακόμη από παλαιότερο άρθρο μας σχετικά με τα χαρακτηριστικά, τα αίτια και τη θεραπεία του αυτισμού.

Η Παιδιατρική Εργοθεραπεύτρια, Ελιζιάννα Χριστοδούλου συγκέντρωσε μια λίστα με τις κυριότερες εφευρέσεις που έχουν κάνει καλύτερη αλλά και ευκολότερη τη ζωή των γονέων. Δείτε την και χρησιμοποιήστε την αναλόγως, εδώ!

Η περίοδος του Πάσχα είναι ιδανική για να περάσετε ποιοτικό χρόνο με την οικογένειά σας και να έρθετε πιο κοντά με τα παιδιά σας. Η σελίδα mamakid μας προτείνει το τέλειο παιχνίδι για την περίοδο του Πάσχα: Το κυνήγι των κρυμμένων αβγών!

Σελίδα 1 από 8


Marfin Laiki Bank