13χρονος σκοτώνει 9χρονη - Ώρα για κλικς;

Andri_thrasivoulou
Πινελιά… κουτσομπολιού; Και μη χειρότερα…

Ρομά. Χωρισμένοι γονείς. «Προβληματικός 13χρονος». «Την ώρα που ο πατέρας έκανε μαλάξεις στο κορμάκι της 9χρονης ο αδερφός της καθόταν στην αυλή - Μαρτυρία γείτονα» (τίτλος διαδικτυακού μέσου).

Ώρα να τρελαθούμε στα κλικ. Αποστασιοποιηθείτε συνάδελφοι.

Τι κι αν ένα παιδί πέθανε; Τι κι αν ένα άλλο ΠΑΙΔΙ, το σκότωσε; Λεπτομέρειες, ίσως για μερικούς ''δημοσιογράφους''. Είναι ώρα για ξεκοίλιασμα. Για αδυσώπητη συντήρηση στερεοτύπων μιας κοινωνίας που ασθενεί σε πολλούς τομείς, κυρίως λόγω νοοτροπίας των πολιτών της. Μιας κοινωνίας που ακούει Ρομά και σκέφτεται «ε τι περίμενες από τον γύφτο». Ακούει για «χωρισμένους» και βγάζει εξανθήματα. Α, αυτό φταίει, λέει η μια γειτόνισσα στην άλλη απολαμβάνοντας τον ζεστό κυπριακό καφέ. Το πόρισμα βγαίνει αβίαστα. Με περισσή στωικότητα, αλάθητη διερευνητική προσέγγιση. Πινελιά… κουτσομπολιού; Και μη χειρότερα…

Και τα ΜΜΕ να τρέφουν την αχόρταγη ανάγκη της αμορφωσιάς, της κατινιάς. Δεν σεβόμαστε ένα νεκρό παιδί, ένα παιδί που έκανε ένα φρικτό έγκλημα και σίγουρα αυτό δεν έχει καμία σχέση με το εάν είναι Ρομά, γυφτούι, κινεζούι ή που το Μιτσερό… Αλλού θα πρέπει ν’ αναζητηθούν οι αιτίες κι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

 Δεν σεβόμαστε την αποστολή μας, τη δύναμη μας να διαμορφώνουμε συνειδήσεις, να εκπαιδεύουμε και να ενημερώνουμε χωρίς να υποτιμούμε τη νοημοσύνη κανενός, να αγγίζουμε την ουσία ενός θέματος, να αναζητούμε τις πραγματικές ευθύνες ενός κράτους με μια υποστελεχωμένη Υπηρεσία Κοινωνικής Ευημερίας, χωρίς να γιγαντώνουμε ρατσιστικές αντιλήψεις, να ποδοπατούμε προσωπικότητες, νεκρούς, ανθρώπους που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, παιδιά.

Αναμόρφωση. Η λέξη «κλειδί». Στο παιδί που σκότωσε. Σε εμάς.

 

16