Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

2022: Έτος ένταξης στη νέα τάξη, στην ψηφιακή βιομετρική εποχή

2022: Έτος ένταξης στη νέα τάξη, στην ψηφιακή βιομετρική εποχή

Οι ραγδαίες ή αν θέλετε βίαιες αλλαγές τρομάζουν ακόμη περισσότερο. Το χάσμα που προκύπτει από την μη εξίσου γρήγορη αντίληψη της αλλαγής, από την μη εξίσου γρήγορη αποδοχή της αλλαγής και από την μη εξίσου γρήγορη προσαρμογή στην αλλαγή, δημιουργεί έδαφος, αποτελεί φυτώριο συνωμοσιών, περίεργων σεναρίων, αλλοπρόσαλλων ερμηνειών. Αυτό δεν πρέπει να τρομάζει, ούτε και να παραξενεύει. Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου, έτσι ήταν και έτσι θα είναι. Ψάχνει εξηγήσεις, οι οποίες κυρίως τείνουν να ικανοποιούν το συναίσθημα / αντίληψη και όχι την λογική.

ΓΡΑΦΕΙ Ο                                                                                                                                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ                                                                                                Twitter: @tsangarisp

Τα δεδομένα αλλάζουν. Οι συνθήκες αλλάζουν. Η καθημερινότητα αλλάζει. Τα τελευταία δυο χρόνια, οι αλλαγές ήταν και είναι τόσο ραγδαίες που έγιναν αντιληπτές από τους πάντες, σε αντίθεση με το τι συνήθως επισυμβαίνει όπου οι αλλαγές γίνονται μέσα από μια πολύχρονη και αργή διαδικασία με αποτέλεσμα να μην γίνονται ιδιαίτερα αντιληπτές από τους πολίτες. Αυτή τη φορά όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει καταιγιστικά και σε αυτό συντέλεσε και η Πανδημία του Κορωνοιού, η οποία ουσιαστικά μας υποχρέωσε να αναζητήσουμε λύσεις και εναλλακτικές, οι οποίες εκ των πραγμάτων εξευρέθηκαν μέσα από την Τεχνολογία. 

Η Τεχνολογία μας οδηγεί και θα μας οδηγεί και αυτό είναι που πρέπει να γίνει αντιληπτό. Όσο πιο σύντομα αφενός το αντιληφθούμε και αφετέρου το αποδεχτούμε τόσο πιο γρήγορα θα προσαρμοστούμε στην νέα τάξη πραγμάτων. Στην νέα βιομετρική ψηφιακή εποχή. 

Το «σκανάρισμα» θα αποτελεί πλέον καθημερινότητα προς διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών. Τα βιομετρικά δεδομένα του κάθε πολίτη θα είναι ψηφιοποιημένα, ο ιατρικός φάκελος και το ιατρικό του κάθε ανθρώπου θα είναι προσβάσιμα μέσα από ένα app, το ιστορικό των προσωπικών οχημάτων θα είναι σε e-data όπως και τα δεδομένα άλλης κινητής και ακίνητης περιουσίας / ιδιοκτησίας. Ο «εργασιακός φάκελος», οι συνεισφορές, αποκοπές και όλα τα σχετικά εργασιακά δεδομένα προσβάσιμα από το κινητό του κάθε εργαζόμενου.    

Όλα αυτά (εκ των οποίων τα περισσότερα ήδη υπάρχουν) και ακόμη περισσότερα είναι προαπαιτούμενα για την μετάβαση της ανθρωπότητας σε αυτή τη νέα τάξη πραγμάτων της ψηφιακής βιομετρικής εποχής, η οποία θα «ξεκλειδώσει» απίστευτες δυνατότητες και απίστευτες διευκολύνσεις προς τον κάθε πολίτη ξεχωριστά και κατ’ επέκταση προς την κοινωνία, με στόχο την περαιτέρω οργάνωση, την περαιτέρω ανάπτυξη και την περαιτέρω πρόοδο.

Τα e-meetings, τα οποία προ 3ετίας φάνταζαν «extreme», είναι πλέον καθημερινότητα. Απίστευτο, πόσος χρόνος κερδίζεται και συνάμα απίστευτο το πόσος χρόνος χανόταν προηγουμένως. Ακόμη και το σκανάρισμα για covid, αποτελεί μόνο την αρχή και θα λειτουργήσει ως πρότυπο για ό,τιδηποτε άλλο θα ακολουθήσει. Για παράδειγμα ο έλεγχος διαβατηρίων, σε λίγο καιρό θα μας φαίνεται προϊστορικός, αφού πλέον θα εφαρμοστεί το σκανάρισμα των βιομετρικών δεδομένων μέσα από το κινητό ή τσιπ που θα διαθέτουν οι πολίτες. Ή ακόμη διάφορες άλλες λειτουργείες της απλής καθημερινότητας θα διεκπεραιώνονται ψηφιακά από το πιο απλό έως το πιο περίπλοκο. Η κάρτα εργασίας για παράδειγμα θα είναι παρελθόν αφού με την είσοδο και έξοδο σου στον χώρο εργασίας θα σκανάρονται τα δεδομένα. Ακόμη και οι business cards με τα contact details εισέρχονται σε άλλη εποχή αφού ενδεικτικά να αναφέρω ότι το Covve (μια startup κυπριακή εταιρεία) ήδη εφάρμοσε την ψηφιακή business card, η οποία σαρώνεται από τον παραλήπτη μέσω κινητού και ο παραλήπτης διαθέτει ψηφιοποιημένα τα δικά σου contact details, χωρίς να χρειάζεται να λάβει την επαγγελματική σου κάρτα σε μορφή hard copy.

Από την άλλη, οι αλλαγές πάντοτε τρομάζουν. Οι ραγδαίες ή αν θέλετε βίαιες αλλαγές τρομάζουν ακόμη περισσότερο. Το χάσμα που προκύπτει από την μη εξίσου γρήγορη αντίληψη της αλλαγής, από την μη εξίσου γρήγορη αποδοχή της αλλαγής και από την μη εξίσου γρήγορη προσαρμογή στην αλλαγή, δημιουργεί έδαφος, αποτελεί φυτώριο συνωμοσιών, περίεργων σεναρίων, αλλοπρόσαλλων ερμηνειών. Αυτό δεν πρέπει να τρομάζει, ούτε και να παραξενεύει. Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου, έτσι ήταν και έτσι θα είναι. Ψάχνει εξηγήσεις, οι οποίες κυρίως τείνουν να ικανοποιούν το συναίσθημα / αντίληψη και όχι την λογική. 

Το 2022 θα είναι ένα έτος ένταξης και καλύτερης κατανόησης για την νέα τάξη πραγμάτων και την ψηφιακή βιομετρική εποχή. Ένα έτος καλύτερης προετοιμασίας για τα όσα συναρπαστικά έπονται… και είναι πολλά. 

Καλό 2022 να έχουμε. 

Home