Αφού ο Αναστασιάδης είναι χάλια, ευκαιρία να τον διώξουμε

Αφού ο Αναστασιάδης είναι χάλια, ευκαιρία να τον διώξουμε

ΓΡΑΦΕΙ Ο                                                                                                                                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ                                                                                                Twitter: @tsangarisp

Είναι η τρίτη φορά που η Στήλη επανέρχεται στα πολιτικά μασκαριλίκια που ζούμε τον τελευταίο καιρό. Η πρώτη παρέμβαση ήταν υπό τον τίτλο «Ο Προϋπολογισμός, το πολιτικά ορθό και το πολιτικό περιπαίξιμο» και η δεύτερη Άποψη: «Πολιτική σε στυλ «Ουγκάγκα μπουμ μπουμ χι γκάπα γκουμ μπιρλί»

Σήμερα δεν θα επαναλάβουμε τα όσα είπαμε. Σήμερα θα αναφερθώ εν συντομία σε τέσσερα σημεία μόνο, και παράλληλα επισυνάπτω και την παρέμβασή μου στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων της DigitalTv (18/12/20) επί του ίδιου θέματος. 

Σημείο 1/ Από πότε, σε ποια χώρα, και που το είδαν γραμμένο, ότι η εκάστοτε Αντιπολίτευση είναι υποχρεωμένη να ψηφίζει το Οικονομικό Πλάνο της εκάστοτε κυβέρνησης; Και τάχατες αυτό είναι και «υπεύθυνη στάση»; Υπεύθυνη και ορθή πολιτική στάση όταν είσαι αντιπολίτευση είναι να καταψηφίζεις το Οικονομικό Πλάνο της Κυβέρνησης αφού διαφωνείς με τις πολιτικές της. Αν δεν διαφωνείς με τις πολιτικές της, και της εγκρίνεις το οικονομικό της πλάνο για να τις εφαρμόζει, τότε δεν ονομάζεσαι αντιπολίτευση αλλά συμπολίτευση. 

Σημείο 2/ Το ότι για να εγκριθεί ο Προϋπολογισμός απαιτείται πλειοψηφία το μάθαμε την περασμένη Πέμπτη το πρωί; Δεν το γνωρίζαμε; Και πόσο μάλλον η Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση μετά την καταψήφιση άρχισε μπαράζ επαφών με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για να δει τι θα κάνει. Μα τώρα; Αυτό δεν όφειλε να το κάνει από πριν; Ώστε να διασφαλιστεί ότι θα ενταχθούν στο Οικονομικό της Πλάνο για το 2021 και θέματα που θέλουν τα κόμματα, από τα οποία ζητά την ψήφο τους; 

 

Σημείο 3/ Συνταγματικό κενό. Και πάλι τώρα το μάθαμε ότι υπάρχει συνταγματικό κενό για το τι γίνεται αν ο Προϋπολογισμός καταψηφιστεί και δεν πετύχει η κυβέρνηση πλειοψηφία έως τον Μάρτιο του 2021; Αφού το ξέραμε. Τι κάναμε; Γιατί δεν φροντίσαμε να κάνουμε την αναγκαία αλλαγή / προσθήκη στο Σύνταγμα ώστε να μην υπάρχει κενό; Και αν χρειάζεται, ναι, να προσθέσουμε πως σε τέτοια περίπτωση η Κυβέρνηση οφείλει να προκηρύξει Προεδρικές εκλογές εντός 40 ημερών. 

Σημείο 4/ Αφού ο Αναστασιάδης και ο ΔΗΣΥ είναι χάλια. Αφού ενόσω βρίσκονται στην εξουσία παίρνουν τον τόπο πίσω και δεν εφαρμόζουν πολιτικές υπέρ του πολίτη, γιατί τα κόμματα τώρα δεν εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία; Ας επιμείνουν στη θέση τους, να μην εγκριθεί ο Προϋπολογισμός και παρόλο που αυτό δεν προνοείται από το Σύνταγμα, ο Νίκος Αναστασιάδης θα υποχρεωθεί σε παραίτηση και θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Αφού δεν θα έχει λεφτά να λειτουργήσει το κράτος, τι θα κάνει; Θα υποχρεωθεί σε παραίτηση. 

Home