Ακαταμάχητες γκάφες εντός και εκτός Βουλής αυτές τις μέρες (vid)

Ο Άντρος, ο Αναστασιάδης και τα κοτσινομανίταρα του Χριστοφίδη
Σε μια χώρα που όλα τρολάρονται και όλοι το παίζουν σοβαροί...

Γράφει ο Ακαταμάχητος

Eίναι γεγονός ότι τούτα τα περιβόητα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εκτός του ότι έχουν γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας, έχουν αλλάξει εντελώς και τον τρόπο που πολιτεύονται οι πολιτικοί και γενικότερα ολόκληρη η πολιτική επικοινωνία αναθεωρήθηκε.

Περιττό να πω ότι στις υπόλοιπες χώρες αυτό ισχύει εδώ και καμιά δεκαετία, στην Κύπρο μας έτσι έντονα την τελευταία διετία ή τελοσπάντων από τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.

Όπως  λέει και ο θυμόσοφος λαός το καλό το πράμα αρκεί να ρτει αλλά φτάνει που ήρτε.

Αυτό ήταν.

Ήρθε για να μείνει και μάλιστα- όπως όλα μας- σε υπερθετικό βαθμό.

Είπαν να ξεθαρρέψουν οι πολιτικοί και ευθύς είχαμε καταιγισμό από selfie, check-in,   βαθυστόχαστα αποφθέγματα, αγαπισιάρικα και γενικά μόνο στην τουαλέτα δεν μας ενημερώνουν ότι παν. (τουλάχιστον απ’ότι έχω δει)

Όπως συχνά λέω, πλέον έχουμε εξελίξει τον άκρατο λαϊκισμό που διέπει την πολιτική ζωή σε άκρατο like-ισμό και ο πόλεμος των likes καλά κρατεί.

Τώρα βέβαια αν το like μεταφράζεται σε ψήφο θα πρέπει να κάνουν οι στατιστικολόγοι νέα ενότητα με αλγόριθμο και μετά από κάποιες εκλογικές μάχες θα μας πουν.

Προς το παρόν απολαμβάνουμε τους πολιτικούς να περιφέρονται στα social media σε ένα ατέρμονο αγώνα ψηφοθηρίας στον οποίο φαίνεται να έχουν εθιστεί.

Δεν είναι τυχαία που χρησιμοποιώ το ρήμα «απολαμβάνουμε» γιατί εξαιτίας ακριβώς και της απειρίας τους στον χώρο πολύ συχνά τους βλέπουμε να περιπέφτουν σε απίστευτα ποσταρίσματα.

Όπως έχετε καταλάβει αναφέρομαι στην προχθεσινή πρόταση που κατέθεσε το ΕΛΑΜ για επαναφορά του ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ στα σχολικά τετράδια:

Για όσους δεν γνωρίζουν, το τραγελαφικό της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι ουδέποτε το ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ έχει αφαιρεθεί από τα σχολικά τετράδια και οι βουλευτές του ΕΛΑΜ άντλησαν την συγκεκριμένη πληροφορία από ένα χιουμοριστικό άρθρο της σατυρικής ιστοσελίδα ΞΕΡΟΤΗΑΝΑ ΠΑΦΟΥ.

(!) Μάλιστα πέραν την εισήγησης αυτής στο κοινοβούλιο, έχουν αυτούσιο το άρθρο των ΞΕΡΟΤΗΑΝΩΝ αναρτημένο εδώ και μια τριετία στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματός τους.

ΕΛΑΜ

ΕΛΑΜΚ

Ναι έχει συμβεί και αυτό αγαπητέ αναγνώστη στα χρόνια του Ιντερνετ. Κοινοβουλευτικό κόμμα βασίστηκε σε χιουμοριστική ιστοσελίδα και κατέθεσε ή σκοπεύει να καταθέσει πρόταση νόμου. Για να δούμε αν τώρα που το έχουν μάθει θα επιμείνουν και στο τέλος την καταθέσουν.

ΘΕΜΙΣΤΟΚ

Στα ίδια μήκη κύμματος κινήθηκε και ο πρώην, τέως, βουλευτής Αντρέας Θεμιστοκλέους ο οποίος με ανάρτησή του υποστηρίζει ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη είναι μύθος(!)

Σήμερα είναι η μέρα των θαυμαστικών όπως εκαταλάβετε.

Πάντως κύριε Αντρέα να σε ενημερώσω ότι στο Λονδίνο έχουν μεταφέρει πάγους από την αρκτική οι οποίοι έχουν αποκολληθεί εξαιτίας ακριβώς του περιβοήτου climate change.

Το επόμενο που έμεινε να ακούσουμε ΚΑΙ από κυπριακά «επίσημα» χείλη είναι ότι η γη είναι επίπεδη. FLATEARTHERS SOCIETY πάντως υπάρχει

Αν μπορεί να υπάρξει ηθικό δίδαγμα από τα πιο πάνω είναι ότι ο καθένας από εμάς πρέπει να αναπτύξει αντισώματα στον τεράστιο όγκο ψευδών πληροφοριών που καθημερινά λαμβάνει..γιατί στο τέλος θα καταλήξουμε να ξαναπιστεύουμε στον Άγιο Βασίλη και ότι η γη είναι επίπεδη.

Σε άλλα νέα βγήκε ο αδερφός του Γενικού Εισαγγελέα και κατήγγειλε ότι υπάρχει διαπλοκή εντός του δικαστικού σώματος επειδή παιδιά δικαστών εργάζονται σε μεγάλα δικηγορικά γραφεία. Ας ελπίσουμε ότι δεν ευσταθούν αυτά που καταγγέλλει ο Νίκος Κληρίδης (στο βαθμό που τα λέει) γιατί αν είναι έτσι τότε η δικαιοσύνη στην Κύπρο δεν είναι τυφλή αλλά στην καλύτερη περίπτωση αλληθωρη. Αλλού βλέπει και αλλού νομίζει ο πολίτης ότι βλέπει.

Εφτασε και Τζειν Χολ Λουτ στην Κύπρο εμαθέτε το; Kαλώ καλώ.

Mεγάλες στιγμές. Λέτε να την κεράσει μελομακάρονα ο Πρόεδρος μας ; Πάντως αν θα γίνει δουλειά θα πρέπει να την φέρει στην φάση που ήταν ο Γιούνκερ προχτες.

Έχω μεγάλη αγωνία...Για να δούμε τι θα δούμε.  

16