Ακαταμάχητος: Εις γην Μπανανίαν Κύπρο - Κάμετε ΓεΣΥ

Ακαταμάχητος: Εις γην Μπανανίαν Κύπρο - Κάμετε ΓεΣΥ

Σε μια χώρα οπού όλα τρολάρονται και όλοι το παίζουν...σοβαροί!

Γράφει ο Ακαταμάχητος

Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες μέρες όλοι έχουμε ασχοληθεί, έχουμε εκνευριστεί και έχουμε τρολάρει την είδηση του δολοφονηθέντα υπαλλήλου του κτηματολογίου Λεμεσού, ο οποίος την επόμενη μέρα του φόνου του βρέθηκε να κτυπά κάρτα στην δουλειά.

Εξαιτίας βέβαια αυτής της σουρεαλίστικής, ακόμα και για τα κυπριακά δεδομένα είδησης, αφήσαμε πίσω μια άλλη είδηση εξίσου κωμικοτραγική την οποία δεν θα ήταν δυνατόν να την αφήσω να πάει απαρατήρητη.

Πρόκειται για έναν άλλο συμπολίτη μας, που λέτε,  ο οποίος έλαβε ένα τηλεφώνημα από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για να ενημερωθεί ότι ήρθε η σειρά του να κάνει μια εγχείρηση, την οποία είχε κάνει πριν πέντε χρόνια.

Ο άνθρωπος προς στιγμή δεν θυμόταν για ποια επέμβαση γινόταν η αναφορά και όταν ο λειτουργός του εξήγησε  περί τίνος πρόκειται, τους είπε πέρα για πέρα ανακουφισμένος:

Ρε παιθκια μα περιπεζετε με; Τούτη την εγχείρηση έκαμα την πριν πέντε χρόνια.»

Και κάπου σε τούτο το σημείο προσπαθείς να κάμεις εικόνα τί μπορεί να είπε παρακάτω ο λειτουργός (αν εμπορούσε δηλαδή να μιλήσει και δεν  εκατάπιε την γλώσσα του):

Αν ήταν κάποιος λιγάκι ντροπαλός και μαλαχτός θα μπορούσε να είχε πει:

«Α συγγνώμη κύριε . Κάποιο λάθος πρέπει να έγινε. Χίλια Συγγνώμη. Γεια σας»

ΑΑΑ ξέρετε τί έγινε; Πρέπει να κάλεσα   λάθος αριθμό. Σας χαιρετώ

Εμμ μάλλον περι συνωνυμίας πρόκειται. Ξέρετε συμβαίνουν αυτά . Είναι και ο φόρτος εργασίας βλεπετε. Απολογούμαστε. Περαστικά σας.

Αν από την άλλη ο λειτουργός ήταν πιο θρασύς και δεν ήθελε να παραδεχτεί το λάθος θα μπορούσε να ελάλε:

‘Μα είστε σίγουρος κύριε; Eίστε σίγουρος ότι την έχετε κάνει; Τα αρχεία μας εδώ άλλα δείχνουν. Μήπως θα θέλατε να περάσετε μια βόλτα από το νοσοκομείο να ξεδιαλύνουμε το θέμα ;”

“Εμ ναι κύριε μου. Το γνωρίζουμε ότι έχετε ήδη κάνει μια φορά την εγχείρηση αυτή, τώρα όμως πρόκειται για την συμπληρωματική της, η οποία αν είστε καλά δεν χρειάζεται να την κάνετε, εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε.”

“Κύριε μου..πόσο λάθος κάνετε. Δεν έχετε κάνει εγχείρηση. Μάλλον δεν θυμάστε καλά. Πέστε μας τώρα θέλετε να ρτετε ναι ή όχι. Yπάρχουν πάρα πολλοι που περιμένουν για αυτό η απάντηση σας είναι δεσμευτική. “

Δεν θέλω να αδικήσω κάποιον, αλλά  μετά από αυτή την είδηση αντιλαμβάνεστε ότι όλα τα σενάρια είναι απολύτως ρεαλιστικά. 

Πάλι καλά να λέμε, που ο άνθρωπος δεν είχε προγραμματισμένη άλλη εγχείρηση και έκατσε να ζητήσει διευκρινήσεις. 

Σκεφτείτε τί θα γινόταν στην περίπτωση πού είχε μπει στην λίστα αναμονής για άλλη εγχείρηση. 

Θα έπαιρναν να τον ενημερώσουν για επέμβαση στο γόνατο και ο άνθρωπος θα ξεκινούσε να προετοιμάζεται για εισαγωγή επέμβασης ανοικτής καρδίας.

Θα εξυπνούσε την επόμενη μέρα και αντί για βηματοδότη στην θέση του θα έβρισκε γύψο γόνατο.

Πέραν της πλάκας όμως, σκεφτείτε αυτό το γεγονός να μην είναι μεμονωμένο. 

Σκεφτείτε κάποιος ασθενής να γραφτεί να κάνει μια επέμβαση και να του πουν ότι πρέπει να περιμένει πέντε χρόνια  και στην πορεία να φανεί ο λόγος της πενταετούς αναμονής, είναι επειδή κάποιος λειτουργός στα δημόσια νοσηλευτήρια, δεν μπαίνει στον κόπο να κάμει ένα φρεσκάρισμα στην λίστα, μια επανεξέταση των δεδομένων. 

Αφήνω στην πάντα τις πολιτικές παρεμβάσεις που βάλλουν τους δικούς τους που το παράθυρο και από το πουθενά βρίσκονται μπροστά από όλους.

Όλα και αν τα δεχτώ, με τον τομέα της υγείας δεν παίζουμε. 

Δυστυχώς όμως, μόνο με τα γεγονότα που αναφέραμε σήμερα...όχι μόνο παίζουμε …αλλά παραπαίζουμε. Για να μην βάλω και κανένα άρθρο μπροστά.

Δεν είναι τυχαία άλλωστε που ακόμα και σήμερα - ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά -  ο όρος “μπανανία” είναι ό,τι πιο ακριβές μπορεί να χαρακτηρίσει τουτο τον τόπο.

Και δεν φτάνουν όλα τα άλλα, αν μας τα πει αυτά όλα κανένας ξένος, θιγόμαστε.

Όχι απλά θιγόμαστε είμαστε και πανέτοιμοι εμείς να την πούμε και σε όλους τους άλλους.

Επειδή ως γνωστόν ‘ Η μεγαλή των Κυπραίων φυλή’ δεν σηκώνει μούγια στο σπαθί της όυτε κατι τέθκια  μουσκουρούθκια.

Home