ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Στην Αθήνα δύο εν δυνάμει Πρόεδροι

ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Στην Αθήνα δύο εν δυνάμει Πρόεδροι

Ακολουθούν ξεχωριστούς δρόμους Νικόλας - Σιζόπουλος

Γράφει ο Σκιώδης 

Στην Αθήνα βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες Νίκος Χριστοδουλίδης και Αβέρωφ Νεοφύτου. Οι δύο είχαν σειρά επαφών με την Ελληνική πλευρά αντιλαμβανόμενοι τις κρίσιμες εξελίξεις στην περιοχή εξαιτίας και των έκνομων ενεργειών της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κυπριακή ΑΟΖ.

Η παρουσία του Προέδρου του ΔΗΣΥ αλλά και του υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα προκάλεσε συνειρμούς αφού οι δύο είναι μέσα στα ονόματα που ακούγονται έντονα για να διεκδικήσουν την Προεδρία της Δημοκρατίας από πλευράς ΔΗΣΥ.

Η στήλη ωστόσο και ο Σκιώδης συστήνει και στους δύο υπομονή καθώς το δαχτυλίδι διαδοχής θα το περάσει ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης αν τελικά δεν θα είναι ο ίδιος υποψήφιος για μια τρίτη θητεία.

Διαφορετικοί δρόμοι από Νικόλα - Σιζόπουλο

Σε διαφορετικούς δρόμους κινούνται το τελευταίο διάστημα Νικόλας Παπαδόπουλος και Μαρίνος Σιζόπουλος καθώς παρά την συνεργασία που ανέπτυξαν στα αρχικά στάδια της Προεδρίας τους σε ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ ακολουθούν πλέον διαφορετικούς δρόμους. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλας στήριξε το 2016 τον Σιζόπουλο για Πρόεδρο της Βουλής ενώ η ΕΔΕΚ τον Παπαδόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2018. Οι δύο ωστόσο ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους στην συνέχεια και ιδιαίτερα στις Αναπληρωματικές εκλογές για δημάρχους Αμμοχώστου, Αγίας Νάπας όπου η ΕΔΕΚ αποφάσισε κατά βούληση ψήφο, ενώ στις προσεχείς εκλογές για Δήμαρχο Αγλαντζιά τα δύο κόμματα θα διεκδικήσουν τον  Δήμο με δικά τους κομματικά στελέχη. 

Συγκεκριμένα  το ΔΗΚΟ με τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας, Κώστα Κόρτα και η ΕΔΕΚ με την Αναπληρώτρια Πρόεδρο της Μαρία Βασιλειάδου.

Παράταση σε Λακκοτρύπη από ΠτΔ

Πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Δευτέρα οι τελετές παράδοσης - παραλαβής των υπουργείων Δικαιοσύνης και Άμυνας με τον Νίκο Αναστασιάδη να δίνει παράταση στο υπουργικό του υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη.

Όπως πληροφορείται ο Σκιώδης αν και ο ίδιος ο Λακκοτρύπης επιθυμούσε άμεση απομάκρυνση ενέδωσε τελικά στα θέλω του Προέδρου της Δημοκρατίας ο οποίος του είπε ότι θα πρέπει να παραμείνει στο πόστο του για ακόμη λίγες μέρες.

Έτσι η ορκωμοσία της νέας υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου θα γίνει στις 7 Ιουλίου και αφου παραδώσει τα κλειδιά του υφυπουργείου Ναυτιλίας θα αναλάβει καθηκοντα στις 10 Ιουλίου.

Home