Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Editorial - Τα ψέματα τελείωσαν. Τάξη μέσα από το χάος.

Τσαγγάρης Παναγιώτης -
05.02.2023

Editorial - Τα ψέματα τελείωσαν. Τάξη μέσα από το χάος.

Τα ψέματα τελείωσαν. Σήμερα μιλούν οι πολίτες. Δια της ψήφου τους. Και οι πολίτες ως είθισται μιλούν τελευταίοι και η απόφασή τους είναι τελεσίδικη. 

Οι πολίτες μέσω της ψήφου τους αποφασίζουν και ορίζουν ποιος θα είναι ο τιμονιέρης. Ποιος θα τους εκπροσωπεί και στην προκειμένη ποιος θα τους οδηγήσει στο 2028. 

Πολλές φορές το γεγονός ότι αυτός που θα ορίσει σήμερα ο λαός ή ο ένας εκ των δυο που θα επιλέξουν σήμερα οι πολίτες, θα είναι ο αρχηγός του κράτους για πέντε ολόκληρα χρόνια –στην προκειμένη έως το 2028- ξεχνιέται, χάνεται. Μπορεί και τεχνηέντως από τους ίδιους τους υποψήφιους. 

Διότι είναι αλλιώς να παίρνεις μια απόφαση ωσάν να αφορά εφήμερη κατάσταση πραγμάτων και είναι αλλιώς να αποφασίζεις για μια πενταετή κατάσταση πραγμάτων. 

Το δεύτερο απαιτεί περισσότερη σοβαρότητα, περισσότερη υπευθυνότητα, περισσότερη ψύχραιμη σκέψη παρά το πρώτο, το οποίο ως ψηφοφόρος μπορεί να το κάνεις στιγμιαία, απερίσκεπτα και εγωιστικά, ξεχνώντας ότι ουσιαστικά ορίζεις την πορεία πραγμάτων για μια 5ετία. 

Ορίζεις την πορεία τη δική σου, της οικογένειας σου, των παιδιών σου, της δουλειάς σου, της επιχείρησής σου, και αυτονόητα της κοινωνίας ολόκληρης και κατ’ επέκταση του κράτους. 

Και επειδή αυτή η δύναμη που έχει στα χέρια του ο λαός είναι πανίσχυρη, ας την διαχειριστούμε με λογική. Λογική που να οδηγεί σε σταθερότητα, ανάπτυξη και κυρίως ισορροπία. 

Τάξη μέσα από το χάος. Μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει ισορροπία, ευημερία και ευμάρεια. 

Τ.Π.

Home