Για το αρχείο σας: δηλώσεις Αναστασιάδη χωρίς «διευκρινίσεις»

Για το αρχείο σας: δηλώσεις Αναστασιάδη χωρίς «διευκρινίσεις»

agapiou
Η ξεχασμένη "δέσμευση" του 2013 και η σύμπτωση που επαναλαμβάνεται

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΑΠΙΟΥ

Όταν μιλά ο Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος τυγχάνει να είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν ξέρουμε αν εννοεί αυτά που λέει ή αν πρέπει να περιμένουμε τη (γραπτή) διευκρίνιση από το Προεδρικό που θα μας εξηγεί «τι είπε ο Πρόεδρος». 

Χωρίς κανένα άλλο σχόλιο (περιττό είναι) και χωρίς τις «επεξηγήσεις» που ακολούθησαν, παραθέτω αυτούσιες δηλώσεις του Νίκου Αναστασιάδη οι οποίες (συμπωματικά!) έγιναν τις τελευταίες δύο προεκλογικές περιόδους

  • «Δεν μπορούν τα μηδενικά να μιλούν για τους άριστους» (ομιλία σε προεκλογική συγκέντρωση του ΔΗΣΥ, 18 Μαΐου 2019)
  • «Εμείς τολμήσαμε και ζητήσαμε συγγνώμη, ανεξάρτητα αν τα θύματα ήταν αλλοδαπές» (4 Μαΐου 2019, ομιλία στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ) 
  • «Μιλάμε για λύση του Κυπριακού και η εισβολή έχει ξεχαστεί εδώ και χρόνια» (συν/ξη στην εκπομπή «Όλα στο Φως», ρ/δ Πρώτο, 24 Ιαν. 2018)
  • «Δεν θα είχα αντίρρηση, αν ήθελαν να λέγονται και Βόρεια Ελλάδα» (24 Ιαν. 2018, συν/ξη στο Ράδιο Πρώτο)
  • «Θα πρέπει να περιοριστούν εις όσα αναλογούν στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της εν λόγω παράνομης οντότητας» (δηλώσεις σε δημοσιογράφους, 3 Ιανουαρίου 2018)
  • «Με λυπεί πραγματικά διότι δυστυχώς το συγκεκριμένο επιτελείο, μάλιστα συγκεκριμένος σύμβουλος του υποψηφίου, έχει αποστείλει και επιστολές προς τα ταμεία δύο ημικρατικών οργανισμών καλώντας τους να μετακινήσουν τις καταθέσεις των ταμείων των υπαλλήλων», (συν/ξη στον Alpha, 25 Ιαν. 2018) 
  • «Εύχομαι ο, τι καλύτερο και στην φίλη Αίγυπτο και στην αδελφή Ελλάδα, ή μητέρα Ελλάδα» (συν/ξη Τύπου μετά από τριμερή συνάντηση, 21 Νοεμβρίου 2017) 

Αντί Υστερόγραφου:  «Θέλω να επαναλάβω αυτό που ήταν και η προεκλογική μου δέσμευση. Η δέσμευση πως θα συμπεριφέρομαι και θα ενεργώ ως Πρόεδρος όλων των Κυπρίων. Χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς διακρίσεις. Πρώτο βήμα υλοποίησης της δέσμευσης μου είναι πως με την ανάληψη σήμερα των καθηκόντων μου ως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού» (ομιλία στη Βουλή κατά την τελετή εγκατάστασης του νέου Προέδρου, 28 Φεβρ. 2013)…  

 

Home