Η Βενετία Λεμεσός και η χρήση που έχουν τα στηλλούθκια στην πόλη

Ο Άντρος, ο Αναστασιάδης και τα κοτσινομανίταρα του Χριστοφίδη
Σε μια χώρα οπού όλα τρολάρονται και όλοι το παίζουν...σοβαροί!

Γράφει ο Ακαταμάχητος

Ζούμε τελικά σε μια χώρα που έχει το μοναδικό χάρισμα να μεταλλάσσεται συνεχώς.

Ο καιρός παιδκιά έφτασε μας στο σημείο που παρακαλούμε να φκάλει λλίον ήλιο. Πόσα νερά σιόρ. Απίστευτο πράμα. Δηλαδή, άρχισα να πιστεύκω πως οι Εγγλέζοι επιάσαν μας το χαλλούμι και εδώκαν μας για αντάλλαγμα τον τζαιρό τους. 

Σοβαρά τωρά, σαν είμασταν στο τσακ να νιώσουμε ευγνωμοσύνη και ευφορία, τωρά είμαστε οριακά στο να πέσουμε σε κατάθλίψη με τόσα νερά. 

Ειδικά οι Λεμεσιανοί. Μα είδετε τι έγινε στην Λεμεσό τις τελευταίες μέρες; Νιώθεις λες και εμετακόμισε η Βενετία στη Λεμεσό ένα πράμα. Εμίλουν πριν λλίες μέρες με φίλους Λεμεσιανούς τζαι είπαν ότι κάμνουν σοβαρές σκέψεις να μετατρέψουν το Λεμεσιανό Καρναβάλι σε Βενετσιάνικο. Αντί άρματα να έχουν γόνδολες και αντί κανταδόρους τενόρους. Εξέφυγε η κατάσταση.

Χωρίς ίχνος πλάκας, η κατάσταση είναι και δραματική και τραγική, αλλά ευτυχώς οι Λεμεσιανοί μας έχουν χιούμορ, δυναμισμό και συγκεκριμένη αντίληψη για τη ζωή και δεν "μασούν" που κάτι τέτοια. 

βενετία η λεμεσός

Βεβαια εκτός από τις χρήσεις που προτείνει η αγαπητή φίλη, τα στηλλουθκια μπορούν έχουν και άλλες ιδιότητες εξίσου καλές.

Μπορούν για παράδειγμα να λειτουργήσουν ως στάσεις για τα φουσκωτά μας.

Αν για παράδειγμα έχει κίνηση μέσα στην νυν λίμνη / πρώην λεωφορο, κάποιοι πιο υπομονετικοί μπορούν να ρίχνουν σχοινί πανω στα στυλλούθκια και να παρκάρουν προσωρινά. 

Ή για παράδειγμα μπορούν να δένουν την βαρκούλλα τους εκεί και να ρίχνουν αγκίστρι ή δίχτυα.

Πάντως αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τώρα να δείτε που σιγά σιγά θα εξοπλιστεί και ο Δήμος με μικρό στόλο και θα ξεκινήσει να λαπορτάρει φουσκωτά και ψαράδες στην Σαριπόλου και στην Πλατεία Ηρώων.

Επειδή ως γνωστόν στην Κυπριακή Δημοκρατία αυτό που στο τέλος βασιλεύει είναι ο νόμος, η τάξη και προπάντων η δικαιοσύνη.

Απόδειξη αυτού είναι η πρόσφατη απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο για μόνιμο κάτοικο Κύπρου ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει τέλη κοιμητηρίου. 

κοιμητήριο

Συγκεκριμένα ο εν λόγω κύριος βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου αντιμέτωπος με οκτώ αδικήματα που αφορούσαν  απλήρωτες φορολογίες κοιμητηρίου για τα 2013 εως 2016 στην Ορόκλινη, ύψους 288 ευρώ.

Ο κατηγορούμενος συνταξιούχος ενημέρωσε το δικαστήριο ότι δεν είναι χριστιανός και ως εκ τούτου δεν ασπάζεται τα χριστιανικά έθιμα και δη την ταφή και εκτφαφή. Είπε μάλιστα ότι “όταν έρθει η ώρα του” προτιμά να αποτεφρωθεί.

Το δικαστήριο εν τέλει αθώωσε τον κατηγορούμενο από όλες τις κατηγορίες λέγοντας το εξής:

«Την κατοχύρωση του δικαιώματος της θρησκευτικής ελευθερίας και της προστασίας από τις διακρίσεις στη βάση της θρησκείας ενός προσώπου αναγνωρίζουν και κατοχυρώνουν μια σειρά διεθνών συνθηκών, όπως η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και η Οικουμενική Διακήρυξη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών. Μάλιστα, οι επιθυμίες της οικογένειας ενός αποθανόντα σε σχέση με την ταφή του, έχουν θεωρηθεί ότι εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 8 της ΕΣΔΑ που προστατεύει το δικαίωμα στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή».

Πάλε καλά που το δικαστήριο δεν τον έκρινε ένοχο επειδή ο άνθρωπος εν θέλει να πληρώνει για έναν τάφο που δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει επειδή πολύ απλά δεν σκοπεύει να ταφεί.  

Δηλαδή ως και να πεθάνουμε πρέπει να μας υποδείξουν τρόπο και μάλιστα φορολογώντας μας; 

Eίπαμε ότι πληρώνουμε τόσα και τόσα σε τούτο το κράτος και αντίκρισμα δεν βλέπουμε, αλλά τουλάχιστον στον τρόπο που θα αποχαιρετήσουμε τον μάταιο τούτο κόσμο, ας μας δώσουν το τσιανς να κάμουμε εμείς την επιλογή. 

Τούτοι είναι άξιοι να έρθουν να μας εκποιήσουν τους τάφους εξαιτίας των ΜΕΔ με την πρόφαση ότι δεν είναι η πρώτη αλλά η τελευταία μας κατοικία.

Τώρα χωρίς πλάκα έστω και αν το δικαστήριο υπέδειξε το αυτονόητο, προσωπικά, δεν έχω παρά να δείξω την ευαρέσκεια μου για την απόφαση αυτή. Επιτελους στην Ευρωπαϊκή Κύπρο του 2019 λαμβάνονται και κάποιες αποφάσεις που σέβονται τις προσωπικές ελευθερίες και επιλογές του πολίτη. 

Επιτέλους η διαφορετικότητα και η πολυπολιτισμικότητα αρχίζουν να κερδίζουν σημαντικό έδαφος στην κυπριακή κοινωνία κάτι που πρέπει να θεωρείται πλούτος και σε καμιά περίπτωση νοθεία.

Και επειδή πάω να το βαρύνω και επειδή είναι αρχές της εβδομάδας σιωπώ και πάω για καφέ

Κοπιάστε.

 

16