Η Επανάσταση του Αυτονόητου

Η Επανάσταση του Αυτονόητου

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΑΠΙΟΥ

Στη χώρα της ακατάσχετης μπουρδολογίας, το Αυτονόητο έχει αποκτήσει μυθικές διαστάσεις. Εδώ και δεκαετίες προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον τροχό και όταν, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, τον ανακαλύπτουμε προσπαθούμε να τον τετραγωνίσουμε. 

Αφού έχουμε ξοδέψει εκατομμύρια σε μελέτες, άπειρες ώρες σε συσκέψεις και… δεκάδες ζωές στον βωμό του κέρδους, κάποιοι ανακαλύπτουν ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το ΓεΣΥ επειδή θα έχουμε προβλήματα την πρώτη μέρα.

Λάθος. Την πρώτη μέρα θα γίνει του κουτρούλη ο γάμος. Και τη δεύτερη, και την τρίτη και την… εκατοστή μέρα. Το ξέρουμε. Οι 300.000+ που γράφτηκαν στο νέο σύστημα ξέρουν ότι μπορεί να μπλοκάρει, ότι δεν υπάρχουν ακόμα αρκετοί γιατροί, ότι υπάρχουν σοβαρά τεχνικά προβλήματα. Δεν χρειάζονται Νουρή να τους το πει. Τρεις μέρες μετά τις εκλογές. Αυτά είναι παγαποντιές. 

Τους τα έλεγε και ο Σιζόπουλος. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές. «Χωρίς γιατρούς δεν υπάρχει ΓεΣΥ». Τους το λέει ο ΠΙΣ πρωί-μεσημέρι-νύχτα εδώ και μήνες. «Είμαστε υπέρ της εφαρμογής ενός σωστού ΓεΣΥ». Σάμπως και υπάρχει άνθρωπος που είναι υπέρ της εφαρμογής ενός λανθασμένου ΓεΣΥ. 

Σε 24 ώρες ξεκινά η Επανάσταση του Αυτονόητου. Κάποιοι θα χαιρεκακούν, άλλοι θα περιμένουν και άλλοι θα προσεύχονται να αποτύχει. Γι’ αυτό και θα πετύχει. Θα πετύχει, όχι επειδή η κυβέρνηση έκανε καμιά «σπουδαία μεταρρύθμιση». Θα πετύχει, επειδή το στηρίζει ο κόσμος. Γιατί χωρίς κόσμο δεν υπάρχει ΓεΣΥ

Όσο όψιμα λοιπόν και αν ο κύριος Νουρής διερωτάται «γιατί εμείς να ρισκάρουμε την πιθανή κατάρρευση» του ΓεΣΥ,  η απάντηση θα είναι γιατί δεν έχουμε άλλη επιλογή. Δεν έχουμε την επιλογή να πληρώνουμε τον κούκο αηδόνι για θεραπείες. Δεν έχουμε την επιλογή να ζούμε με τον εφιάλτη του κακού. Δεν έχουμε επιλογή να μην βοηθούμε αυτούς που έχουν ανάγκη. Και γιατί δεν είναι επιλογή να ζεις σε μια «αφρικάνικου» τύπου δημοκρατία. 

Ζούμε σε μια χώρα όπου το να έρχεσαι τελευταίος και καταϊδρωμένος, θεωρείται «σπουδαία μεταρρύθμιση». Ο Τροχός τον 21ο αιώνα είναι «σπουδαία μεταρρύθμιση»! Μας δουλεύουν και από πάνω. Σπουδαία μεταρρύθμιση θα ήταν (για παράδειγμα) να μην κλείνουμε μια τράπεζα κάθε πέντε-έξι χρόνια. Αυτό θα ήταν μια πάρα πολύ σπουδαία μεταρρύθμιση. Γιατί με τα ριάλια που θα εξοικονομούσαμε, μπορεί και να κάναμε ΓεΣΥ «χωρίς προβλήματα».

Υστερόγραφο: Βγαίνει ο ένας Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και ζητά παράταση εφαρμογής του ΓεΣΥ και μετά βγαίνει η άλλη Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ και μας λέει ότι «μετά από μισό αιώνα υλοποιείται η μεγαλύτερη μεταρρύθμιση» στη χώρα μας. Αυτό δεν είναι πολυφωνία. Αυτό είναι παραφωνία. 

Υστερόγραφο (2): Υπάρχουν εξαιρετικοί γιατροί που έμειναν εκτός ΓεΣΥ. Ελπίζουμε να μπουν. Τους χρειαζόμαστε περισσότερο από τους πολιτικούς.  

Άσχετο: Ευτυχώς που, όπως μας διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος, η Ευρώπη «συνεχίζει να στέκει αλληλέγγυα», «παρακολουθεί στενά» τις προκλήσεις της Τουρκίας και «αν απαιτηθεί να ληφθούν μέτρα, θα ληφθούν». Το άλλο με τις «κυρώσεις» το ξέρετε;    

 

Tags
Home