Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Καλωσορίζω ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στη μεγάλη οικογένεια του Γρίβα...

Χαράλαμπος Ζάκος -
06.11.2022 - 06:45

Καλωσορίζω ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ στη μεγάλη οικογένεια του Γρίβα...

Πότε θα είναι έτοιμη η πρόταση νόμου που θα καθιστά παράνομες τις αναφορές στον Γρίβα και ό,τι θυμίζει αυτόν;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΑΚΟΣ

Βολές ΑΚΕΛ κατά ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για το κονδύλι που αφορά μουσείο της ΕΟΚΑ και των αγωνιστών της (ή του Γρίβα όπως υποστηρίζει το ΑΚΕΛ). 

Από τη μια το ΑΚΕΛ κατηγορεί τα δύο κόμματα ότι έγιναν «Γριβικά» για να μην χαλάσουν το χατίρι του υποψηφίου τους, ζητώντας εξηγήσεις για τη ψήφο τους. 

Από την άλλη ποιος μπορεί να προσπεράσει ότι ένα κόμμα, με τα δικά του πιστεύω, ζητά εξηγήσεις από δύο άλλα κοινοβουλευτικά κόμματα για κάτι που στο τέλος της ημέρας δεν είναι καν παράνομο. 

Πόσο εύκολο είναι τελικά να χαρακτηρίσεις ως «Γριβικά» το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ; Αν κοιτάξεις την ιστορία θα δεις από τη μια ότι έχεις Μακαριακούς και Εφεδρικό και από την άλλη τις ομάδες Λυσσαρίδη. Είναι τελικά μια απόφαση για μια οικία – που ούτε καν δεν μπορεί να συμφωνηθεί και είναι αμφιλεγόμενο από το ΑΚΕΛ για ποιο λόγο μετατρέπεται σε μουσείο – ικανή να διαγράψει την ιστορία δύο κομμάτων; 

Το ερώτημα είναι απλό. Αν βάσει ιστορίας δεν μπορείς να κατηγορήσεις αυτά τα κόμματα ως «Γριβικά» τότε γιατί η τόσο μεγάλη αντίδραση εναντίον ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ; 

Το ΑΚΕΛ ανακάλυψε τη μηχανή του χρόνου. Με μια ανακοίνωση μας πήγε ξανά χρόνια πίσω και σε εποχές που μέχρι και σήμερα φανατίζουν. Το ΑΚΕΛ έκανε το πιο απλό. Ήθελε να θυμίσει στον κόσμο του γιατί πρέπει να ψηφίζει το κόμμα, γιατί πρέπει να έρθει κοντά στο κόμμα και γιατί δεν πρέπει να υπάρχουν «δεξιές» κυβερνήσεις. 

Φυσικά, αν δει κάποιος πόσες φορές κυβέρνησε το ΑΚΕΛ θα καταλάβει ότι αυτές οι τακτικές δεν ανεβάζουν κυβερνήσεις, παρά μόνο τον φανατισμό. 

Είναι άξιο απορίας γιατί το ΑΚΕΛ προτιμά να ασκεί κριτική σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Γρίβα αλλά δεν προχωρά με κάτι πιο ουσιαστικό στο τέλος της ημέρας. 

Και τι θα ήταν πιο ουσιαστικό; Να καταθέσει πρόταση νόμου που να καθιστά παράνομο το όνομα «Γρίβας» και ό,τι θυμίζει αυτόν. Και γιατί δεν το πράττει; Μα η απάντηση είναι απλή και την έδωσε ο Καβάφης: «και τώρα τι θα γενούμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λύσις».

ΥΓ: «Αν λεηλατείς από την ανατολή προς τη δύση, είσαι ο Τζένγκις Χαν, ο Βάρβαρος. Αν λεηλατείς από τη δύση προς την ανατολή είσαι ο Αλέξανδρος, ο Μέγας». Κάτι έτσι δεν είναι που ισχύει και στην πολιτική; Οι «δεξιοί» κάνουν πραξικοπήματα, οι «αριστεροί» επαναστάσεις. Όσο κάποιοι θα συνεχίσουν απλά να πουλούν προκαταλήψεις (και δεξιοί και αριστεροί) να προσέχουν να μην ξεπουλούν ταυτόχρονα και το μέλλον των παιδιών τους… 

Home