Μια "τρελή" βασιλική οικογένεια, ο Ταγίπ και ο Αλέξης μας

Ο Άντρος, ο Αναστασιάδης και τα κοτσινομανίταρα του Χριστοφίδη
Σε μια χώρα όπου όλα τρολάρονται και όλοι το παίζουν...σοβαροί!

Αυτούς τους βασιλιάδες και τες βασίλισσες εγώ ποτέ δεν τους είχα σε υψηλή υπόληψη. Θα μας τρελλάνουν κυριολεκτικά.

Πενήντα μέρες πριν το Βrexit, η Βρετανία έχει του κόσμου τα ζητήματα να λύσει και η βασιλική οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση ότι ψάχνει μπατλερ. ΜΠΑΤΛΕΡ.

Είναι η κουβέντα που λαλεί ‘Εδώ ο κόσμος καίγεται και η Αλισαβού χτενίζεται.

Ο εκλεκτός μπάτλερ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, δεν είναι αρκετό να πληροί τα προσόντα αλλά θα πρέπει να περάσει και από έξτρα εκπαίδευση δίνοντας εξετάσεις στην μεγάλη των μπάτλερ σχολή ώστε να μπορεί να «προσφέρει υπηρεσίες σταθερά υψηλού επιπέδου».

Μεταξύ άλλων θα πρέπει να ζει στο παλάτι Μπάγκιγκχαμ αλλά θα πρέπει να συνοδεύει την οικογένεια και σε άλλες βασιλικές κατοικίες.

Δεν ξέρω αν για κάποιους φαίνεται ωραία ελκυστική δουλειά αλλά αν ακούσετε τον μισθό ίσως κάνετε δεύτερες σκέψεις σε όσους από σας μπαίνουν ιδέες.

Η αμοιβή για την εργασία λοιπόν ανέρχεται γύρω στις 22 χιλιάδες ευρώ τον χρόνο περίπου 1800 ευρώ τον μήνα. Μα να έχω πάνω στην κκέλλε μου την Αλισαβού και το κακό συναπάντημα και να πιάνω μόνο τόσα; Oh no!!!, που λαλούν τζαι στο Λονδίνο. 

Οκ ίσως για εδώ στην Κύπρο να φαίνονται πλέον αρκούντως ικανοποιητικά αλλά μην ξεχνάτε ότι μιλάμε με τα δεδομένα της Αγγλίας και για ωράριο που απαιτεί αφοσίωση 24 ώρες το 24ωρο. 

Όσο να πείτε για τέτοια θυσία θα μπορούσαν να δώσουν κατιτίς παραπάνω οι γαλαζοαίματοι αλλά μάλλον και αυτοί εκμεταλλεύτηκαν τα απεχθή εργασιακά δεδομένα της εποχής. (Avanti Popolo)

Από την άλλη αν αναλογιστεί κάποιος τι άλλα απίστευτα επαγγέλματα υπάρχουν στο βασιλικό μισθολόγιο ίσως βρει μια κάποια λογική στο μέτριο μισθό του μπάτλερ.

Μεταξύ άλλων ξεχώρισα αυτά που πραγματικά σε κάνουν να απορείς ή όπως λέμε στα κυπριακά “εν έσχιει έτσι πράμα»:

παράξενα επαγγέλματα

1) Ο Grand Carver of England είναι υπεύθυνος για να κόβει τα κρέατα της βασιλικής οικογένειας. Όχι δεν καταλάβατε καλά. Δεν είναι ο κασάπης  τους. Είναι αυτός ο οποίος είναι υπεύθυνος αφού ψηθούν τα κρεατικά να τα κόψει και να τα τοποθετήσει στα πιάτα. Σιγά να μην ρίσκαραν οι γαλαζοαίματοι να μιλλωθούν. Όλα κι όλα. Αχ Θεέ μου...

τρελά επαγγέλματα βασιλικής οικογένειας στην Αγγλία

2) O φροντιστής της συλλογής γραμματοσήμων της βασιλικής οικογένειας.

Δαμέ οκ. Κάτι πάει να γίνει σωστό...εν γεμάτοι ππούλια μέσα στα παλάτια. Ππούλια πολλά. Κάποιος πρέπει να τα προσέχει τούτα τα ππούλια ούλλα.

Ναι δεν είναι αρκετό για την βασίλισσα να βλέπει το πρόσωπο της σε κάθε γραμματόσημο αλλά θέλει να τα συλλέγει κιόλας.

Ο υπεύθυνος της τεράστιας αυτής συλλογής έχει καθήκον να ταξινομήσει τα γραμματόσημα να τα αρχειοθετήσει και βεβαίως να ανοίγει τα άλμπουμ στην βασίλισσα όποτε αυτή επιθυμεί.

η προσωπική αρπίστρια του Κάρολου

3) O προσωπικός αρπιστής Πρίγκηπα Κάρολου.

Εδώ κάνεις στοπ. Ναι είναι γεγονός...ο πρίγκηπας Κάρολος χρειάζεται απεγνωσμένα κάποιον να του παιζει άρπα όποτε αυτός θελήσει. Δεν ξέρουμε αν του παίζει και νανουρίσματα .

Πάντως αν το κάνει αυτό η Καμίλα δεν νομίζω να είναι και ιδιαίτερα….Ικανοποιημένη. Πάλι καλά που δεν υπάρχει και κάποιος που να είναι υπεύθυνος να του βράζει την ζεστή του σοκολάτα ή το γάλα με το τριαντάφυλλο(στα κυπριακά δεδομένα). Τι το βρίσκετε υπερβολικό;

Αν ναι ρίξτε μια ματιά στην επόμενη βασιλική δουλειά .

4) Υπεύθυνος/η να φορεί τα παπούτσια της Βασίλισσας

Μάλιστα καλά βλέπετε και διαβάζετε...υπάρχει άτομο που εργοδοτείται από το παλάτι για να φοράει τα παπούτσια στην βασίλισσα.

Και αυτό υπήρχε ανέκαθεν. Δεν είναι ας πούμε γιατί η βασίλισσα είναι πλέον πάνω από 90 ετών.  

Τί να πούμε και εμείς οι φτωχοί πλην τίμιοι μη γαλαζοαίματοι. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι τι άλλα πιο πονηρά/κινκυ επαγγέλματα υπάρχουν στο παλάτι για τα οποία κανείς δεν ξέρει.

Αλλά μιας και επιάσαμε τα βασιλικά ας ρίξουμε και μια ματιά στην πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε Αλέξης Τσίπρας στην Τουρκία.  

Ήταν τόσο βασιλική η επίσκεψη που δεν υπήρχε πράμα που το πρωτόκολλο που να μην ακολουθήθηκε, σε σημείο που μόλις αντίκρισε ο κουλ Αλέξης τον Ταγίπ του είπε το επικό

Nice to meet you

Ρε Αλέξη μου...Nice to meet you Αλέξη λέμε σε κάποιο όταν τον βλέπουμε για πρώτη φορά στη ζωή μας .

Δηλαδή πάλε καλά που δεν του είπε Ο Tayip is that you?  ή κάτι του τύπου που είπε προχθές στο Νίκαρο «δεν με έχεις φέρεις ξανά εδώ.»

Σκεφτείτε μόνο να τον ξεναγούν στην Αγια Σοφιά και να τους κόψει έτσι κουβέντα.

Πάντως ο Αλέξης μας φαίνεται να γνωρίζει άπταιστα Τουρκικά αφού όλοι έβαλαν ακουστικά για μετάφραση εκτός από εκείνον. 

Εμείς πάντως καλού κακού ας διπλοτσιεκάρουμε τι ειπώθηκε τουλάχιστον για τα θέματα της ασφάλειας στο κυπριακό γιατί δεν ξέρεις τι μπορεί να έχει συμφωνηθεί.

Ο Τσίπρας να εσυμφώνησε κατάργηση των εγγυήσεων και ο Ταγίπ να κατάλαβε πράσινο φως για να «απελευθερώσουν» και την υπόλοιπη Κύπρο.

Κατά τα άλλα η Ρωμιοσύνη εννά χαθεί όταν το google translate λείψει.

16