Ντοκουμέντα Κραν Μοντανά. Κάποιοι οφείλουν απολογία…

Ντοκουμέντα Κραν Μοντανά. Κάποιοι οφείλουν απολογία…

Πρόκειται για άκρατη αντιπολιτευτική μανία της Αριστεράς; Πρόκειται για «ξέπλυμα ενοχών» που είπε «ΟΧΙ» στη λύση του 2004; Πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση; Ερωτήματα, τα οποία μόνο η ίδια η Αριστερά μπορεί να απαντήσει. 

ΓΡΑΦΕΙ Ο                                                                                                                                    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ                                                                                                Twitter: @tsangarisp

Έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια για να δημοσιευτούν ντοκουμέντα, τα οποία να επιβεβαιώνουν αυτό που υποστήριζε η Ελληνοκυπριακή πλευρά, η Ελληνική πλευρά καθώς και η ίδια η Άγκυρα, ότι δηλαδή λύση χωρίς τουρκικές εγγυήσεις και χωρίς παρουσία τουρκικού στρατού, η Τουρκία δεν αποδέχτηκε ποτέ στο Κραν Μοντανά. 

Και κάποιος θα διερωτάται: Μα καλά, αν και η ίδια η Τουρκία το έλεγε αυτό (μας το είπε και δημόσια αν θυμάστε ο Τούρκος ΥΠΕΞ και τότε στο Κραν Μοντανά ότι «ονειρευόμαστε αν θεωρούμε ότι θα καταργηθούν οι Τουρκικές Εγγυήσεις»), τότε ποιος δεν πίστευε και περίμενε τα ντοκουμέντα για να πιστώσει την Ελληνοκυπριακή πλευρά; Αυτό το ερώτημα καταδεικνύει και την κατάντια του εσωτερικού μετώπου, διότι οι μόνοι που υποστηρίζαν (και υποστηρίζουν ακόμη;) είναι μια μερίδα εντός της Ελληνοκυπριακής πλευράς. Μια μερίδα Ελληνοκυπρίων και η Αριστερά. 

Πρόκειται για άκρατη αντιπολιτευτική μανία της Αριστεράς; Πρόκειται για «ξέπλυμα ενοχών» που είπε «ΟΧΙ» στη λύση του 2004; Πρόκειται για σκόπιμη παραπληροφόρηση; 

Ερωτήματα, τα οποία μόνο η ίδια η Αριστερά μπορεί να απαντήσει. 

Και αφού τα απαντήσει, οφείλει, έστω και μια μικρή απολογία προς τους πολίτες. Διότι όλη αυτή η παραφιλολογία και διαστρέβλωση των γεγονότων στο Κράν Μοντανά, οδήγησε σε ένα απίστευτο πολιτικό κυκεώνα, ο οποίος στο τέλος ξέπλενε την Τουρκία για τις θέσεις της στο Κραν Μοντανά.  

Δεν χρειάζονται να γραφτούν περισσότερα. Άλλωστε όταν υπάρχουν ντοκουμέντα τα λόγια είναι εκ του περισσού… 

Ακολουθούν τα ντοκουμέντα όπως τα δημοσίευσε ο Μιχάλης Ιγνατίου στον Φιλελεύθερο 12 Νοεμβρίου 2021: 

d

d

Home