Ο "ομφαλός της γης" και οι χαλλουμωτές του Νίκου Αναστασίαδη

safasdfsd
Σε μια χώρα όπου όλα τρολάρονται και όλοι το παίζουν σοβαροί...

Γράφει ο Ακαταμάχητος

Στο χθεσινό επεισόδιο του πιο αδύναμου κρίκου ο Τάσος έθεσε την εξής ερώτηση:

Ποιο ήταν το κέντρο του κόσμου κατά τους αρχαίους Έλληνες;

Η σωστή απάντηση είναι οι Δελφοί αλλά προσωπικά έστω και αν το ήξερα, σαν Κύπριος που σέβεται τον εαυτό του θα απαντούσα την γη της λεμονιάς της ελιάς (και πλέον όχι του χαλουμιού). Την αγαπημένη μας Κύπρο. 

Δηλαδή, έχει τσιανς  να πιστέψω  ότι υπάρχει Κύπριος που πιστεύει ότι δεν είμαστε ο ομφαλός της γης; Και σ’εκείνη την απομακρυσμένη περίπτωση που βρεθεί έστω και ένας, σας διαβεβαιώνω ότι θα διαψευστεί πανηγυρικά από τις χθεσινές εξελίξεις και μόνο.

Κυπριακό ομοσπονδία

Το «απόλυτο» και η «απόλυτη»

Πρώτα- πρώτα είχαμε την άφιξη του πριγκιπικού ζεύγους της Αγγλίας στις κυρίαρχες βάσεις στο Ακρωτήρι - οι οποίες τώρα με το Brexit θα μπορούσαν να τύχουν καλύτερου χειρισμού από την δική μας πλευρά αλλά...Oh well - με την Πριγκίπισσα Κέιτ να φορεί όπως ενημερωθήκαμε ένα χακί σακάκι που αξίζει κάποιες εκατοντάδες ευρώ το οποίο αγοράστηκε το 2016 και χαρακτηρίζεται ως το «απόλυτο oufit». Beat that !

Χωρίς να καταλαβαίνω επακριβώς τον χαρακτηρισμό, δηλώνω, κατηγορηματικά, ότι μια «απόλυτη» αναγνωρίζω και αυτή δεν είναι άλλη από την Αννούλλα η οποία έχει και την ονομαστική της σε τρεις μέρες. Τις ευχές όμως σήμερα τις επιφυλάσσω για φινάλε.

Προχωρώντας από το απόλυτο outfit της Κέιτ πάμε στην απόλυτη προειδοποίηση της κυρίας Ζαχάροβα(ς) εκ μέρους της Ρωσικής Αρκούδας, η οποία μας έδειξε πόσο κοφτερά μπορούν να γίνουν τα δόντια της. Με που τα έδειξε όμως η δική μας κυβέρνηση άφησε ό,τι και αν έκανε και έσπευσε να εκδώσει μια τόσο καθησυχαστική ανακοίνωση που άγγιζε τα όρια του love letter.

Φήμες λένε ότι ο Πρόεδρος ανέλαβε προσωπικά την σύνταξη της επιστολής με σκοπό να προτάξει όλη του την γλύκα σε βαθμό μάλιστα που επέμενε να ξεκινήσει η επιστολή με την χαρακτηριστική του φιλοφρόνηση  «Αγάπες μου.»

Οι ίδιες φήμες λένε ότι ο κ.Χριστοδουλίδης είχε στο repeat το γνωστό άσμα « Αναπάντητες κλήσεις παντού» μέχρι να του απαντήσει ο Λαβρόφ το τηλέφωνο. Τελικά ο Σεργκέι του απάντησε και θέλουμε να ελπίζουμε ότι ο Νίκος τον κάλαρε.

Εμένα πάντως το όλο σκηνικό μου θύμισε εκείνη την περιβόητη φράση του Πάνου Κόκκα περί «Πόρνης της Μεσογείου».

Καταλαβαίνεις τώρα κι εσύ δύσπιστε κύπριε πολίτη γιατί η μεγαλόνησος μπορεί να θεωρηθεί ως το κέντρο κόσμου; Γιατί χάρις ημών και εν έτη 2018, αυτό εδώ το νησί μπορεί να αποτελέσει την αφορμή ενός νέου ψυχρού πολέμου.

Είμαστε τόσο θαυμάσια ανίκανοι που η ανθρωπότητα μπορεί να καταστραφεί εκ μέρους μας και εμείς μέσα από τις στάχτες  της να νομίζουμε ότι πήραμε εκδίκηση για την ήττα που πάθαμε με το χαλούμι. (ποιητική αδεία)

Ο θεός να μην το δείξει.

anastasiadis antros

Ο Σουρεαλισμός συνεχίζεται

Και μέσα σ’ολα ο Άνδρος να επιλέγει το άνδρο του καπιταλισμού, τις ΗΠΑ, για να κατηγορήσει εκ νέου τον πρόεδρο. Υποστηρίζει ότι ενώ η Τουρκία στο Κραν Μοντανά ήταν έτοιμη να δεχτεί κατάργηση εγγυήσεων ο Νίκος Αναστασιάδης αγρόν ηγόρασε.  

Ο Πρόεδρος σήκωσε το γάντι και είπε ότι ουδέποτε τέθηκε τέτοιο θέμα από πλευράς Τουρκίας. και διερωτήθηκε γιατί ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δεν του τα είπε όταν βρέθηκαν από κοντά.. Ο Άντρος λέει ότι του τα είπε.

Κάθεται και ο κόσμος να βγάλει άκρη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι κάποιος λέει ψέματα όπως σίγουρη πρέπει να θεωρείται και η αποχή στις Ευρωεκλογές. Περιττόν να πω ότι την επομένη αφού βγουν όλοι νικητές, όλοι μαζί θα ρίχνουν μαύρο δάκρυ για την απαξίωση.

Μέχρι τότε έχουμε καιρό να αναλύσουμε το θέμα περαιτέρω.

Προς το παρόν να ευχηθούμε ένα Χρόνια Πολλά στο Πρόεδρο μας Νίκο Αναστασιάδη, για την μέρα της ονομαστικής του γιορτής να είναι υγιής, να εργάζεται για την ευημερία του πολίτη και αν έχει χιούμορ  τα κεραστικά του φέτος να είναι χαλλουμωτές και για τους πιο τουρτούρηδες τραχανά με κομμάτια χαλλούμι μέσα.

16