Ο Πρόεδρος, η Βουλή και οι Ρώσοι μεγιστάνες του ποδοσφαίρου

Ο Άντρος, ο Αναστασιάδης και τα κοτσινομανίταρα του Χριστοφίδη
Σε μια χώρα που όλα τρολάρονται και όλοι το παίζουν σοβαροί...

Γράφει ο Ακαταμάχητος

Ζούμε μεγάλες στιγμές η αλήθεια είναι αγαπητέ μου αναγνώστη.

Οι πολιτικοί μας όλη μέρα αυτά τα 24ωρα στην τηλεόραση, παντού, Κύπρο, Στρασβούργο, Βρυξέλλες...δεν άφησαν σπιθαμί για σπιθαμί...

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι ευρωβουλευτές μας από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου, ο Πρόεδρος μετά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και οι άλλοι βουλευτές μας από το ΡΙΚ2. Σορρυ από το βήμα της βουλής των Αντιπροσώπων ήθελα να πω, για τους προυπολογισμούς του ’19.

Ο Πρόεδρος μας ενώ είπε και σωστά πράγματα, δεν λέω, έκανε και δυο αναφορές τις οποίες πραγματικά είναι πολλά πιθανόν να τις βρει μπροστά του στο μέλλον-όχι πώς δεν είναι συνηθισμένος σε κάτι τέτοια- αλλά θα ήταν προτιμότερο, κατά την ταπεινή μου μεν ακαταμάχητη δε, άποψη να τις απόφευγε.

Είπε που λέτε από το βήμα της Ευρωβουλής, ο Πρόεδρός μας, το εξής: δεν είναι στην δική μου χώρα που ρώσοι ολιγάρχες αγοράζουν ομάδες.

Ναι Πρόεδρε μου να κατεβεί ο Αμπράμοβιτς στην Κύπρο να θέλει να αγοράσει τον Ακρίτα Χλώρακας, την Δόξα Κατωκοπιάς, την Ομόνοια ή το Αποέλ και εσύ ειδικά είσαι από αυτούς που θα του πουν όχι. ΣΙ-ΟΥ-ΡΑ

Γενικά, εμείς σαν οικονομία ούτε που έχουμε ακουστά τα ρωσικά κεφάλαια στην Κύπρο, ούτε καν περνά  από το μυαλό μας να κάνουμε την πολιτική των διαβατηρίων. Έννεν;

Επειδή Πρόεδρέ μου στον δρόμο Λεμεσού- Πάφου ούτε που βλέπεις την παραμικρή ταμπέλα γραμμένη στην ρωσική γλώσσα. Έννεν;

Γενικά ακούμε Ρωσικά κεφάλαια και κόφκουμε λάσπη. Για την ακρίβεια συμβαίνει ακριβώς τον αντιστροφο: Tα ρωσικά κεφάλαια ξεκίνησαν να κόφκουν λάσπη από την Κύπρο. Μόνο τον περασμένο μήνα έχουν φύγει 10δις ευρώ .

Το άλλο που θα ήταν καλό να αποφύγει ο Πρόεδρος ήταν την αναφορά στην τρομοκρατία. Συγκεκριμένα είπε: «Δεν είναι είναι στην δική μου χώρα που γίνονται τρομοκρατικές επιθέσεις.»

Toύτο μας έλειπε ο Πρόεδρε μου. Να πικκάρεις τους τρομοκράτες και να μας κατεβούν και αντιλαμβάνεσαι ότι αν μας βάλουν πόστα οι τρομοκράτες κανένα Mea Cula δεν μας σώζει.

Ο τουρισμός θα εξαφανιστεί και θα πάθουμε χειρότερα από την Αίγυπτο που εδώ και μια πενταετία προσπαθεί να ορθοποδήσει.

Δηλαδή δεν μας κανεί ο κατοχικός στρατός θέλουμε και «μη επίσημους τρομοκράτες». Ελπίζω να ήταν στο ζάπινγκ η Αλ Κάιντα την ώρα που μιλούσες. Το θετικό είναι ότι την ώρα που ετσακώνεστουν με την Ελένη ήταν ψιλοάδεια η αίθουσα. Ευτυχώς δηλαδή.

Γενικά το ποιοι και πόσοι είναι παρόντες στις συνεδρίες είναι ένα ερώτημα, που όπως κατάλαβα, βρίσκεται και αυτό στην σφαίρα του αφηρημένου. Για να είμαι πιο συγκεκριμένος:

Χθες το πρωί ήταν καλεσμένος στον Δημητρόπουλο(ΣΙΓΜΑ) ο Γιώργος Περδίκης, ο οποίος είπε «ότι ούτε οι ίδιοι οι κοινοβουλευτικοί μας συνεργάτες δεν κάθονται να μας ακούσουν πλέον. Ούτε καν η μάνα μας.»

Δέκα λεπτά αργότερα ερωτηθείς γι’αυτό ο βουλευτής Μιχάλης Γιωργάλλας απάντησε ότι ήταν πολύ ικανοποιητική η παρουσία των βουλευτών. Κάθεσαι και εσύ και διερωτάσαι τώρα αυτοί οι δυο είναι στο ίδιο κοινοβούλιο που βρίσκονταν; Είναι τους ίδιους νόμους που θα διαβάσουν και θα ψηφίσουν;

Πραγματικά χωρίς πλάκα διερωτάσαι.

Όπως και να’χει γενικά δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις στο πώς θα κινηθούν τα κοινοβουλευτικά κόμματα όσο αφορά την ψήφιση των προϋπολογισμών. Ο ΔΗΣΥ θα τους ψηφίσει όλους, το ΑΚΕΛ θα τους σταυρώσει όλους, το ΔΗΚΟ θα τους ψηφίσει ναι μεν αλλά και όλοι οι υπόλοιποι ένα μείγμα των πρώτων τριων.

Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή φώτιση.

Ο Απόλλωνας έδερεν εψές. Λέτε να υπάρχει κίνδυνος να τον βάλει στο μάτι κάνενας ολιγάρχης;

Αφήνω υγεία παίδιά. Να ντύνεστε καλά και να προσέχετε από το κρύο. 

16