Οι «Ανθρώπινες Αξίες και Αρχές» της ΕΕ και άλλες μπούρδες…

Οι «Ανθρώπινες Αξίες και Αρχές» της ΕΕ και άλλες μπούρδες…

Ε λοιπόν, η ΕΕ μέσα σε μια μέρα, διέγραψε και τις Ανθρώπινες Αξίες της και τις Ανθρώπινες Αρχές της… Ο λόγος; Μα είναι απλό. ΟΥΔΕΙΣ και ΚΑΜΙΑ χώρα επιθυμεί ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. 

ΓΡΑΦΕΙ Ο                                                                                                                                      ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ                                                                                                 Twitter: @tsangarisp

Ας είμαστε ωμοί. Τα δεδομένα είναι εκεί: Χιλιάδες πρόσφυγες βρίσκονται στα σύνορα της Ελλάδας. Αυτοί οι πρόσφυγες «ωθούνται» από την Άγκυρα προς τα Ευρωπαϊκά Σύνορα. Άσχετο όμως αυτό. Η τακτική της Άγκυρας είναι ένα άλλο ζήτημα και δεν έχει καμία σχέση με αυτό που πρόκειται να πούμε εδώ σήμερα. 

Άρα, έχουμε χιλιάδες κόσμο που περιμένει να βρει «καταφύγιο» εντός της ΕΕ. Μέσω της εισόδους τους, η οποία είναι η Ελλάδα. Η Ελλάδα μη μπορώντας να ανταποκριθεί στις χιλιάδες πρόσφυγες, αποφάσισε να κλείσει τα σύνορα. (Πάλι δεν θα εξετάσουμε αν είναι ορθή ή λάθος αυτή η απόφαση).   

Η ΕΕ, η οποία κόπτεται για τις «Ανθρώπινες Αξίες», τι θα έπρεπε λογικά να έκανε σε μια τέτοια περίπτωση; 

Η λογική τι λέει; 

Θα έπρεπε να συνέλθουν οι Αρχηγοί και να αποφασίσουν καταμερισμό προσφύγων. Βάσει πληθυσμού, η κάθε χώρα-μέλος της ΕΕ να δεχτεί και αντίστοιχο αριθμό προσφύγων. Σωστά; Η «ανθρώπινη λογική» βάσει των «Ανθρώπινων Αξιών και Αρχών» της ίδιας της ΕΕ αυτό επιβάλλει, αυτό επιτάσσει. 

Ωραία. Και η έκανε η ΕΕ;

Αρχικά σφύριζε αδιάφορα ευχόμενη να μην υποχρεωθεί να ασχοληθεί με το πρόβλημα της Ελλάδας και με το κλείσιμο συνόρων. 

Μετέπειτα, όταν αντιλήφθηκε πως το «θέμα δεν ξεπερνιέται» έτσι απλά, υποχρεώθηκε να ασχοληθεί. 

Και ασχολήθηκε. Και τι αποφάσισε; 

Πριν πούμε τι αποφάσισε, ξαναδείτε την πιο πάνω παράγραφο, τι επέβαλλε η «Ανθρώπινη λογική» να έκανε η ΕΕ

Ε λοιπόν, η ΕΕ μέσα σε μια μέρα, διέγραψε και τις Ανθρώπινες Αξίες της και τις Ανθρώπινες Αρχές της. 

Είπε «μπράβο» στην Ελλάδα που έκλεισε τα σύνορα, της υποσχέθηκαν και σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ ως βοήθεια, θα της στείλουν και επιπλέον συνοριοφύλακες, περιπολικό σκάφος ανοικτής θαλάσσης, έξι παράκτια περιπολικά πλοία, δύο ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και τρία οχήματα θερμοανόρασης. Ακόμη αποφασίστηκε όπως η Ευρωπαϊκή Συνοριακή και Ακτοφυλακή να συντονίσει ένα νέο πρόγραμμα επιστροφής για την ταχεία επιστροφή ατόμων χωρίς δικαίωμα παραμονής σε χώρες προέλευσης από την Ελλάδα, αξιοποιώντας τη νέα εντολή της Frontex για επιστροφές.

Ο λόγος; Μα είναι απλό. ΟΥΔΕΙΣ και ΚΑΜΙΑ χώρα επιθυμεί ΑΛΛΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ / ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. 

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Γερμανίας. Πέραν του ότι το Μεταναστευτικό σχεδόν να διαλύσει την Μέρκελ στις πρόσφατες εκλογές, μόλις πριν μερικές μέρες η Γερμανική Βουλή απέρριψε πρόταση της Αριστεράς να δεχτεί η Γερμανία 2,000 ασυνόδευτα παιδιά από τα Ελληνικά νησιά. Η πρόταση απορρίφθηκε όχι μόνο από τα χριστιανικά κόμματα CDU/CSU αλλά και από τους Σοσιαλδημοκράτες καθώς και τους Φιλελεύθερους. 

Μετά από μερικές μέρες ανάλογη πρόταση υπέβαλαν και οι Πράσινοι της Γερμανίας. Να δεχτεί η Γερμανία 5.000 πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς. Η πρόταση ψηφίστηκε από 117 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 495. Καταψήφισαν την πρόταση τόσο ο Χριστιανοδημοκράτες, όσο και οι Σοσιαλιστές όσο και οι Φιλελεύθεροι. 

Συνεπώς, για άλλη μια φορά οι «Ανθρώπινες Αξίες και Αρχές» (και) της ΕΕ ξεχνιόνται, διαλύονται, εξανεμίζονται σε 24 ώρες…

Μόλις φτάσουμε στο δια ταύτα, όλοι τελικά «προσέχουν το σπίτι τους». Ας μας γίνει λοιπόν μάθημα αυτό, με ότι αυτό συνεπάγεται… 

Υγ1. Να υπενθυμίσω πως όταν το 2015 άρχισε να εντείνεται το πρόβλημα του μεταναστευτικού / προσφυγικού, όποιος τολμούσε να ξεφύγει από τους όρους του «καθωσπρεπισμού» και των «ανθρώπινων αξιών και αρχών της ΕΕ» χαρακτηριζόταν ως φασίστας, ακραίος, λαικιστής και εθνικιστής. Η Στήλη ασχολήθηκε αρκετές φορές με την αποτυχία της ΕΕ να αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικά το όλο ζήτημα διότι ακριβώς αντί να δει την πραγματικότητα, ακολουθούσε την κάθε βλακώδη ιδέα του καθωσπρεπισμού και των δήθεν «αξιών» και άλλες επιφανειακές και προσεγγίσεις για show off…  

Υγ2. Υπό αυτές τις συνθήκες, ορθώς η Ελλάδα έκλεισε τα σύνορα και προστατεύει το «σπίτι της». Ο καθένας το σπίτι του πλέον! 

Home