Στείλτε τους στις Σεϋχέλλες!

Στείλτε τους στις Σεϋχέλλες!

Στα δύσκολα μετρούν οι πράξεις: διαφθορά + διαπλοκή + ψέματα. Αρκετά! Αρκετά έφαγαν, αρκετά τους ανεχθήκαμε!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΑΠΙΟΥ

Αν η κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν ιδιωτική εταιρεία, οι περισσότεροι θα είχαν απολυθεί  με διαδικασίες – εξπρές, πρωτοκλασάτα στελέχη της θα είχαν οδηγηθεί ενώπιον της  Δικαιοσύνης, η ίδια θα είχε κηρύξει πτώχευση για να γλυτώσει από τους πιστωτές της και ο κύριος Αναστασιάδης θα έκλεινε εισιτήριο χωρίς επιστροφή για τις Σεϋχέλλες. Να απολαύσει ήσυχος τους καρπούς μια πολυετούς καριέρας στα δικηγορικά έδρανα. Με όση περιουσία του απέμεινε μετά το κούρεμα.

Αν η κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν μια εταιρεία που:

 • Εγκαθίδρυσε, λειτούργησε και συγκάλυψε τη μεγαλύτερη βιομηχανία απάτης των τελευταίων χρόνων με τις μαζικές εκδόσεις παράνομων διαβατηρίων
 • Άφησε στενούς συγγενείς και ημέτερους να κάνουν πάρτι με αβέρτα πολιτογραφήσεις σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος
 • Έκανε το όνομα της Κύπρου συνώνυμο διεθνώς της διαφθοράς και της διαπλοκής
 • Έβαλε ταφόπλακα στον Συνεργατισμό που χρηματοδοτήθηκε με τα δισεκατομμύρια του κοσμάκη
 • Έτρεμε όπως ο διάολος το λιβάνι τον έλεγχο του Γενικού Ελεγκτή και πολέμησε με κάθε μέσο τους πραγματικά ανεξάρτητους θεσμούς  
 • Κούρεψε ανυποψίαστους πολίτες παρά τις περί αντιθέτου δεσμεύσεις της μέχρι και το παραπέντε
 • Βάφτισε άχρηστους και απατεωνίσκους ως «άριστους των αρίστων» και τους διόρισε με μισθούς-μαμούθ σε σημαντικά πόστα
 • Καταπάτησε κάθε έννοια δεοντολογίας, πολιτικής ηθικής και σωστής εταιρικής διακυβέρνησης
 • Επικαλείται γνωματεύσεις ανάλογα με το ποιος τις εξέδωσε: ο πρώην ή ο νυν Γενικός Εισαγγελέας
 • Φύτεψε σε όλη την Κύπρο θεόρατους πύργους με σχεδιασμούς του τρέχα-γύρευε
 • Θυσίασε απείρου κάλλους περιβαλλοντικές περιοχές για να προωθήσει ύποπτα οικονομικά συμφέροντα
 • Προκάλεσε απανωτά εμφράγματα με τις αποφάσεις – αλαλούμ για την πανδημία που μόνο προφανή στόχο είχαν να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα
 • Μοίρασε ψίχουλα νομίζοντας ότι έλαβε τα ανάλογα μέτρα περιορισμού των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης
 • Έβαλε το πιστόλι στον κρόταφο των πολιτών ξανά και ξανά για να περάσει αντικοινωνικές πολιτικές
 • Οδήγησε το Κυπριακό στο χειρότερο του σημείο μετά την τουρκική εισβολή

Αν η κυβέρνηση Αναστασιάδη ήταν εταιρεία, θα κάναμε μια διαφορετική συζήτηση. Θα ήταν μια διεφθαρμένη και ανίκανη εταιρεία που σήμερα δεν θα υπήρχε στο χάρτη. Δεν θα υπήρχε, αν έκανε ένα από όλα αυτά που της καταλογίζονται, όχι όλα αυτά μαζί και ακόμα περισσότερα. Αν ήταν εταιρεία, ο κύριος Αβέρωφ θα ντρεπόταν να μιλά εκ μέρους της ή να την υπερασπίζεται και να ζητά ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες.

Δυστυχώς για όλους μας, η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν είναι μια εταιρεία που κάνει παράνομες πολιτογραφήσεις ή που παττίζει τράπεζες. Είναι η εκτελεστική εξουσία που απολαμβάνει την τυφλή υποστήριξη της ηγεσίας της Πινδάρου και τελευταίως, απέκτησε δεκανίκια εξ αριστερών (και ο νοών νοείτο). Είναι μια κυβέρνηση που δεν θέλει τη διαφάνεια, δεν θέλει τον έλεγχο και δεν λογοδοτεί. Είναι μια κυβέρνηση παραγωγής σκανδάλων, μαύρης προπαγάνδας και καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος.

Σήμερα, καλή και άγια ώρα, ο απλός κόσμος, ο κόσμος του μόχθου, του εργασιακού δεκάωρου, ο κόσμος που αγχώνεται για τις δόσεις του δανείου, ο νοικοκυραίος που είδε τις αποταμιεύσεις μιας ζωής να εξανεμίζονται, ο σπουδασμένος νέος που δουλεύει για 500 ευρώ το μήνα, ο αγρότης που δεν έχει στον ήλιο μοίρα, ο μικροεπιχειρηματίας που έβαλε λουκέτο, ο συνταξιούχος που δανείζεται από τα παιδιά του για να ζήσει με αξιοπρέπεια, ο φιλόπατρις και ο ηθικός, ο απλός καθημερινός άνθρωπος, αυτός σήμερα έχει τη μεγαλύτερη δύναμη από κάθε εξουσία. Έχει τη δύναμη να πει σε όλους αυτούς που μας κατέστρεψαν, που έκαναν το ψέμα επιστήμη και τη διαφθορά επάγγελμα, να πάνε στο καλό. Να πάνε διακοπές. Δεν χρειαζόμαστε άλλο τις υπηρεσίες τους. Αρκετά έφαγαν, αρκετά τους ανεχθήκαμε.

Σήμερα, όχι αύριο ή σε δύο χρόνια ή στις επόμενες βουλευτικές, σήμερα, ο απλός άνθρωπος κάνει τη σούμα της οκταετίας: Διαφθορά + Διαπλοκή + Ψέματα = Ως Εδώ!

Σήμερα ο απλός άνθρωπος μπορεί να τους στείλει στις… Σεϋχέλλες για μόνιμες διακοπές. Και αυτούς και όσους τους υποστηρίζουν, φανερά ή κρυφά.

Ο απλός κόσμος σήμερα μπορεί να κάνει το πρώτο βήμα για να ξαναπάρει πίσω τη ζωή και τη χώρα του. Καλή ψήφο!

Το άσχετο: Bon Voyage

Καλή Κυριακή και Αγία Υπομονή… 

Home