Τα "μπλέ" μπουφάν, η Λουτ και ο "ζογκλέρ" Αβέρωφ

Ο Άντρος, ο Αναστασιάδης και τα κοτσινομανίταρα του Χριστοφίδη
Σε μια χώρα όπου όλα τρολάρονται και όλοι το παίζουν σοβαροί...

Γράφει ο Ακαταμάχητος

Ακριβώς μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα και πραγματικά "νιώθεις την αγάπη να κατακλύζει την κυπριακή κοινωνία" ή όπως λέμε και στην άκρως περιγραφική μας διάλεκτο "να τρέσχιει που τα ποινάρκα μας".

Στη Λάρνακα προχτές μια ομάδα με άσπρες κουκκούλες, που δεν τους λες ακριβώς και αγγελάκια των Χριστουγέννων, επιτέθηκαν σε ένα αφρικανό μόνιμο κάτοικο Κύπρου και του έβγαλαν τέσσερα δόντια με την πένσα.

Ακόμα ένα περιστατικό τέτοιο και από το «Ο Μισισιπής Καίγεται» θα πάμε στο «Η Σκάλα Παίρνει Φόκο».

Στην Πάφο μόλις πριν από λίγο, σ’ένα σχολείο στην Γεροσκήπου, κλιμάκιο του ΕΛΑΜ προσπάθησε να χορηγήσουν με δόλιο τρόπο δωρεάν μπουφάν σε μαθητές «που ήταν ελληνόπουλα».

Ακούστε τώρα κόψιμο του νου τους: Προσπάθησαν να εξαπατήσουν το σχολείο για να περάσουν το μήνυμα που ήθελαν το όποιο όπως καταλαβαίνετε δεν είναι ακριβώς: Kαλές Γιορτές ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Αγαπητέ κ.Χαμπιούρη όσες κάρτες εισόδου και αν βάλεις στα σχολεία αν δεν «ταΐσεις πόρτα» σε τέτοιου είδους ρατσιστικά περιστατικά, το μόνο που θα πετύχεις είναι το εκφασισμό της κοινωνίας.

Και τότε εκεί να δεις μίσος και ανασφάλεια.

Τα μπουφάν με τη σωστή καθοδήγηση των δασκάλων θα πρέπει είτε να επιστραφούν, είτε να δοθούν διακριτικά στα παιδιά που πραγματικά τα έχουν ανάγκη ανεξαρτήτως φυλετικών διακρίσεων.

Βλέπετε, δεν μπορούν όλοι να τρων μέσα από χρυσά κουτάλια, έξι πιάτα και να πίνουν μέσα από έξι φλυτζάνια.

Ωχ μα γιατί τα κρατά έξι-έξι ο κύριος Λατρεία (Αβέρωφ) τα φλυτζάνια και τα πιάτα;

Eίπαμε εφτηνήσαν τα καύσιμα αλλά όι τζιαι έτσι Αβέρωφ μου.

Πάντως ο πανέξυπνος ετούτος πολιτικός κάτι θα έχει στον νου του.

Λέτε να τα προορίζει για τους υποψηφίους που έχει σκοπό να βάλει για τις ευρωεκλογές;

Να θέλει να τους καλοπιάσει;  Ή λέτε να τα παίρνει στο Προεδρικό να φιλέψει τον Πρόεδρο που προχτές δήλωσε ότι δεν ασχολείται με «καιρικά φαινόμενα»(!).

Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τσουνάμια της Λατρείας (Αβέρωφ) θα κατατρέχουν για καιρό ακόμα τον Πρόεδρο μας. 

Έτσι που τους βλέπω αυτούς τους δυο πολιτικούς άντρες μόνο μια μετεωρολόγος σαν την Πετρούλλα μπορεί να τους μερώσει.

Θυμάστε την; Θυμάστε που όταν πρωτοπήγε η Τρόικα στην Ελλάδα τους περίμενε στο αεροδρόμιο και προσπαθούσε  να πάρει συνέντευξη από τον Mr Blue Eyes; 

Αυτά είναι τα λάθη μας. Ήρθε η Λουτ προχθές. Τι καλωσόρισμα της κάναμε εμείς; Τίποτε. Και όχι μόνο τούτο, εκάμαμε την γυναίκα γιογιό.

Μόλις εκατέβηκε πήγε να δει τον Πρόεδρο,  μετά αμέσως μετέβη στα κατεχόμενα να δει τον Ακκιντζί, ξαναείδε τον Πρόεδρο και ξανά τον Ακιντζί και πτου ξαναπαρκής.

Πρόεδρε μου πάρε πρωτοβουλία διοργάνωσε, τωρά που είναι και γιορτές, ένα μεγαλιώδες πάρτυ κάλεσε και την Λουτ και τον Μουσταφά και τον Αβέρωφ και να δεις πώς θα γραφτούν οι όροι αναφοράς θκυο ππαλιές.

Τον Άντρο, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ μεν τον καλέσεις επειδή εκτός του ότι είναι γνωστός party pooper, ο άνθρωπος πασχίζει να έβρει κόσμο που θα δεχτεί να μπει πάνω στο ψηφοδέλτιο του κόμματος. 

Όπως το βλέπω, οι καλύτερες επιλογές που θα έχει είναι η συντρόφισσα Πάμελα (της οποίας κάναμε ειδικό αφιέρωμα πριν λίγες μέρες) και μόλις χθες προέκυψε ο σύντροφος Γιούργκεν Κλοπ ο προπονητής της Λίβερπουλ.

τι λέει ο προπονητής της Λιβερπουλ

Εμείς να ευχηθούμε σε όλα τα κόμματα να διαλέξουν τους ικανότερους και όχι τους γραφικότερους - έστω και αν η στήλη βολεύεται πιο καλά με τους γραφικότερους ☺ - επειδή δεν χρειάζεται να δείχνουμε τον νου μας και στα έδρανα του ευρωκοινοβουλίου.

Με χαρά πριν κλείσω την σημερινή μου παρέμβαση βλέπω ότι εξέδωσε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Γονέων του Σχολείου που έγινε το συμβάν με τα μπουφάν.

Μεταξύ άλλων λέει ότι πρέπει να πάρουν τα μπουφάν, μαθητές που τα έχουν πραγματικά ανάγκη χωρίς καμιά διάκριση.

Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, αυτό είναι το πνεύμα των Χριστουγέννων, κάπως έτσι πρέπει  όλοι να αντιμετωπίζουμε τους συνανθρώπους μας. Επειδή όπως λέει και ο γίγαντας Moby «We are all made of stars».

Να είστε όλοι καλά

Σας χαιρετώ

Peace.

16