Πολιτική ορθότητα=φασισμός με το γάντι

Πολιτική ορθότητα=φασισμός με το γάντι
Καταρχάς η "πολιτική ορθότητα"

Δεν έχει να κάνει με κάποια  φιλοσοφία,ούτε με κάποια σχολή σκέψεις και σίγουρα με καμία ιδεολογία!

Την βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά σε όλους τους πολιτικούς χώρους,και σε όλες τις πολιτικά ανεπτυγμένες χώρες!

Το πρόβλημα με την "πολιτική ορθότητα" όπως σε όλα τα εργαλεία άλλωστε, είναι το πως την χρησιμοποιούν,και δυστυχώς σε όλες τις περιπτώσεις βλέπουμε κατάχρηση της πολιτικής ορθότητας,με αποτέλεσμα να έχουν αντίθετα αποτελέσματα απ αυτά που επιδιώκουν,είτε εσκεμμένα,είτε ακούσια!

Η λέξη "φοβικος"έχει γίνει καθημερινή κατηγορία από ένα φάσμα ψευτομορφωμένων, και πλέον μπήκαμε σε ένα είδος Μακαρθισμου.Μόνο που λόγο και της οικονομικής κρίσης και ανισότητας που επικρατεί,βρίσκει έδαφος στους νέους με την μορφή του πολιτισμικού Μαρξισμού!

Σκοτώνουν κάθε διάθεση διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων με τον χαρακτηρισμό του "φοβικου",και στο τέλος η χρήση της πολιτικής ορθότητας αντί να αφυπνίσει τον κόσμο που άλλωστε είναι και ο σκοπός της,φιμώνει κάθε αντίθετη άποψη και  επιβάλλεται σε όποιον είτε διαφωνεί,είτε έχει κάποιες ανησυχίες που σίγουρα ο ελεύθερος διάλογος θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερα αποτελέσματα!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που βλέπουμε τα ακραία στοιχεία σε όλο τον κόσμο να βρίσκουν έδαφος και να μεγαλώνουν!

Είναι διότι η κατάχρηση της πολιτικής ορθότητας αφήνει θύματα δυστυχώς,όπου η τα ακραία στοιχεία εκμεταλλεύονται και τους παρέχουν στέγη...

Όταν δεν μπορείς να μιλήσεις ανοικτά πχ.για την μεταναστευτική πολιτική διότι θα σε χαρακτηρίσουν ξενοφοβικο,(άσχετα αν οι απόψεις σου εμπεριέχουν πιο πολλή σεβασμό προς τους μετανάστες),η

οταν δεν μπορείς να μιλήσεις ανοικτά.πχ για το Κυπριακό πρόβλημα και να εκφράσεις τις ανησυχίες σου διότι θα σε χαρακτηρίσουν λυσοφοβικο,(που είναι εθνικό πρόβλημα το ζούμε όλοι,και αν ποτέ βρεθεί λύση,θα την ζήσουμε όλοι),τότε αυτό δεν είναι ελευθερία της έκφρασης αλλά ψυχολογικός φασισμός,με διοικητές ένα τσούρμο αδαείς,ημιμαθείς,που μόνο σκοτάδι μπορούν να φέρουν!

Δεν περιμένω ένα νεοσύστατο κράτος όπως είναι η Κύπρος,να έχει την πολιτική ωριμότητα να διαχειριστεί ένα εργαλείο όπως είναι η πολιτική ορθότητα,δεν τα κατάφερε κάνεις μέχρι τώρα, από την εποχή του κομμουνισμού στην Ρωσία όπου γεννήθηκε,μέχρι την Φιλελεύθερη κοινωνία της Αμερικής,πάντα η πολιτική ορθότητα έγινε εργαλείο επιβολής απόψεων και κατάχρησης!

Το μόνο που ελπίζω είναι να ανοίξει ένας διάλογος επί του θέματος ούτως ώστε να αρχίσουμε να συζητούμε το θέμα!

Όσο δεν το συζητάμε τα ακραία στοιχεία απ την δεξιά  θα μεγαλώνουν,και τα ακραία στοιχεία απ την αριστερά θα συνεχίσουν να ρίχνουν νερό στο μύλο! 

Πολιτική ορθότητα=Φασισμός με το γάντι που λέει και ένας φίλος.

Οι απόψεις που φιλοξενεί η ιστοσελίδα, δεν εκφράζουν σε καμιά περίπτωση την επίσημη θέση της ιστοσελίδας. Αποτελούν προσωπική άποψη των συγγραφέων τους. 

17