Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Αυτοί οι 5 του ΔΗΣΥ ΔΕΝ θα είναι ΞΑΝΑ βουλευτές

Offsite Team -
17.03.2023

Αυτοί οι 5 του ΔΗΣΥ ΔΕΝ θα είναι ΞΑΝΑ βουλευτές

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 12/3)

ΑΒΕΡΩΦ, ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ, ΔΙΠΛΑΡΟΣ, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΥΡΙΔΗΣ δεν θα ξαναβρεθούν στα έδρανα του ΔΗΣΥ με την λήξη της τρέχουσας θητείας τους. 

Και αυτό διότι και οι 5 Βουλευτές της Πινδάρου ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΘΗΤΕΙΩΝ που βάσει Καταστατικού δικαιούνται να κατέχουν ως Βουλευτές. 

Ο ΔΗΣΥ έχει όριο θητειών ΧΩΡΙΣ καμία εξαίρεση για κανένα μέλος του είτε αυτό είναι στην ηγεσία είτε όχι

Όριο θητειών έχουν και ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ενώ ΔΗΠΑ, ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ δεν έχουν θέσει όριο θητειών στους Βουλευτές τους. 

Στο ΑΚΕΛ το όριο θητειών είναι επίσης 3 συνεχόμενες αλλά το Κόμμα έχει τη δυνατότητα να δώσει εξαίρεση σε κάποιο πρόσωπο να διεκδικήσει και 4η θητεία. Στο ΑΚΕΛ συμπληρώνουν τις 3 συνεχόμενες θητείες τους το 2026 οι Άριστος Δαμιανού, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Γιώργος Λουκαίδης, Ανδρέας Καυκαλιάς, Άντρος Κυπριανού και Κώστας Κώστα. 

Στην ΕΔΕΚ το όριο θητειών είναι 2 συνεχόμενες θητείες αλλά εξαιρείται ο εκάστοτε Πρόεδρος του Κινήματος. Ως εκ τούτου ο Ηλίας Μυριάνθους συμπληρώνει την τελευταία του θητεία. 

Στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ επίσης το όριο θητειών είναι στις δυο συνεχόμενες –και όπως στον ΔΗΣΥ, χωρίς εξαίρεση. Συνεπώς, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, δεν θα μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου έδρα στη Βουλή.  

Home