Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Το κράτος χάνει 1εκ ευρώ τον μήνα λόγω ΟΠΑΠ – Τι παίζει…

Offsite Team -
27.03.2023

Το κράτος χάνει 1εκ ευρώ τον μήνα λόγω ΟΠΑΠ – Τι παίζει…

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ - ΕΦΕΤΗΣ

Γράφει ο ΕΦΕΤΗΣ  (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 26/3)

Τρεις φορές μέχρι τώρα αναβλήθηκε το θέμα με τον ΟΠΑΠ στη Βουλή των Αντιπροσώπων και μάλλον θα αναβληθεί για ακόμα 103 φόρες… 

Ο λόγος; 

Το θέμα του ΟΠΑΠ είναι μια πολύ… χμ πονεμένη ή καλύτερα ‘περίεργη’ ιστορία και χρονολογείται. 

Διότι το θέμα έχει να κάνει με πολλά πολλά πολλά πολλά ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Λοιπόν. Θα σας τα πω εν συντομία και με απλό τρόπο. 

Η συμφωνία μεταξύ ΚΡΑΤΟΥΣ και ΟΠΑΠ χρονολογείται. Αυτή βρίσκεται σε ισχύ σήμερα και όπως ενημερώνεται Ο ΕΦΕΤΗΣ –να σας το θέσω εκλαικευμένα- ‘ο ΟΠΑΠ ουσιαστικά γελά μας’.

Η συμφωνία είναι ΕΤΕΡΟΒΑΡΗΣ υπέρ του ΟΠΑΠ. 

Το Κράτος με εκείνη την συμφωνία χάνει περίπου 1 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ από τα λεφτά που αν η συμφωνία γινόταν ορθά, το κράτος θα τα είσπραττε.  

Έγινε νέα συμφωνία, η οποία υποτίθεται ‘ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ’ πρόνοιες της προηγούμενης και έτσι με το που θα τεθεί σε ισχύ η νέα συμφωνία, το Κράτος θα λαμβάνει περισσότερα απ’ ότι προηγουμένως από τον ΟΠΑΠ. 

Αλλά για να τεθεί σε ισχύ η νέα συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί η προηγούμενη. Και για να ακυρωθεί η προηγούμενη πρέπει να ψηφιστεί ΑΚΥΡΩΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ. 

Αυτόν λοιπόν τον ΑΚΥΡΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ τον παίρνουν και τον φέρνουν εδώ και καιρό στη Βουλή. Ήδη αναβλήθηκε 3 φορές. 

Την Τρίτη (28 Μαρτίου) τον συζητούν μάλιστα στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ της ΒΟΥΛΗΣ (άκουσον, άκουσον – τι γυρεύει αυτός ο Νόμος στην Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής; Επειδή δήθεν είναι διακρατική Συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας; Ε, και;)

Την Πέμπτη (30/3) υποτίθεται οδηγείται εκ νέου στην ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ. 

Επιπλέον με τον ΟΠΑΠ εγείρεται και θέμα με το ΚΙΝΟ. Γιατί το ΚΙΝΟ θεωρείται από πολλούς ως διαδικτυακό τυχερό παιχνίδι και άρα εκτός των παραδοσιακών παιγνίων που προσφέρει ο ΟΠΑΠ και άρα το ΚΡΑΤΟΣ, υποστηρίζουν αρκετοί, θα έπρεπε λογικά να έδιδε ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΑΔΕΙΑ και σε άλλες εταιρείες να προσφέρουν παρόμοιου τύπου παιχνίδια, αλλά το ΚΡΑΤΟΣ διατηρεί το ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ στον ΟΠΑΠ. 

Και κάτι τελευταίο: ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΟΝ ΕΛΕΓΚΤΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Για του ψύλλου πήδημα φωνάζουν του ΟΔΥΣΣΕΑ και τον επικαλούνται, για ένα deal εκατομμυρίων γιατί δεν τον προσκαλούν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΩΕΕΕΕΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Home