Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ανασχηματισμός: 2 καθαρόαιμοι Συναγερμικοί & 2 καθαρόαιμοι ΔΗΚΟικοί

ΕΦΕΤΗΣ -
17.09.2023

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Ανασχηματισμός: 2 καθαρόαιμοι Συναγερμικοί & 2 καθαρόαιμοι ΔΗΚΟικοί

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Η selfie της Γιώτας, η Αννίτα και ο Νικόλας…

D

Η ΓΙΩΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, η σύζυγος του ΝΙΚΟΛΑ, μπορεί να διατηρεί χαμηλό προφίλ αλλά όσοι ξέρουν, ξέρουν ότι Η ΓΙΩΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΟΥΜΑΝΤΟ κυρίως στα κοινωνικά και άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με τον ΝΙΚΟΛΑ. (Τώρα θα μου πείτε, και ποια σύζυγος δεν κάνει κουμάντο αλλά οκ…) 

Η ΓΙΩΤΑ που λέτε με μια ανάρτηση της, με φωτό την ΙΔΙΑ, τον ΝΙΚΟΛΑ και την ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ουσιαστικά ‘ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΝΙΤΑ ΣΤΟ LIFESTYLE ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ’. 

Η ερμηνεία της ανάρτησης από κάποιους κύκλους της πρωτεύουσας είναι η εξής: 

Η Γιώτα ουσιαστικά με την φωτό ΕΝΕΚΡΙΝΕ την ΑΝΝΙΤΑ ότι μπορεί να ενταχθεί στον κύκλο’. 

Πάντως ΑΝΝΙΤΑ μου αν καταφέρεις και εισέλθεις στον ΚΥΚΛΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ –κοινωνικά, πολιτικά κ.α.- θα απογειωθείς.

Ο τελευταίος ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ που ήταν αποδεχτός από ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ και σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ, ήταν ο ΓΛΑΥΚΟΣ ΚΛΗΡΙΔΗΣ.

 

Έρχεται το pay as you throw σε όλη την Λευκωσία

D

Το πρόγραμμα «PAY AS YOU THROW – PAYT» ή ελληνικά ‘Πληρώνω όσο πετώ’ που εφαρμόστηκε με επιτυχία στο ΔΗΜΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ φαίνεται πως θα επεκταθεί σε ΟΛΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ δηλαδή και στους σημερινούς ΔΗΜΟΥΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, ΕΓΚΩΜΗΣ και ΑΓΙΟΥ ΔΟΜΕΤΙΟΥ

Ο λόγος; 

Όπως εξηγούσε φίλος στον ΕΦΕΤΗ, δεν θα είναι λογικό πλέον σε ΕΝΑ ΔΗΜΟ να υπάρχει μια ΕΝΟΡΙΑ (η Αγλαντζιά), η οποία θα έχει το pay as you throw και οι υπόλοιπες 3 ΕΝΟΡΙΕΣ (Λευκωσία, Αγ. Δομέτιος και Έγκωμη) να μην το έχουν.

Η λογική αλλά και για να μην έχεις ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ, είπε, απαιτεί είτε να ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ είτε για ΚΑΝΕΝΑ.

Για να δούμε τι θα κάνει ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ…

Πάντως μέχρι στιγμής ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ψάχνει να βρει τον κατάλληλο υποψήφιο μεταξύ των ΑΝΤΡΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΝΙΚΟΥ ΝΟΥΡΗ και ΝΑΤΑΣΑΣ ΠΗΛΕΙΔΟΥ… 

Από την άλλη ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ έδωσε ‘λίγες πιθανότητες’ να είναι υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ με την στήριξη του ΑΚΕΛ

Οι διεργασίες είναι έντονες και σύντομα θα υπάρξει ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ.

 

Τέρενς κάθε Τετάρτη, Snipers κάθε Πέμπτη

D

Με δυο ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ αρχίζει η σεζόν για την DIGITALTREE

Η μια είναι η γνωστή ‘SNIPERS by ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ’ με τους Παναγιώτη ΤΣΑΓΓΑΡΗ και Ανδρέα ΠΑΡΑΣΧΟ, όπου οι δυο δημοσιογράφοι σχολιάζουν την επικαιρότητα. Η εκπομπή SNIPERS θα μεταδίδεται κάθε ΠΕΜΠΤΗ και μέσα από τις ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ OFFSITENEWS και BRIEF.

 

Μπορείτε να βρείτε το βίντεο της εκπομπής αλλά και τα σχετικά θέματα που εξάγονται από την κάθε εκπομπή SNIPERS εδώ

Η δεύτερη εκπομπή είναι QUICK ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ, όπου ο γνωστός Ελλαδίτης δημοσιογράφος σχολιάζει εν συντομία τις εξελίξεις σε Κύπρο και Ελλάδα. Σύντομα θα προστεθεί και επιπλέον εκπομπή ‘ΠΡΟΣΩΠΑ’ όπου ο Τέρενς Κουίκ θα παρουσιάζει συνεντεύξεις με προσωπικότητες από τον Ελλαδικό χώρο. 

Η εκπομπή QUICK ΣΧΟΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ θα παρουσιάζεται κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ

Μπορείτε να βρείτε το βίντεο της εκπομπής αλλά και τα σχετικά θέματα που εξάγονται από την κάθε εκπομπή εδώ.

 

Ο Κουλίας μας φώτισε…

D

Βγήκε ο Ζαχαρίας Κουλίας και μας είπε ότι ενημερώθηκαν στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του προϋπολογισμού του Υπουργείου Παιδείας πάει στη μισθοδοσία δασκάλων και καθηγητών.

Αγαπητέ Κουλία εφώτισες μας.

Τόσο χρόνια δηλαδή δεν το ξέρατε ότι όχι μόνο στο Υπουργείο Παιδείας, αλλά και στον προϋπολογισμό του κράτους, τα περισσότερα χρήματα πάνε σε μισθοδοσίες του προσωπικού της δημόσιας υπηρεσίας;

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι περίμεναν τον Γενικό Ελεγκτή να τους το πει και ενώ είναι οι ίδιοι που ψηφίζουν αυτούς τους προϋπολογισμούς.

Κύριε Κουλία, άλλη φορά να διαβάζετε τι ψηφίζετε. Όλα αυτά τα στοιχεία βρίσκονται εντός των προϋπολογισμών που εσείς αποφασίζετε…

Όμως ο φίλος ο Κουλίας είπε και κάτι που είναι σωστό:

Ότι ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ αυτά τα χρήματα, δηλαδή οι μεγάλες δαπάνες για το προσωπικό, δεν ανταποκρίνονται στα αποτελέσματα που φέρνουν οι μαθητές μας.

Εδώ πάντως ένα point το έχει.

Αλλά τα 4μηνα με την ενδιάμεση εξέταση που θα αποτελούσε ένα εργαλείο ‘καταγραφής και παρακολούθησης’ και των επιδόσεων των εκπαιδευτικών, τα καταργήσατε ΦΙΛΕ ΚΟΥΛΙΑ επειδή ακριβώς το ζήτησαν οι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, οι οποίοι ‘μυρίστηκαν’ την φάση και φρόντισαν να το  σκοτώσουν…

Μέχρι που η ΑΘΗΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ αποφασίσει να φέρει ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, βλέπουμε…

 

‘Νεκατωσιές’ στο ΑΚΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ με φόντο Δημοτικές…

D

Αρκετές ‘νεκατωσιές’ γίνονται στο ΑΚΕΛ, όπως είπε ένας Σύντροφος, στον ΕΦΕΤΗ. 

Ενόψει και των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, κάποια στελέχη του ΑΚΕΛ, θεωρούσαν ότι θα είχαν την ευκαιρία να αξιοποιηθούν αλλά όπως προχωρούν τα πράγματγα αντιλήφθηκαν πως μάλλον η ΕΖΕΚΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ έχει άλλα πλάνα. 

Ο λόγος για τους δυο ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΚΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥ, ΚΩΣΤΑ ΚΩΣΤΑ και ΑΝΤΡΟ ΚΑΥΚΑΛΙΑ, οι οποίοι λόγω του εσωτερικού κανονισμού του ΑΚΕΛ δεν θα μπορούν να επαναδιεκδικήσουν βουλευτική έδρα το 2026 και ως εκ τούτου θα ήθελαν να αξιοποιηθούν στην ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ. 

Ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΑΥΚΑΛΙΑΣ φαίνεται να τα κατάφερε, αφού Σύντροφος μου είπε, πως προκρίνεται από το Κόμμα για ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ, αφού ο ΑΡΜΕΥΤΗΣ φαίνεται ότι θα είναι υποψήφιος και του ΔΗΣΥ (πέραν του ΔΗΚΟ) (τις προάλλες σας γράψαμε ότι ο ΑΡΜΕΥΤΗΣ μάλλον θα υποστηριχτεί από ΔΗΚΟ και ΑΚΕΛ και μεγάλη μερίδα του ΔΗΣΥ).

Τα πράγματα όμως εξελίχθηκαν και φαίνεται πως και η ΠΙΝΔΑΡΟΥ θα ήθελε επίσημα να έχει υποψήφιο τον ΑΡΜΕΥΤΗ και συνεπώς το ΑΚΕΛ προσανατολίζεται στον ΑΝΤΡΟ ΚΑΥΚΑΛΙΑ. 

Οπόταν ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑ έμεινε εκτός πλάνων (μέχρι στιγμής) και μάλιστα λέγεται ότι παραιτήθηκε και από την επαρχιακή του ΑΚΕΛ… 

 

Νίκος προς Νικόλα, Καρογιαν, Σιζό: Οπωσδήποτε Αντρέα στο Στρόβολο

D

ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΕ ΣΤΡΟΒΟΛΟ – Ο ΕΦΕΤΗΣ έμαθε ότι ο ΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ ενημέρωσε τους ‘τρεις Σωματοφύλακες’ (ΝΙΚΟΛΑ, ΚΑΡΟΓΙΑΝ, ΣΙΖΟ) ότι στον ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ επιθυμεί ΙΣΧΥΡΑ να είναι υποψήφιος και να υποστηριχτεί από τα τρία κόμματα ο νυν Δήμαρχος Στροβόλου ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Ο ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ήταν από τα πρώτα στελέχη του ΔΗΣΥ που τάχθηκαν ανοικτά ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ στις Προεδρικές Εκλογές. 

Αν και το ιδεατό ‘πλάνο’ θα ήταν ο διορισμός του ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, Πρέσβης στο Λονδίνο, από την στιγμή που αυτό δεν υλοποιήθηκε (μέχρι στιγμής) ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΣ δεν θέλει να αφήσει τον ΑΝΤΡΕΑ χωρίς στήριξη. 

Ωστόσο εντός του ΔΗΣΥ υπάρχουν σφοδρές αντιδράσεις από τοπικά στελέχη για να υιοθετήσει και ο ΔΗΣΥ ως υποψήφιο τον ΑΝΤΡΕΑ παρόλο που η νέα ηγεσία δεν είναι και τόσο αρνητική. Ας μην ξεχνούμε ότι ο ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ στήριξε στις ενδοκομματικές εκλογές την ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ο ΕΦΕΤΗΣ θυμίζει ότι ο ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ εξελέγη Δήμαρχος ως ‘ΑΝΤΑΡΤΗΣ’ κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του ΔΗΣΥ που τότε ήταν ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ και κόντρα στην υποψηφιότητα ΑΚΕΛ που τότε ήταν η ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ (λέτε να είναι ξανά και τώρα;) και κόντρα στην υποψηφιότητα ΔΗΚΟ – ΕΔΕΚ, ΧΡΙΣΤΟΥ ΤΣΙΓΚΗ (το όνομα του οποίου συζητείται εκ νέου για στήριξη από ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ και ΔΗΣΥ αλλά όλα είναι ανοικτά ακόμη). Τότε ο αντάρτης ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ εξελέγη με ποσοστό 28,25% και με μόλις 136 ψήφους περισσότερους από την δεύτερη ΣΤΕΛΛΑ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ.

 

Ανασχηματισμός: 2 καθαρόαιμοι Συναγερμικοί & 2 καθαρόαιμοι ΔΗΚΟικοί

D

Στις εσωτερικές συσκέψεις που γίνονται στον ΛΟΦΟ αλλά και αλλού, το πρόβλημα εντοπίστηκε. Και αυτό είναι ότι στο Κυβερνητικό Σχήμα πλην κάποιων μετρημένων περιπτέσεων συμμετέχουν άτομα, τα οποία ναι μεν μπορεί να είναι ακέραια και ικανά, αλλά όχι έμπειρα και όχι ικανά να διαχειριστούν πολιτικά ζητήματα.

Όπως λέχθηκε στον ΕΦΕΤΗ αυτό εντοπίστηκε και ακριβώς επί τούτου θα γίνει η προσπάθεια διόρθωσης στον πρώτο ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα γίνει τέλος του 2023 αρχές του 2024

Ο ΝΙΚΟΣ έχει υπόψη του πλέον πώς θα κινηθεί, αφού αυτή η περίοδος λειτούργησε κυρίως ως ‘προκαταρτική’ για τον ίδιο ως Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εντόπισε τα λάθη, τις παραλείψεις, αλλά κυρίως ΕΝΤΟΠΙΣΕ και την ΑΙΤΙΑ, έλεγε στον ΕΦΕΤΗ πρόσωπο που γνωρίζει. 

Και η ΑΙΤΙΑ είναι η απουσία εμπλοκής του όλου πολιτικού και κομματικού συστήματος στην λήψη αποφάσεων και κυρίως στην υλοποίηση των αποφάσεων. Πρόσωπο που παίζει τον ρόλο του συνδετικού κρίκου είναι ο εκάστοτε ΥΠΟΥΡΓΟΣ και συνεπώς ενόσω τα πρόσωπα που βρίσκονται σε αυτά τα πόστα δεν είναι ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ δεν μπορούν να αποδώσουν αυτό που αναμένεται. 

>>> ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ SNIPERS σχετικά με ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ - Με πολιτικά κριτήρια ο πρώτος Ανασχηματισμός Χριστοδουλίδη <<<

Την ίδια ώρα ο ΝΙΚΟΣ θέλει να εμπλέξει ενεργά και την ΠΙΝΔΑΡΟΥ στο όλο ζήτημα και προς τούτου δεν ήταν άσχετες οι δυο απανωτές προσκλήσεις που έστειλε το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ στον ΔΗΣΥ για ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και μάλιστα με τον ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ να καλωσορίζει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. 

Πάντως είναι κρυφό μυστικό ότι η πλειοψηφία των στελεχών του ΔΗΣΥ βρίσκεται ανεπίσημα σε επικοινωνία με τον ΝΙΚΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ

Το ίδιο πρόσωπο έλεγε στον ΕΦΕΤΗ πως στον ανασχηματισμό θα εισέλθουν στο ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΧΗΜΑ 4 ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ, δυο από ΔΗΣΥ και δυο από ΔΗΚΟ

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Τσιαοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο

 

0
Home