Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Άρχισε λειτουργία το «Γραφείο Τύπου Αβέρωφ»

ΕΦΕΤΗΣ -
04.06.2023

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Άρχισε λειτουργία το «Γραφείο Τύπου Αβέρωφ»

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

ΔΑΣΚΑΛΟΙ - Οι Φορολογούμενοι πληρώνουν έξτρα για Θερινά Μαθήματα Δημοτικών

D

Εξεμάνησαν οι αγαπητοί Δάσκαλοι για το ρεπορτάζ της OFFSITENEWS με τίτλο: «Θερινά σχολεία: Πάνε διακοπές οι δάσκαλοι και θα πληρώνουμε έξτρα 500 εκπαιδευτικούς»

Μάλιστα στα ‘δασκαλίστικα γκρουπς’ στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης κτύπησαν συναγερμό για ‘συναδελφική αλληλεγγύη’ προτρέποντας ο ένας τον άλλο να κάνουν ‘report για ΜΙΣΟΣ’ το σχετικό  ρεπορτάζ, έτσι ώστε με τα μαζικά report να πέσει η σελίδα της OffsiteNews. 

Όπως και να έχει η ΟΥΣΙΑ είναι άλλη: ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ή ΟΧΙ;

Δεν μας είπε κανένας ΔΑΣΚΑΛΟΣ. Επί της ΟΥΣΙΑΣ κανένας δεν είπε κάτι. 

Άλλωστε όμως τι να πουν; Μπροστά στην ΑΛΗΘΕΙΑ, το κυνήγι φαντασμάτων είναι βολικό.

Διότι η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι αυτή: 

Έχουμε ΚΑΜΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΟΝΙΜΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ (6,500 δημοτικής, προδημοτικής και ειδικής εκπαίδευσης), τους οποίους το Κράτος πληρώνει κανονικά ενόσω κάνουν ΔΙΑΚΟΠΕΣ και την ίδια ώρα το κράτος ΨΑΧΝΕΙ άλλους 500 για να ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΞΤΡΑ για να στελεχώσουν τα ΘΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ (για 5 βδομάδες). 

Αν δεν είναι ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ το πιο πάνω, πείτε μου τι είναι… 

Στο μεταξύ για την στελέχωση των θερινών μπορούν να υποβάλουν αίτηση και ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ και θα πληρώνονται ΕΞΤΡΑ. ΔΥΟ ΜΙΣΘΟΥΣ δηλαδή. 

#ΑΓΑΠΑΜΕ_ΚΥΠΡΟ 

ΩΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

 

ΦΠΑ Α’ Κατοικίας: Ψηφίστε να τελειώνουμε... 

D

Έχει 6 ΜΗΝΕΣ που προσπαθούν να βρουν λύση στο ΦΠΑ Α ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. 

Το στόρι έχει ως εξής: Για Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑ μέχρι σήμερα πληρώνεις 5% ΦΠΑ για τα πρώτα 200 τετραγωνικά μέτρα. Δηλαδή αν κτίσεις σπίτι 500τμ, θα πληρώσεις 5% ΦΠΑ για τα 200τμ και 19% για τα υπόλοιπα 300τμ.  

Αρκετοί ΕΞΥΠΝΟΒΛΑΚΕΣ δικοί μας (μεταξύ των οποίων και Βουλευτών) πήγαν και κατήγγειλαν την ΚΥΠΡΟ στην ΕΕ ότι έκανε discount στο ΦΠΑ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και στους ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ που ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΔΙΑΒΗΤΗΡΙΑ (εννοείται ότι τους έκανε, αφού ό,τι ίσχυε για τους Κύπριους, ίσχυε για όλους όσους αγόραζαν Α’ Κατοικία – Η Νομοθεσία δεν είχε μέσα διαφοροποιήσεις και κατηγοριοποιήσεις). 

Η ΕΕ μετά την καταγγελία των ΕΞΥΠΝΟΒΛΑΚΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ που ‘ξύπνησαν’ το θέμα, ήρθε και είπε: 

Όπα ρε. Τι κάνετε εσείς εδώ; Εμείς ως ΕΕ σας δίνουμε δικαίωμα για μειωμένο ΦΠΑ στην Α’ Κατοικία αλλά όχι για οκέλες και βίλες. Αυτός ο μειωμένος ΦΠΑ πρέπει να είναι για όσους πραγματικά δεν έχουν αρκετά χρήματα να αγοράσουν στέγη. Δηλαδή για κάποιον που μπορεί να αγοράσει ένα διαμέρισμα ή ένα σπίτι έως τα 90τμ για διαμέρισμα και έως τα 110 τετραγωνικά μέτρα για σπίτι. Δεν μας ενδιαφέρει αν είναι Κύπριος ή ξένος που θα αγοράσει το σπίτι/ διαμέρισμα αλλά δεν γίνεται να δίνετε μειωμένο ΦΠΑ σε έναν που θέλει να κτίσει ένα σπίτι 200 και 500 τετραγωνικά μέτρα. Οπόταν διορθώστε το διότι αν δεν το διορθώσετε θα σας επιβληθεί πρόστιμο

Και έχει 1,5 χρόνο που μας το είπε αυτό η ΕΕ, παίζαμε πελλό μέχρι να φτάσουμε στο παρά ένα, και τώρα βρισκόμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο η Κύπρος να πληρώσει πάνω – κάτω 300εκατομμύρια ευρώ πρόστιμο αν δεν ψηφιστεί Νομοθεσία εντός 2 μηνών. 

Και έχει 3 μήνες που Κυβέρνηση και Βουλή συζητούν και συζητούν αν το 5% θα ισχύει για 90 ή για 110 ή για 140 τετραγωνικά μέτρα και διυλίζουν τον κώνωπα. 

Ρε ανθρώποι μου ψηφίστε ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ Η ΕΕ και τέλος. 

Αλλά ξέρετε τι παίζει έτσι; ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ DEVELOPERS. Οπόταν Βουλή και Κυβέρνηση το καθυστερούν όσο γίνεται, για να προλάβουν οι ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΗΣ να εκδώσουν ΑΔΕΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ με την υφιστάμενη νομοθεσία και όχι με την νέα που θα έχει περιορισμούς. 

 

Οι Γερμανοί ξανάρχονται…

D

Οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ κάτι έβαλαν στο μάτι… 

Δεν γίνεται να εμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο στην ΚΥΠΡΟ ενώ παλαιότερα έκαναν μια επίσκεψη κάθε τρία χρόνια. 

Τώρα, μας επισκέφθηκαν 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 και ξανά 30 ΜΑΙΟΥ 2023

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη από τους δικούς μας Βουλευτές στην Bundestag και προσθέστε και την έστω εθιμοτυπική επίσκεψη του ΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ μας στο ΒΕΡΟΛΙΝΟ στις 25 ΜΑΙΟΥ 2023

Οι ‘κακές’ διπλωματικές γλώσσες, πάντως λένε πως οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ λόγω του KENOY χώρου που αφήνουν πίσω τους οι ΡΩΣΟΙ στην Κύπρο, θέλουν να συμπληρώσουν οι ίδιοι το κενό. Να ενταχθεί δηλαδή η ΚΥΠΡΟΣ στον κύκλο των γερμανικών συμφερόντων, κάτι που ως σήμερα δεν υφίστατο μιας και η Κύπρος ήταν διαχρονικά στα συμφέροντα των ΑΓΓΛΩΝ και των ΡΩΣΩΝ. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ θα παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει… 

 

ΔΗΚΟ: Πιέζουν Φύτο να μείνει στο Οργανωτικό

D

Την ώρα που όλα ήταν ΟΜΑΛΑ στο ΔΗΚΟ, φαίνεται να προκύπτουν διάφορες επιπλοκές ενόψει και των ενδοκομματικών τους εκλογών. 

Διότι ο άνθρωπος που προοριζόταν για την θέση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ όπως σας είπε ο ΕΦΕΤΗΣ πήγε στο ΛΟΦΟ όπου θα του ανατεθούν καθήκοντα συμβούλου για τον ΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

Την ίδια ώρα ο ΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ μας ξεκαθάρισε στον ΑΘΩ ότι δεν πρόκειται να αξιοποιηθεί στο κυβερνητικό σχήμα, τουλάχιστον επί του παρόντος.

Οπόταν ο ΑΘΩΣ κάνει δεύτερες σκέψεις για να διεκδικήσει κάποια θέση στο ΔΗΚΟ

Συνεπώς τώρα την θέση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ σκέφτεται να διεκδικήσει ο ΑΘΩΣ, που μέχρι σήμερα είναι ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του κόμματος, θέση την οποία θα διεκδικήσει ο ΣΟΛΩΜΟΥ

Η κατάσταση όμως περιπλέκεται ακόμη περισσότερο διότι αρκετοί ΔΗΚΟικοί πιέζουν τον ΦΥΤΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, τον νυν ΓΕΝΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ, να επαναδιεκδικήσει την θέση. Ο ΦΥΤΟΣ δήλωσε αρχικά ότι δεν θα διεκδικούσε για το χατίρι του βοηθού του (ο οποίος όμως όπως είπαμε πήγε στο ΛΟΦΟ). Από την στιγμή που τη θέση πλέον δεν θα διεκδικήσει ο βοηθός του, πολλοί ΔΗΚΟικοί θεωρούν πως είναι καλύτερα για το κόμμα να συνεχίσει στη θέση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ο ΦΥΤΟΣ.  

Θα έχει action…………….

ΔΗΣΥ: Εικόνα ακροβάτη ή καλύτερα σχοινοβάτη

D

Δεν ξέρω αν το προσέξατε αλλά ο ΔΗΣΥ ΠΑΡΑΠΑΙΕΙ… 

Βγάζει εικόνα ΣΥΓΧΥΣΗΣ, ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ και ΑΣΤΟΧΙΑΣ

ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΣ έλεγε στον ΕΦΕΤΗ ότι όλα αυτά είναι αποτέλεσμα του ότι ο ΔΗΣΥ ουσιαστικά σχοινοβατεί μεταξύ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ και δεν ξέρει τι να κάνει και ΠΩΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ. 

Εξού, πρόσθεσε, την μια μέρα πάνε ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΑΝΝΙΤΑ και ΔΙΠΛΑΡΟΣ και συμφωνούν με τον ΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ για προδιαβούλευση και προσυνεννόηση στα ΜΕΓΑΛΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ και την επόμενη βγάζει ανακοίνωση επικριτική κατά της απόφασης της Κυβέρνησης για το ΣΕΑ, χωρίς καν να μελετήσει την τελική πρόταση!!!

Αυτό, όπως εξηγούσε ο ίδιος ο ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΣ, είναι απότοκο του ότι η ΑΝΝΙΤΑ νιώθει τρομερή ΠΙΕΣΗ: Από την μια από ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΥΣ που είναι ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ και από την άλλη γνωρίζει και η ίδια πως αν δεν ‘φέρει μέσα’ όσους Συναγερμικούς στήριξαν τον ΝΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ μας θα ΠΑΤΩΣΕΙ στις επόμενες εκλογές. 

Το αποτέλεσμα αυτής της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΩΡΙΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ είναι αυτή η ΕΙΚΟΝΑ ΑΚΡΟΒΑΤΗ ή καλύτερα ΕΙΚΟΝΑ ΣΧΟΙΝΟΒΑΤΗ που παρουσιάζει ο ΔΗΣΥ. 

 

Πρόσωπα που ήταν γύρω από Μαυρογιάννη, καλοβλέπει το ΑΚΕΛ για ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

D

Το ΑΚΕΛ χωρίς τυμπανοκρουσίες εργάζεται με απώτερο στόχο να είναι ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ και ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ του ερχόμενου ΜΑΙΟΥ. 

Έμειναν όλοι κι’ όλοι 12 μήνες και η σιωπηρή οργάνωση γίνεται σε κάθε γωνιά της ΚΥΠΡΟΥ όπως πληροφορείται Ο ΕΦΕΤΗΣ από Σύντροφο. 

Ο ίδιος Σύντροφος λέει μάλιστα πως το ΑΚΕΛ έχει υπόψη του ήδη ένα ΔΥΝΑΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ για τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ και στην εικόνα βρίσκονται και ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ που ήταν δίπλα στον ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ και φαίνεται να έπαιξαν ουσιαστικό ρόλο μέσα από το ήπιο, επαγγελματικό, κοινωνικό ΠΡΟΦΙΛ τους. 

Τα 6 ΠΡΟΣΩΠΑ τα έχουν ήδη σχηματίσει, είπε ο Σύντροφος, χωρίς εννοείται να έχει ήδη κλειδώσει το παραμικρό. 

Χρειάζεται δουλειά, δουλειά, δουλειά και επαφή με την βάση, είπε χαρακτηριστικά. 

ΠΑΜΕ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ…. 

 

Άρχισε λειτουργία το «Γραφείο Τύπου Αβέρωφ»

D

Ο ΑΒΕΡΩΦ μας κάνει ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ… 

Όπως σας είπε και παλαιότερα Ο ΕΦΕΤΗΣ οργανώνει το THINK TANK του αλλά την ίδια ώρα έβαλε σε λειτουργεία και το ‘ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ’ του Πολιτικού του Γραφείου. 

Μάλιστα τις προάλλες –όπως βλέπετε και στην φωτο- έστειλε και το πρώτο δελτίο τύπου. 

D

Επί της ουσίας το πρώτο δελτίου τύπου αφορούσε την Πρόταση του για να ψηφίζουν οι νέοι 17 ετών σε όλες τις εκλογές. Πρόκειται για ένα ευρωπαικό trend που εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες της ΕΕ και κερδίζει ολοένα έδαφος αφού το υιοθετούν όλο και περισσότερες χώρες. 

Τον ΦΟΥΛΗ μας μπορεί αρκετοί να τον θεωρούν ‘παρελθόν’ από την πολιτική σκηνή αλλά πολιτικοί της εμβέλειας ΑΒΕΡΩΦ δεν φεύγουν ποτέ από το προσκήνιο. 

Πάντως ο ΝΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ αν θέλει να κάνει κίνηση ΜΑΤ στα του ΔΗΣΥ θα το σκεφτόταν να διόριζε τον ΦΟΥΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΟ της ΚΥΠΡΟΥ στην ΚΟΜΙΣΙΟΝ. 

 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

ciaooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Home