Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Αυτοί οι 5 του ΔΗΣΥ δεν θα είναι ΞΑΝΑ βουλευτές (ΦΩΤΟ)

ΕΦΕΤΗΣ -
12.03.2023

Ο ΕΦΕΤΗΣ: Αυτοί οι 5 του ΔΗΣΥ δεν θα είναι ΞΑΝΑ βουλευτές (ΦΩΤΟ)

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

5η Πρόεδρος ΔΗΣΥ – Ποια είναι η ΑΝΝΙΤΑ που σε 7 χρόνια τα ‘σάρωσε’ σχεδόν όλα...

D

Η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ από το Σάββατο 11/3/23 είναι πλέον η 5η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού. 

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο ΔΗΣΥ έχει γυναίκα στο πηδάλιο και μάλιστα την νεαρότερη Πρόεδρο Κόμματος στην σύγχρονη κομματική ιστορία (37 ετών) σπάζοντας το ρεκόρ που κατείχε ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ο οποίος βρέθηκε στο πηδάλιο του ΔΗΚΟ σε ηλικία 40 ετών. 

Η πολιτική πορεία της Αννίτας Δημητρίου είναι αξιοσημείωτη: 

Με μόλις 7 χρόνια εμπειρία ως ενεργή πολιτικός και ως Βουλεύτρια κατάφερε να εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής και να είναι η δεύτερη τη τάξει αξιωματούχος του Κράτος ενώ χθες κατάφερε να γίνει η Πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος. 

Η δε εκλογή της στη Βουλή το 2016 ήταν επίσης επεισοδιακή αφού η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έγινε παγκύπρια γνωστή λόγω της αφαίρεσης της από το Ψηφοδέλτιο ΔΗΣΥ Λάρνακας με στόχο να λάβει τη θέση ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, επίσης εκ Λάρνακας. Η είδηση προκάλεσε σάλο και σωρεία αντιδράσεων με αποτέλεσμα ο ΔΗΣΥ να υποχρεωθεί να ανακαλέσει την απόφαση του και να εντάξει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο του την ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, η οποία εξελέγη πρώτη στην επαρχία της με 4.006 σταυρούς προτίμησης, διπλάσιος σχεδόν αριθμό από τον δεύτερο υποψήφιο. 

Στις Προεδρικές Εκλογές του 2018, η ΑΝΝΙΤΑ επιλέχθηκε ως Εκπρόσωπος Τύπου της υποψηφιότητας ΝΙΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ.

Το 2021 η ΑΝΝΙΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ εξελέγη εκ νέου Βουλεύτρια ΔΗΣΥ Λάρνακας λαμβάνοντας το εκπληκτικό 6,147 σταυρούς προτίμησης, ίσους σχεδόν με όσους σταυρούς προτίμησης έλαβαν όλοι οι άλλοι 5 υποψήφιοι Βουλευτές του ΔΗΣΥ στη Λάρνακα. 

Χθες (11/3) η ΑΝΝΙΤΑ κατάφερε να εκλεγεί ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΣΥ με το εκπληκτικό ποσοστό 69.18% λαμβάνοντας 14.287 ψήφους ενώ ο ανθυποψήφιός της, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ έλαβε 6.365 ψήφους ή 30.82%. 

Αυτά εν συντομία Σύντροφοι και Συναγωνιστές για την νέα Πρόεδρο του ΔΗΣΥ. 

Λέτε το 2028 να την δούμε και στο ΛΟΦΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ε, μα, αφού όπως πάει τα σάρωσε όλα τα υπόλοιπα.

 

Συγκυβέρνηση: Στο πρώτο δύσκολο (Εκποιήσεις) διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη

D

Μα ποιοι θα μας κυβερνήσουν;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ ΝΙΚΟ ΜΟΥ και ήντα ξέρω με τους ΕΤΑΙΡΟΥΣ που διάλεξες.

Μα αυτοί στην πρώτη δυσκολία ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ. Πώς θα σε στηρίξουν στα δύσκολα που έπονται;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ εξαφανίστηκαν στο θέμα των εκποιήσεων. 

ΕΥΤΥΧΩΣ που ήταν και ο ΝΙΚΟΛΑΣ και κράτησε άμυνα διότι διαφορετικά θα είχε μεγάλο πρόβλημα ο ΝΙΚΟΣ. 

Τι έγινε; Μα τι θέλετε να σας πω; ΤΣΙΡΚΟΥΛΟ

Κοιτάξετε τι έγινε. Θα σας το μεταφέρω όσο πιο απλά και περιεκτικά γίνεται: 

1/ Φέρνει το ΑΚΕΛ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ και ΚΩΣΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Πρόταση Νόμου με την μορφή του κατεπείγοντος για ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΠΟΙΗΣΕΩΝ. 

2/ Μορφή του κατεπείγοντος σημαίνει πως κατατίθεται στην Ολομέλεια και αν δώσει το ΟΚ η Ολομέλεια (μέσω ψηφοφορίας) τότε η Πρόταση συζητείται την ίδια μέρα και τίθεται προς έγκριση ή απόρριψη επίσης την ίδια μέρα. 

3/ Λοιπόν κατατίθεται η Πρόταση. Προνοούσε αναστολή εκποιήσεων έως 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2023. 

4/ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ αντιδρά και λέει πως ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ με το κατεπείγον και προτείνει να δοθεί 15 μέρες χρόνος να συζητηθεί η Πρόταση. 

5/ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ (της ΔΗΠΑ) σιγοντάρει τον ΝΙΚΟΛΑ και υποστηρίζει το ίδιο. 

6/ Από πλευράς ΕΔΕΚ δεν γίνεται καμία τοποθέτηση. 

7/ Τίθεται προς ψήφιση αρχικά κατά πόσο θα κηρυχθεί η πρόταση κατεπείγουσα ή όχι. Εγκρίνεται το κατεπείγον. Εναντίον του κατεπείγοντος ψήφισαν ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ. 

8/ Αφού κηρύχθηκε η Πρόταση κατεπείγουσα, καλείται η Ολομέλεια να ψηφίσει ή όχι την Πρόταση. 

9/ Ο ΝΙΚΟΛΑΣ βάζει ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ώστε ο χρόνος αναστολής εκποιήσεων να μην ισχύει για 3 μήνες αλλά για 1 μήνα (έως δηλαδή 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023). 

10/ Η Τροπολογία του ΝΙΚΟΛΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ (ψήφισαν υπέρ ΔΗΚΟ, ΔΗΠΑ, ΕΔΕΚ). 

11/ Στην ψήφιση της Πρότασης τώρα γίνεται το πάρτι. Ο ΤΡΥΦΩΝΙΔΗΣ της ΔΗΠΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ. Ο ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ της ΔΗΠΑ ψηφίζει εναντίον του Νικόλα και η ΕΔΕΚ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ και έτσι μένει το ΔΗΚΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. Όμως ο ΔΗΣΥ κάνει μια κίνηση και καταψηφίζει την πρόταση που αναστέλλει τις εκποιήσεις. 

12/ Η Πρόταση καταψηφίζεται με τις ψήφους ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ. 

Οι άλλοι δυο εταίροι ‘απού φύει, φύει’ όπως λέει και η κυπριακή έκφραση. 

Ε, τώρα πείτε μου: 

ΤΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΥΓΚΕΒΕΡΝΗΣΗ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; 

Έρχονται ΑΤΑ, ΦΠΑ Α’ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΓΕΣΥ και τόσα άλλα. 

ΝΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ θα σε ΚΡΕΜΜΑΣΟΥΝ...

 

Τα παρακάλια του Κεραυνού στις Τράπεζες…

D

Μετά και την απόρριψη της Πρότασης Νόμου του ΑΚΕΛ για αναστολή εκποιήσεων, ακολούθησε μια τοποθέτηση από τον νέο ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ η οποία ομολογουμένως εξέπληξε. 

Ουσιαστικά ο ΜΑΚΗΣ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΕ τις Τράπεζες να μην προχωρήσουν σε εκποιήσεις α’ κατοικίας αξίας έως και 350,000ευρώ.

Μα καλά ρε παιθκιά. Είναι με τα ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ που θα γίνει η δουλειά δηλαδή; 

Δαμέ είναι πολιτική. Πρέπει να ασκήσουν πολιτική. 

Και αφού ο Μάκης –σύμφωνα με τον ΝΙΚΟΛΑ- ήθελε μόνο 15 ΜΕΡΕΣ και θα έφερνε ΠΡΟΤΑΣΗ και ΛΥΣΗ στο θέμα των εκποιήσεων. 

Γιατί παρακαλεί τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ; 

Φέρε ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΚΗΗΗΗΗΗΗ

 

Επιστολή Προδρόμου προς ΔΗΣΥ: Ερευνήστε για τους τραμπούκους

D

Απαντήσεις ψάχνει ο πρώην Υπουργός Παιδείας και στέλεχος του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, ο οποίος δέχτηκε επίθεση έξω από την αίθουσα της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, ημέρα δηλαδή που αποφάσιζε το Σώμα για το πώς θα διαχειριστεί η Πινδάρου την δεύτερη Κυριακή των Εκλογών. 

Ο Πρόδρομος απέστειλε επιστολή σε όλη την ηγεσία του ΔΗΣΥ (Αβέρωφ, Χάρη, Τορναρίτη, Αννίτα, Δίπλαρο και Γεωργίου) όπου τους καλεί να διερευνήσουν το συμβάν και να δώσουν απαντήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Πρόδρομος ήταν ένας εξ αυτών που υποστήριξαν πως ο ΔΗΣΥ δεν πρέπει να υποστηρίξει τον υποψήφιο που υποστηριζόταν από το ΑΚΕΛ και με την έξοδο του από την αίθουσα δέχτηκε λεκτική επίθεση καθώς και χειρονομίες από πλευράς νεαρών Συναγερμικών που βρίσκονταν έξω από την αίθουσα και γιουχάιζαν όσα Στελέχη τοποθετούνταν υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη.  

Να πούμε επίσης ότι ο Πρόδρομος ήταν και πάλι στο μάτι του κυκλώνα και το 2004 όταν ο ΔΗΣΥ αποφάσιζε για το ΝΑΙ ή ΟΧΙ με το Σχέδιο Ανάν, με τον πρώτο να τάσσεται υπέρ του ΟΧΙ. 

Και τότε πάλι δέχτηκε γιουχάισμα και αυτός και όσοι τάχθηκαν υπέρ του ΟΧΙ στο ΔΗΣΥ από τους τότε τραμπούκους. 

 

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: Η Κανάρη ‘έστειλε εκτός πλάνων’ την Γιαννάκη…

D

Αρκετοί ήταν αυτοί που προέβλεψαν το ‘μαλλιοτράβηγμα’ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ με το άκουσμα του διορισμού της ΠΟΠΗΣ ΚΑΝΑΡΗΣ

Και ο λόγος; 

Διότι ΠΟΠΗ και ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΗ είχαν κόντρα από παλιά. 

Η ΠΟΠΗ αφυπηρέτησε και έτσι η ΓΙΑΝΝΑΚΗ κυριάρχησε. 

Ωστόσο τα πράγματα άλλαξαν αφού τώρα η ΠΟΠΗ βρέθηκε προϊστάμενη της ΓΙΑΝΝΑΚΗ

Όπως λένε ‘οι κακές γλώσσες’ ‘η ένταση και η κόντρα μεταξύ των δυο αιωρείτο στο δωμάτιο και στους διαδρόμους του Υπουργείου’… 

Πρώτο δείγμα γραφής; Μα η απουσία της ΓΙΑΝΝΑΚΗ από τις επισκέψεις του ΝΙΚΟΥ μαζί με την ΠΟΠΗ στα Νοσοκομεία. 

Προβλέπω ότι θα έχουμε μπόλικο υλικό να γράφουμε από το Υπουργείο Υγείας.

 

Ποτέ ξανά traffic το πρωί στον Πεδιαίο… θενκ γιου Νίκο!

D

Ας είναι καλά ο νέος Πρόεδρος. 

Για χατίρι του νέου Προέδρου, του ΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ μας, όσοι χρησιμοποιούν τον δρόμο του Πεδιαίου το πρωί δεν θα ξαναβρεθούν μπροστά σε μποτιλιάρισμα. 

Ο λόγος; 

Διότι είναι ο δρόμος που χρησιμοποιεί ο Νίκος μας και πλέον υπάρχει αστυνομία, η οποία κάνει το τράφικ και έτσι γίνεται αποσυμφόρηση στον συγκεκριμένο δρόμο ώστε ο Νίκος μας να περάσει ολόιshια και να πάει στο Προεδρικό χωρίς να πήζει μες την κίνηση. 

Ο Νίκος είπε πως δεν θα σταματά τα φώτα τροχαίας για να περάσει το αυτοκίνητό του έτσι βρήκε πιο έξυπνο τρόπο να μην βρίσκεται σε μποτιλιάρισμα. 

Η αλήθεια είναι πως με τον ΝΙΚΑΡΟ χάσαμε εμείς η Λευκωσιάτες 10 χρόνια. Διότι, επί Τάσσου έγινε η λεωφόρος στη Λακατάμεια αφού ο Τάσσος έμενε στην Στράκκα. Επί Χριστόφια φτιάχτηκαν τα πράματα στην Μακεδονίτισσα αφού ήταν εκεί η οικία του, ενώ επί Νίκαρου επειδή μένει Λεμεσό δεν έφτιαξε τίποτε εντός της Λευκωσίας.  

 

Αυτοί οι 5 του ΔΗΣΥ ΔΕΝ θα είναι ΞΑΝΑ βουλευτές

D

ΑΒΕΡΩΦ, ΤΟΡΝΑΡΙΤΗΣ, ΔΙΠΛΑΡΟΣ, ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ & ΜΑΥΡΙΔΗΣ δεν θα ξαναβρεθούν στα έδρανα του ΔΗΣΥ με την λήξη της τρέχουσας θητείας τους. 

Και αυτό διότι και οι 5 Βουλευτές της Πινδάρου ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΩΝ 3 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΩΝ ΘΗΤΕΙΩΝ που βάσει Καταστατικού δικαιούνται να κατέχουν ως Βουλευτές. 

Ο ΔΗΣΥ έχει όριο θητειών ΧΩΡΙΣ καμία εξαίρεση για κανένα μέλος του είτε αυτό είναι στην ηγεσία είτε όχι

Όριο θητειών έχουν και ΑΚΕΛ, ΕΔΕΚ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ενώ ΔΗΠΑ, ΔΗΚΟ και ΕΛΑΜ δεν έχουν θέσει όριο θητειών στους Βουλευτές τους. 

Στο ΑΚΕΛ το όριο θητειών είναι επίσης 3 συνεχόμενες αλλά το Κόμμα έχει τη δυνατότητα να δώσει εξαίρεση σε κάποιο πρόσωπο να διεκδικήσει και 4η θητεία. Στο ΑΚΕΛ συμπληρώνουν τις 3 συνεχόμενες θητείες τους το 2026 οι Άριστος Δαμιανού, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, Γιώργος Λουκαίδης, Ανδρέας Καυκαλιάς, Άντρος Κυπριανού και Κώστας Κώστα. 

Στην ΕΔΕΚ το όριο θητειών είναι 2 συνεχόμενες θητείες αλλά εξαιρείται ο εκάστοτε Πρόεδρος του Κινήματος. Ως εκ τούτου ο Ηλίας Μυριάνθους συμπληρώνει την τελευταία του θητεία. 

Στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ επίσης το όριο θητειών είναι στις δυο συνεχόμενες –και όπως στον ΔΗΣΥ, χωρίς εξαίρεση. Συνεπώς, ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, δεν θα μπορεί να διεκδικήσει εκ νέου έδρα στη Βουλή.  

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Home