ΑΥΤΗ!

ΑΥΤΗ!

Παροχή διευκολύνσεων προς τους εγκλωβισμένους στις εκλογές

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΑΠΙΟΥ

Είμαστε λαός που επιλέγουμε την εύκολη λύση. Δεν το κάναμε πάντα, τελευταίως όμως το κάνουμε συχνά. 

Εύκολα ψηφίζουμε, εύκολα απέχουμε, εύκολα φωνάζουμε, εύκολα κατηγορούμε, εύκολα καταδικάζουμε, ακόμα όμως πιο εύκολα ξεχνούμε γιατί φωνάζουμε. Σήμερα, εύκολα μπορούμε να αποφασίσουμε: φραπέ ή κάλπη; Το ένα δεν αποκλείει το άλλο, μπορούμε να τα κάνουμε και τα δύο μαζί. Εύκολα και απλά. 

Αρκεί ένα «ν» ή «χ» ή «+» σε ένα-δύο υποψηφίους. Πίσω από το παραβάν. Μόνοι με τη συνείδησή μας. Μια καθαρά προσωπική απόφαση. Μια ιερή στιγμή. 

Ψηφίζοντας, θα τιμήσουμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για να έχουμε εμείς σήμερα αυτό το δικαίωμα. Το δικαίωμα της επιλογής. Το δικαίωμα να αποφασίσουμε ποιους θα στείλουμε Βρυξέλλες και ποιους στο σπίτι τους. 

Μακριά από τη ρυπογόνο προεκλογική, μακριά από τα κούφια λόγια, μακριά από τα ψέματα. Αποφασίζουμε σε ποιους θα παραχωρήσουμε τη δύναμη της εξουσίας. Τη δύναμη να μας εκπροσωπούν, να αποφασίζουν για μας, για τα συμφέροντά μας, για τις επόμενες γενιές. 

Ο κάθε ένας με τα δικά του κριτήρια, με το δικό του ζύγι, ψηφίζει. Αυτή η πράξη η μικρή, η μέγιστη, νοηματοδοτεί τους θεσμούς μας. Κινεί τη δημοκρατία μας. Κρίνει το μέλλον. Το δικό μας και πολλών άλλων. ΑΥΤΗ! 

Υστερόγραφο: Εδώ, μπορείτε να δείτε ένα σύντομο απόσπασμα από μια παλιά συνέντευξη του Οδυσσέα Ελύτη για την Ευρώπη. Καλή Κυριακή και καλή ψήφο! 

 

Home