Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η Επιστροφή του… Desktop και η άνοδος της Smart τηλεόρασης

Offsite Team -
29.04.2020 - 06:00

Η Επιστροφή του… Desktop και η άνοδος της Smart τηλεόρασης

Thumbnail
«Ύστερα ήρθε ο Covid 19»

Του Χριστόφορου Τζιρτζιπή*

Παραφράζοντας την “Επιστροφή των Jedi” από την κινηματογραφική οικογένεια των ταινιών Star Wars, θα ήθελα να αναφερθώ σε μια ακόμη αλλαγή στη συμπεριφορά των χρηστών του διαδικτύου, λόγω COVID19. . 

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι τα τελευταία χρόνια η χρήση των smartphone αυξήθηκε ραγδαία, σε σημείο όπου στρατηγικές βασίζονται αποκλειστικά στην χρήση κινητών τηλεφώνων. Να αναφέρουμε μόνο ότι τον Ιανουάριο του 2020, 51.98% της χρήσης του Internet έγινε από κινητά τηλέφωνα. 

Ύστερα ήρθε ο Covid 19. 

Όπως όλα αλλάζουν, μετά την έλευση της Πανδημίας και το σχεδόν, παγκόσμιο καθολικό lockdown, η online συμπεριφορά των χρηστών, είχε μια στροφή προς τα desktop, laptop και ούτω καθεξής.

Η χρήση του διαδικτύου πλέον γίνεται σε πολύ πιο μεγάλο βαθμό σε πλατφόρμες για επικοινωνία (video chat), για σκοπούς εργασίας, αλλά και εκπαίδευσης. Ακόμη και η “διασκέδαση” σε πλατφόρμες όπως Facebook, Nexflix αλλά και Youtube έχει μεταφερθεί σε μη- κινητές συσκευές. 

Σύμφωνα με τις πλατφόρμες Similarweb και Apptopia, στη πιο κάτω γραφική παράσταση (source), μπορούμε να δούμε πως οι πρώτοι θάνατοι από  COVID19, έφεραν αλλαγές στη συμπεριφορά των χρηστών.

1

Όπως και σε κάθε δημιουργία μιας στρατηγικής, πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν, που είναι πιο πιθανόν να δει την διαφήμιση ένας χρήστης αλλά και το τι θα κάνει, για να μεταφέρουμε το σωστό μήνυμα, την κατάλληλη στιγμή. 

Κάπου εδώ θα διερωτάστε για το 2ο κομμάτι του τίλου αυτού του άρθρου. Η άνοδος της smart τηλεόρασης (aka skywalker), έχει να κάνει προφανώς με την ραγδαία αύξηση της “κατανάλωσης” βίντεο στο Youtube. Καθώς όμως οι smart τηλεοράσεις έχουν επίσης κατακλύσει τα νοικοκυριά, έτσι και η εφαρμογή του Youtube. Στο πιο κάτω screenshot απο μια καμπάνια που τρέχουμε στην COVID19 εποχή, δείχνει ένα να μπαίνει με ένα ποσοστό σχεδόν 5% στα impressions, κάτι που δεν ίσχυε πιο παλιά. 

3

Απ Ότι φαίνεται, το “on the go, και στο κινητό”, προς το παρόν τουλάχιστον, έγινε “at home, σε υπολογιστή ή smart τηλεόραση”.

Y.Γ. Ναι, το Ύστερα ήρθε ο Covid 19, είναι και αυτό παράφραση από το Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες.

* Growth Strategist, Digital Marketing (Opium Works)

Home