Με κλήρωση πλέον ποιό εμβόλιο θα βάλεις στην Κύπρο…

Με κλήρωση πλέον ποιό εμβόλιο θα βάλεις στην Κύπρο…

Έτσι δουλεύει πλέον η Πύλη Εμβολιασμού – Πώς παίρνεις σειρά προτεραιότητας

ΓΡΑΦΕΙ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΖΑΚΟΣ

Αλλαγές προώθησαν οι αρμόδιοι σε σχέση με την Πύλη Εμβολιασμού, καθώς μετά τα συνεχή προβλήματα που προέκυψαν, αποφάσισαν όπως προχωρήσουν με διαφορετική διαδικασία για διευθέτηση ραντεβού. 

Όπως ανέφεραν, και όπως αρκετοί είδαν, στην Πύλη Εμβολιασμού υπάρχει πλέον σειρά προτεραιότητας

Πώς όμως καθορίζεται αυτή η σειρά προτεραιότητας; 

«Τυχαία», όπως είπε και ο Υφυπουργός Καινοτομίας, Κυριάκος Κόκκινος. Δηλαδή, είτε μπεις στις 5 τα ξημερώματα, είτε στις 7 το πρωί, είτε στις 7 και 30 με το άνοιγμα της Πύλης, η πλατφόρμα επιλέγει στη τύχη τη σειρά σου. Άρα, ούτε τον ύπνο σας να χαλάσετε για να ξυπνήσετε από τα ξημερώματα, ούτε «σκοπιά» να κάτσετε πάνω από τον υπολογιστή για να βρεθείτε μπροστά στην ουρά, χάνοντας την υπομονή σας αφού αυτό δεν πρόκειται να γίνει.

Βάσει των πιο πάνω, και με βάση την επιθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν με συγκεκριμένα εμβόλια και τον παροξυσμό που προκαλείται, τότε μπορεί κανείς εύκολα να κατανοήσει πως πλέον στην Κύπρο η επιλογή είναι καθαρά θέμα τύχης, αφού μόνο όσοι τυχαία καταφέρουν να μπουν στο σύστημα από τους πρώτους θα εξασφαλίσουν αυτό που επιθυμούν να τους χορηγηθεί. 

ΥΓ: Θέμα τύχης ποιο εμβόλιο θα βάλεις. Εξάλλου σε άλλες χώρες απλά πας σε εμβολιαστικό κέντρο και εκεί απλά ενημερώνεσαι ποιο εμβόλιο θα βάλεις. Αλλά εκεί τουλάχιστον το ξέρεις. Στην Κύπρο υπάρχει απλά η "ψευδαίσθηση" πως επιλέγεις... Όμως ας μην ξεχνάμε κάτι. Δεν μπορείς να λες ότι εμβολιάζεις του πολίτες, όταν για ηλικιακή ομάδα 30 χιλιάδων ατόμων, δίνεις 13.000 εμβόλια (σ.σ. και ειδικά όταν ο αριθμός εμβολίου για κάθε brand είναι ο ίδιος με αυτά που έδωσες για παράδειγμα για τους 60 και άνω και ενώ γνωρίζεις ότι με το που κατεβαίνει κάθε ηλικία το ρίσκο ανεβαίνει). Απλά οκ, το καταλαβαίνω. Πολύ πιο εύηχο να λες ότι εμβολιάζεις του 20αρηδες, άρα τρέχει το εμβολιαστικό πρόγραμμα, παρά να λες ότι εμβολίασες τους μισούς από κάθε ηλικία γι’ αυτό και έφτασες σε αυτούς των 20 ετών. Ωραίο σαν marketing, αλλά δυστυχώς ο κορωνοϊός δεν ξέρει από PR… 

ΥΓ2: Ό,τι εμβόλιο βρεις, είναι καλύτερο από το μη εμβόλιο. Και κάτι τελευταίο αλλά εξαιρετικής σημασίας. Ο προσωπικός σας γιατρός είναι ο μόνος που μπορεί να σας συμβουλεύσει αν μπορείτε ή όχι να λάβετε το εμβόλιο. Τα υπόλοιπα είναι απλά απόψεις…

Home