Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Ο Κύπριος που αποδέχεται την «ανωτερότητα» των αρχηγών του

Offsite Team -
13.01.2022 - 15:24

Ο Κύπριος που αποδέχεται την «ανωτερότητα» των αρχηγών του

Στέλιος Τριανταφυλλίδης

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατά την διάρκεια την περιορισμών, ο Πρωθυπουργός παρέστη σε σύναξη όπου δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και:

(α) Η σύναξη δεν είχε δημοσιοποιηθεί διότι υπήρχε προφανώς αντίληψη το δυνητικού προβλήματος.

(β) Όταν το γεγονός έγινε γνωστό η κοινωνία εξανέστη.
(γ) Ο Πρωθυπουργός αναγκάστηκε να απολογηθεί και ευρίσκεται με το ένα πόδι εκτός.

Στην Κύπρο, στις 23 Αυγούστου 2021, έγινε σύναξη του Προέδρου και των υπουργών στην Προεδρική κατοικία στο Τροόδος με φαγοπότι όπου, καθ’ ομολογία, δεν τηρήθηκαν τα μέτρα (συνέντευξη Κυβερνητικού Εκπροσώπου στο πρόγραμμα Κατερίνας Ηλιάδη στον Πολίτη 24 Αυγούστου) και:

(α) Η σύναξη δημοσιοποιήθηκε ευρέως με τους δημοσιογράφους και φωτογράφους ευπρόσδεκτους να φωτογραφίζουν (φωτορεπορτάζ Φιλελεύθερος 24 Αυγούστου) διότι προφανώς δεν υπήρχε αντίληψη οποιουδήποτε προβλήματος. (β) Η κοινωνία έβλεπε τις εικόνες με περισσό θαυμασμό για το τι ωραία περνούν οι ηγέτες. (γ) Ο Πρόεδρος δεν θεώρησε το θέμα αρκετά σημαντικό για να κάμει δήλωση προσωπικά, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αν και πιέστηκε από την Κατερίνα Ηλιάδη, δεν απολογήθηκε και η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτη. 

Άποψη μου είναι ότι το θέμα δεν έχει καθόλου να κάμει με την συγκεκριμένη Κυβέρνηση αλλά αποτελεί έκφραση θεμελιώδους προβλήματος της κοινωνίας μας με τον Κύπριο πολίτη να αποδέχεται χωρίς αμφισβήτηση την ‘ανωτερότητα’ των αρχηγών του.

Home