ΠΙΣΤΟΛΕΡΟ: Ο Κατσουρίδης και οι αυλικοί του ΔΗΚΟ

Οι "στυμμένες ΑΚΕΛικές λεμονόκουπες" και ο "πολιτικο-κτόνος" Νικόλας
 

Στην ιστορία του ΑΚΕΛ, μπορεί κανείς να εντοπίσει άτομα, τα οποία όσο ήταν χρήσιμα και εξυπηρετούσαν το σκοπό ύπαρξής τους, το κόμμα τα ξεζούμιζε, ενώ στη συνέχεια είτε τους πετούσε στον κάλαθο των αχρήστων είτε τους άφηνε στο περιθώριο.

Όσο όμως εξυπηρετούσαν το λόγο ύπαρξής τους, ήταν κορυφαίοι, αγνοί μέχρι και ήρωες.Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, άτομα λοιδορούνταν ανερυθρίαστα όταν αυτό θεωρούνταν χρήσιμο να γίνει...

Κι επειδή η ιστορία επαναλήφθηκε και πρόσφατα εις διπλούν, ανασύραμε την έκφραση που καθιέρωσε ο «Πιστολέρο» για τέτοιες περιπτώσεις και την ονομάσαμε "στυμμένες ΑΚΕΛικές λεμονόκουπες". 

Οι συνειρμοί προέκυψαν λόγω της πρόσφατης παρουσίας του υιού Κατσουρίδη, ενός αξιόλογοι νέου επιστήμονα στο Κοινοβούλιο.

Και υποδέχθηκαν τον Γιάννο ενθέρμως όλων των αποχρώσεων βουλευτές και δημοσιογράφοι, ενώ οι ΑΚΕΛικοί έβλεπαν εξ αποστάσεως.

Θυμηθήκαμε και τον πατέρα Νίκο Κατσουρίδη, που ακόμη αναμένει καρτερικά να τον αποκαταστήσουν...

Στο Κοινοβούλιο και εν γένει στην πολιτική ζωή του τόπου, ήταν από τους εξέχοντες πολιτικούς και έστω και αν διαφωνούσες θα σε προβλημάτιζε… 

Ψάχνουν για αναχώματα στο ΑΚΕΛ αλλά ούτε προχώματα δεν μπορούν να βρουν...

ΔΗΚΟ: Δεν είναι παράλογα κάποια από αυτά που λένε οι γιατροί

Ε, μα αυτοί οι αυλικοί του άφησαν τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ να μετεξελιχθεί σε πολιτικοκτόνο (κατά το εντομοκτόνο) , καθιστώντας την πολιτική του πρακτική και στάση σε αντίστοιχη κίτρινων φυλλάδων.

Η αρνητικότητα του σε όλα τα θέματα, η αντίδραση του σε όλες τις προτάσεις που κατατίθενται, η απόρριψη των πάντων, τείνουν να φοβίσουν τους πολίτες, αφού τους παραπέμπει σε άνθρωπο που πιστεύει ότι μόνο αυτός μπορεί να τα κάνει όλα καλά

Ακόμη ο τρόπος χειρισμού των εσωκομματικών του αντιπάλων και η σαφής του πρόθεση να τους εκδιώξει για να μείνει μόνος με τους υποστηρικτές του μάλλον παραπέμπουν σε άλλου είδους πολιτικό και όχι Πρόεδρο κόμματος που θα γίνει και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Καλά κάνει ο Νικόλας να ανανήψει, να ηρεμήσει και να προσπαθήσει να γίνει πιο μαλακός, με ηπιότερο και συναινετικό λόγο, γιατί η προσπάθεια του να υλοποιήσει το σύνολο των πολιτικών του φιλοδοξιών, θα περάσει μέσα από το σύνολο των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων και αποχρώσεων και όχι μόνο των χειροκροτητών – αυλικών του.

Μας έκαψαν τα καύσιμα και τα ψευδοδείπνα των ψευδοπολιτικών

Τα καύσιμα μας έκαψαν. Η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κυριολεκτικά μας εξουθένωσε και η ΑΗΚ διεκπεραιώνει το έγκλημα ως εισπράκτορας των αστοχιών του κράτους και των πολιτικών. Δεν προνόησαν να εισαγάγουν έγκαιρα φυσικό αέριο και φορτώνουν στην τιμή του ηλεκτρισμού ,14 επιπλέον χρεώσεις , λόγω λανθασμένων πολιτικών του κράτους, της Βουλής . έτσι ώστε να έχουν σίγουρη την είσπραξη των χρημάτων…

Η πλάκα είναι όταν ακριβύνουν τα καύσιμα οι εταιρείες μας έχουν απευθείας επαφή με τις πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και αμέσως ανεβάζουν τις τιμές, αλλά όταν πέσει η τιμή του πετρελαίου πάνε γρήγορα για ύπνο και δεν ακούνε τα νέα… Ψάχνουν μας είπαν για καρτέλ των εταιρειών πετρελαιοειδών. Έλα καλέ αν είναι δυνατό. Απλώς συμφωνούν τις τιμές…Ποιο καρτέλ τώρα

Σίγουρα σε χώρες όπου οι πολίτες ζούσαν ελεύθερα και δεν υπήρχε ιδιότυπη δικτατορία, θα αντιδρούσαν για την κατακόρυφη αύξηση των τιμών βασικών αγαθών, όπως ο ηλεκτρισμός. Ωστόσο στο Κυπριστάν οι κάτοικοι τρέμουν, αφού η δικτατορία μπορεί να τους εξαποστείλει στη Σιβηρία, η οποία στα δεδομένα του τόπου ισοδυναμεί με παραγκωνισμό στην εργασία, ταλαιπωρία στην εξεύρεση εργασίας και άλλων τέτοιου είδους ποινών…

Ψευδοδείπνησε με ψευδοψάρι, ψευδοψωμί, ψευδοφρούτα, ψευδογλυκίσματα με τον ψευδοτουρκοκύπριο ηγέτη κόμματος ο τάδε πολιτικός . Ταίριαζε και σ’ αυτό τον ψευδο αλλά δεν μας ταιριάζει εμάς, να μας τραβολογούν στα δικαστήρια. 

Θάθελα νάξερα όταν τρώτε με τους κατοχικούς ηγέτες περνάει από το μυαλό σας ότι εκεί που κάθεστε σκοτώθηκαν δικοί μας άνθρωποι από τον Ταλάτ και τους όμοιους του;

Σκανδαλιάρηδες και αναστενάρηδες…Αυτοί είναι εν ολίγοις οι πολιτικοί μας που περιφέρονται στα τηλεοπτικά πάνελ διακηρύττοντας έργα , αλλά τελικά μένουν μόνο οι αναστεναγμοί.

Απίστευτο αλλά Κυπριστανικό

Κουραστήκαμε να βλέπουμε και να ακούμε καθημερινά την εμπλοκή των γραφείων κορυφαίων πολιτειακών αξιωματούχων σε όλο το φάσμα της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Αν δεν σας αρκούν τα λεφτά της πολιτικής και θέλετε να παίρνετε περισσότερα μπορείτε να πάτε στα σπίτια σας και στις εργασίες σας , αφήνοντας χώρο σε άλλους που επιθυμούν να δουλέψουν.

 

Οι απόψεις που εκφράζονται μέσα από τα κείμενα του Πιστολέρο σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζουν την Offsite. Αποτελούν προσωπικές απόψεις του Πιστολέρο. Πρόκειται για μια καθημερινή στήλη που σχολιάζει όλα όσα συμβαίνουν, με χιούμορ και καυστικότητα.

19