ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΦΣΑΙΝΤ: Οι 26 πρώην «Έλληνες» αδερφοί μας και η Σακίρα

ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΦΣΑΙΝΤ: Οι 26 πρώην «Έλληνες» αδερφοί μας και η Σακίρα

Το ΑΚΕΛ που θυμήθηκε τον Τάσσο και η μοιρασμένη ΟΕΛΜΕΚ

Την έναρξη διαδικασίας αποστέρησης της ιδιότητας του πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, από 26 πρόσωπα που έχουν πολιτογραφηθεί κατ’ εξαίρεση, αποφάσισε την Τετάρτη το υπουργικό Συμβούλιο μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε.

Συγκεκριμένα πρόκειται για πέντε Κινέζους, ένα Ιρανό, εννέα Ρώσους, ένα Μαλαισιανό, δύο Κενυάτες και οκτώ από την Καμπότζη. Το πρόσωπο από τη Μαλαισία είναι ο Jho Low, ο οποίος καταζητείται από την Interpol.

Τα 26 αυτά άτομα δεν θα είναι πλέον Έλληνες της Κύπρου, ενώ το επόμενο διάστημα δεν αποκλείεται την υπηκοότητα τους να χάσουν και άλλοι «Έλληνες» αδελφοί μας.

Δώστε πολιτογράφηση και στην Σακίρα

Χαμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έφερε το θέμα που ανέδειξε πρώτα  η Offsite από την Κυριακή με την επένδυση της διάσημης τραγουδίστριας Shakira στην Κύπρο και την αγορά πολυτελούς έπαυλης στην Πέγεια. 

Θυμίζουμε ότι το θέμα αποκαλύφθηκε μέσα από αφιέρωμα  του γαλλικού τηλεοπτικό δικτύου TF1 και όχι άδικα είναι πολύ ψηλά στην ειδησεογραφια των ημερών. 

Το γεγονός ωστόσο ότι η διάσημη τραγουδίστρια αγόρασε έπαυλη στην Πέγεια δεν στάθηκε ικανό να της δώσει Κυπριακή υπηκοότητα, αφού δεν είχε την βοήθεια του Αρχιεπισκόπου,  όπως Jho Low μετά την αγορά έπαυλης στην Αγία Νάπα.

Ας δώσουμε στον Σακίρα τουλάχιστον την Παφίτικη υπηκοότητα.

Το ΑΚΕΛ θυμήθηκε την καταγγελία Τάσσου από Αναστασιάδη

Τον Τάσσο Παπαδόπουλο θυμήθηκε το ΑΚΕΛ σε μια από τις κόντρες της εβδομάδας με την Κυβέρνηση. Συγκεκριμένα απαντώντας στο Πρόδρομο Προδρόμου ανέφερε ότι ο μόνος που κατήγγειλε την χώρα διεθνώς ήταν   κ. Αναστασιάδης το 2004 εξαιτίας του Σχεδίου Ανάν, θυμίζοντας μάλιστα στο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ότι ο ίδιος κατακεραύνωνε τον κ. Αναστασιάδη ότι ενεργεί με τρόπο που αντιστρατεύεται την εθνική υπόθεση του κυπριακού Ελληνισμού.

Οι σύντροφοι στην Εζεκία Παπαϊωάννου φαίνεται να ξεχνούν ότι είναι οι ίδιοι που εγκατέλειψαν τον Αειμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο έξι μήνες πριν τις Προεδρικές του 2008 για να στηρίξουν τον Αείμνηστο Δημήτρη Χριστόφια. 

Στα δύο η ΟΕΛΜΕΚ

Στα δύο χωρίστηκε η ΟΕΛΜΕΚ ενόψει του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Δευτέρας για διεξαγωγή απεργιών το διάστημα των εξετάσεων τετραμήνων. 

Συγκεκριμένα υπερ των απεργιών τάσσονται η Προοδευτική του ΑΚΕΛ και η ανεξάρτητη Νέα Πνοή και κατά, η Αλλαγή του ΔΗΣΥ, η ΔΗΚΙ του ΔΗΚΟ και η Νέα Κίνηση που πρόσκειται στην ΕΔΕΚ. 

Φαίνεται ότι το αρραγές μέτωπο των εκπαιδευτικών έσπασε αφού η κινήσεις εντός ΟΕΛΜΕΚ είναι «αναγκασμένες», να ακολουθήσουν την κομματική γραμμή.

Home