ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Άρχισαν τα συναγωνιστικά «μαχαιρώματα»

ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Άρχισαν τα συναγωνιστικά «μαχαιρώματα»

Η υπουργοποίηση Γιολίτη με 6 μήνες καθυστέρηση και πως μπορεί να βοηθήσει Αναστασιάδη ο Σαββίδης

Γράφει ο Σκιώδης 

Σε φουλ ρυθμούς μπήκαν πλέον οι υποψήφιοι Βουλευτές ξεκινώντας τις επαφές με τον κόσμο με στόχο να κερδίσουν προβάδισμα έναντι ανθυποψηφίων τους.

Όπως πληροφορείται η στήλη αν και πρόωρα σε κόμματα έχουν αρχίσει τα συναγωνιστικά «μαχαιρώματα» για το ποιοι τελικά θα πρέπει να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια με διάφορες ενέργειες ηγεσιών κομμάτων να προκαλούν αντιδράσεις σε εν δυνάμει υποψήφιους.

Αντιδράσεις που αναμένεται να ενταθούν τους επόμενους μήνες όταν οι Πρόεδροι κομμάτων προχωρήσουν στις ανακοινώσεις αριστίνδην υποψηφίων. Μάλιστα εντός κομμάτων υπάρχουν αντιδράσεις καθώς στελέχη θέλουν να ελέξουν και το ποιοι θα είναι υποψήφιοι σε επαρχίες που δεν θα είναι οι ίδιοι υποψήφιοι.

Υπουργός με έξι μήνες καθυστέρηση

Στο υπουργικό του Νίκου Αναστασιάδη εισέρχεται επίσημα από την ερχόμενη Δευτέρα η Έμιλυ Γιολίτη. Η Λεμεσιανή  δικηγόρος αν και θα έμπαινε στο υπουργικό από τον ερχόμενο Δεκέμβριο την υστάτη θέση στο υπουργείο Μεταφορών πήρε ο Γιάννης Καρούσος. 

Η κυρία Γιολίτη θα αποτελεί από την ερχόμενη Δευτέρα την σιδηρά κυρία του υπουργείου Δικαιοσύνης έχοντας ως στόχο να διαψεύσει όσους τονίζουν ότι η υπουργοποίηση της δεν έχει φόντα επιτυχίας.

Σημειώνεται πάντως ότι η κυρία Γιολίτη είναι η δεύτερη γυναίκα υπουργός Δικαιοσύνης μετά τη Στέλλα Σουλιώτη η οποία διετέλεσε Υπουργός Δικαιοσύνης επί Μακαρίου.

Η στήλη εύχεται πάντως καλή επιτυχία στους νέους υπουργούς επισημαίνοντας ότι θα κριθούν όλοι τελικά από το έργο τους.

Έτσι βοηθά τον Νίκαρο ο Σαββίδης 

Ο μέχρι σήμερα υπουργός Δικαιοσύνης θα είναι από την ερχόμενη Δευτέρα ο νέος προϊστάμενος της Νομικής υπηρεσίας. Μια επιλογή που εξέπληξε αφού όλοι περίμεναν διορισμό Ιωνά Νικολάου. 

Ο νέος Γενικός Εισαγγελέας αναμένεται να δηλώσει παρόν εάν ο Νίκος Αναστασιάδης τον χρειαστεί να γνωμοδοτήσει εάν μπορεί να διεκδικήσει 3η θητεία με πολιτικούς κύκλους να επισημαίνουν ωστόσο ότι το όριο δύο θητειών δεν έχει αναδρομική ισχύ. 

Πάντως ο Πρόεδρος άνοιξε για τα καλά συζήτηση για ενδεχόμενη τρίτη θητεία με τις επιλογές του. 

Home