ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Αυτός θα είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού του ΠτΔ

ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Αυτός θα είναι ο Υφυπουργός Αθλητισμού του ΠτΔ

Άρχισε το ψάξιμο για υποψήφιο Πρόεδρο ο Άντρος την ώρα που στην ΕΔΕΚ διεξάγεται μάχη επικράτησης

Την δημιουργία ακόμη ενός Υφυπουργείου εξήγγειλε χθες ο Νίκος Αναστασιάδης στα πλαίσια της ευρείας σύσκεψης για το Κυπριακό ποδόσφαιρο.

Συγκεκριμένα ο Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε την δημιουργία Υφυπουργείου Νεολαίας, Αθλητισμού και Πολιτισμού, το οποίο θα εφαρμόζει ενιαία Αθλητική Νομοθεσία και θα έχει αρμοδιότητες στο ευρύτερο φάσμα του Αθλητισμού τις οποίες σήμερα υλοποιεί ο ΚΟΑ, οι Αθλητικές Ομοσπονδίες και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

Σημειώνεται ότι την θέση για Υφυπουργείο Αθλητισμού εξέφρασε στο παρελθόν και ο  Ανδρέας Μιχαηλίδης με την στήλη τότε να αναφέρει ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα χαλούσε καθόλου τον Πρόεδρο του ΚΟΑ να αφήσει στην  άκρη τις δικαστικές διαμάχες για την έδρα της Λεμεσού.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται με την δημιουργία του Υφυπουργείου να πάρει το χρίσμα ως Υφυπουργός Αθλητισμου, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. 

Ψάχνει υποψήφιο ΠτΔ ο Άντρος

Στο ψάξιμο για υποψήφιο Πρόεδρο του ΑΚΕΛ βρίσκεται ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανου μετά και την δήλωση ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2023 πρέπει να είναι πολύ νεότερος από τον ίδιο.

Σημειώνεται ότι ο Κύριος Κυπριανού το 2023 θα είναι 68 ετών (γεννήθηκε το 1955). Η δήλωση αυτή έκανε πολλούς να υποψιαστούν ότι ο ίδιος βλέπει προς το Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, ο οποίος το 2023 θα είναι 50 ετών. 

Πάντως, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ αν και απέκλεισε το ενδεχόμενο διεκδίκηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, δεν έκανε το ίδιο για την Προεδρία της Βουλής, η οποία αναμένεται να συμπεριληφθεί στα Deal για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η μάχη των μαχών στην ΕΔΕΚ

Δημοσιογραφική διάσκεψη θα παραχωρήσει το πρωί του Σαββάτου ο Ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης. O Κύριος Παπαδάκης κατά την δημοσιογραφική θα αναφερθεί με την διαδικασία παραπομπής του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΔΕΚ. 

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα συνέρχεται εκ νέου το Πειθαρχικό Συμβούλιο τις ΕΔΕΚ με την συνεδρία να είναι κρίσιμη για το τι μέλλει γενέσθαι με τον Ευρωβουλευτή.Σημειώνεται ότι  στο Πειθαρχικό θα παρευρεθεί και ο πρόεδρος του Κ.Σ ΕΔΕΚ  Μαρίνος Σιζόπουλος, ενώ μετά την λήξη της συνεδρίασης του σώματος θα προβεί  και ο ίδιος σε δηλώσεις.

Η σημερινή μέρα αναμένεται να φέρει εξελίξεις στο κόμμα καθώς είναι πολλοί αυτοί που αντιδρούν στις καταγγελίες κατά του Ευρωβουλευτή. 

Home