ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Βουλευτές του λαού στα λόγια όχι στις πράξεις...

ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Βουλευτές του λαού στα λόγια όχι στις πράξεις...

Ο Μόρφου ξανά χτύπησε

Μεγάλη είναι η συζήτηση που πρέπει να γίνει για το ποια κόμματα και Βουλευτές είναι τελικά υπέρ του λαού και ποια τελικά προχωρούν σε διάφορες ψηφοφορίες στην βάση σκοπιμοτήτων.

Η στήλη θα καταπιαστεί με δύο νομοσχέδια τα οποία προωθήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ολομέλεια και είχαν στόχο εν μέρει στο παρόν στάδιο την στήριξη των χαμηλών οικονομικά στρωμάτων.

Συγκεκριμένα από την μια ήταν το νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την εξαγωγή αρνιών στο Ισραήλ, με την Κυβέρνηση να καλεί την Βουλή να προχωρήσει σε τροποποίηση της Εθνικής νομοθεσίας έτσι ώστε να γίνεται η σφαγή των ζώων που θα εξάγονταν στο Ισραήλ με βάση τις Θρησκευτικές πεποιθήσεις των Ισραηλινών (μέθοδος κοσέρ, χαλάλ) με τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ να ζητούν αναστολή της ψήφισης αφήνωντας ουσιαστικά 3500 οικογένειες Κτηνοτρόφων στην αναμονή.

Σημειώνεται ότι όπως πληροφορείται ο Σκιώδης η ζημιά στις τάξεις των Κτηνοτρόφων είναι τεράστια καθώς κατά το φετινό Πάσχα αναγκάστηκαν εξαιτίας και της χαμηλής ζήτησης να πουλήσουν αμνοερίφια σε χαμηλές τιμές που δεν τους επιτρέπουν να βγάλουν καν τα έξοδα παραγωγής, ενώ εξαιτίας και της μειωμένης ζήτησης έμειναν στις φάρμες χιλιάδες αδιάθετα ζώα.

Αυτό που πρέπει μάλιστα να προβληματίσει τους Βουλευτές μάλιστα θα πρέπει να είναι το γεγονός ότι σύμφωνα και με το παρατηρητήριο τιμών το φετινό Πάσχα οι πολίτες θα προμηθευτούν το κρέας τους στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Αυτό συνεπάγεται ότι κάποιες υπεραγορές και κρεοπώλες κερδίζουν σε βάρος αυτής της τάξης ανθρώπων.

Σημειώνεται ότι η στήλη θεωρεί ότι οι ενστάσεις όσον αφορά τρόπο σφαγής είναι εν μέρει σωστές ωστόσο είναι καλό οι Βουλευτές να κατανοήσουν ότι πρόκειται αυτή την στιγμή για πρακτικό ζήτημα και ότι τυχόν καταψήφιση του νομοσχεδίου θα οδηγήσει σε καταστροφή εκατοντάδες Κτηνοτρόφους που δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες, αφου μέρα με την μέρα τα αμνοερίφια θα μεγαλώνουν και δεν θα μπορούν να διατεθούν στην Κυπριακή αγορά.

Ένα άλλο νομοσχέδιο το οποίο αξιοποίησε μεγάλη μάζα πολιτών είναι αυτό που στήριξαν ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ και Αλληλεγγύη  για 9μηνη αναστολή δόσεων.  Σημειώνεται ότι παρά τις όποιες αδυναμίες το σχέδιο αυτό υλοποιήθηκε από πέραν των 40 χιλιάδων πολιτών με τα κόμματα να πρέπει ίσως να σκέφτονται καλύτερα τι ψηφίζουν και τι όχι γιατί σκεφτείτε σήμερα οι πολίτες να μην είχαν έστω αυτή την ευκαιρία.

Ο Μόρφου ξανακτύπησε

Δεν φεύγει από την επικαιρότητα ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος ο οποίος την περασμένη Κυριακή τα έβαλε με τα μέτρα, την Κυβέρνηση και την Αστυνομία όταν αστυνομικοί μπήκαν στην Εκκλησία Αποστόλων Βαρνάβα και Ιλαρίωνα στην Περιστερώνα και έβαλαν πρόστιμο σε πιστούς για παραβίαση των διαταγμάτων. 

Σημειώνεται ότι ο Μόρφου Νεόφυτος δεν φεύγει από την επικαιρότητα από τότε που ανέβηκε στον θρόνο της Μητρόπολης Μόρφου επεισοδιακά μετά και τα γεγονότα που προηγήθηκαν με τον Παγκράτιο Μερακλή και όταν η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του διαμερίσματος Μόρφου δεν ήθελε να ακούσει ότι στον θρόνο θα ανεβεί άλλος Μητροπολίτης.

Η συμβουλή της στήλης προς τον Μητροπολίτη Μόρφου είναι προτού κρίνει τα μέτρα να δει και το παρελθόν και πως ο ίδιος ανέβηκε στον θρόνο όταν πιστοί προχωρούσαν σε συμπλοκές με την αστυνομία για να αποτρέψουν την άνοδο στον οποιουδήποτε άλλο ιερωμένο πέραν του Παγκράτιου Μερακλή.

Home