ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Κέρδισε πρωτιά αλλά της στέρησαν την προεδρία 

ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Κέρδισε πρωτιά αλλά της στέρησαν την προεδρία 

Φίλοι,εχθροί και ξανά φίλοι οι Σιζόπουλος - Λιλλήκας

Για άλλη μια φορά δεν κατάφερε να πάρει την Προεδρία η οργάνωση καθηγητών του ΔΗΣΥ «Αλλαγή» καθώς αν και κέρδισε την πρωτιά κερδίζοντας 8 από τις 21 έδρες στο Διοικητικο Συμβούλιο δεν κατάφερε να συνεργαστεί με καμιά από τις άλλες παρατάξεις.

Μάλιστα το δίδυμο ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ μέσα από τις παρατάξεις Προοδευτική και ΔΗΚΙ κατάφεραν να διαμοιραστούν μαζί με την Νέα Κίνηση τις θέσεις του Προέδρου, Αντιπροέδρου και Γενικού Γραμματέα εκ περιτροπής. 

Σημειώνεται ότι η συνεργασία των δύο συνεχίζεται από το 2017 με μοναδική διαφοροποίηση ότι αυτή την φορά στην συνεργασία τους χώρεσε η Νέα Κίνηση αντί της Νέας Πνοής. 

1

Φίλοι,εχθροί και ξανά φίλοι οι Σιζόπουλος - Λιλλήκας

Πολύ κοντά σε συμφωνία για συνεργασία στις Βουλευτικές βρίσκονται Συμμαχία Πολιτών και ΕΔΕΚ.  Μάλιστα χθες ο Μαρίνος Σιζόπουλος πέρασε την πόρτα των γραφείων της Συμμαχίας Πολιτών έχοντας συνάντηση με τον Γιώργο Λιλλήκα συζητώντας τις προοπτικές συμπόρευσης ενόψει των βουλευτικών εκλογών .

Μάλιστα σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναφέρθηκαν στους κοινούς πολιτικούς προσανατολισμούς και στις συγκλίσεις, τόσο στο εθνικό, όσο και σε άλλα θέματα. 

Φαίνεται ο πάγος μεταξύ των δύο ανδρών έχει σπάσει για τα καλά καθώς μετά την στήριξη της ΕΔΕΚ προς τον κύριο Λιλλήκα στις Προεδρικές του 2013 υπήρξαν αντιπαραθέσεις μετά την απόφαση του δεύτερου να δημιουργήσει κόμμα το 2014. Με τα σημερινά δεδομένα ταιριάζει γάντι ο τίτλος Φίλοι,εχθροί και ξανά φίλοι οι Σιζόπουλος - Λιλλήκας.

1

Στήριξε Νικόλα στην «μάχη» με πλατφορμιτες ο Άντρος

Κόντρα ξέσπασε χθες στην Βουλή με αφορμή την νέα σύνθεση των επιτροπών της Βουλής μετά τις αποχωρήσεις 3 βουλευτών από το ΔΗΚΟ.  Σε συζήτηση που προηγήθηκε οι αποχωρήσαντες από το ΔΗΚΟ Βουλευτές Γιώργος Προκοπίου, Άγγελος Βότσης και Μαρίνου Μουσιούττα εξέφρασαν τη διαφωνία τους για το αποτέλεσμα που προέκυψε από την Επιτροπή Επιλογής. 

Οι τρεις Βουλευτές καταψήφισαν την νέα σύνθεση της Επιτροπής Επιλογής εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Συγκεκριμένα ο κ. Προκοπίου θα συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές Επιτροπές Υγείας, Μεταφορών και Ελέγχου, ο κ. Βότσης στην Οικονομικών και Εξωτερικών και ο κ. Μουσιούττας στην Εσωτερικών, Εμπορίου και Εργασίας.

Μάλιστα παίρνοντας τον λόγο κατά την διάρκεια των αντεγκλήσεων ο Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την άποψη ότι η έδρα των Βουλευτών ανήκει στο κόμμα και με την αποχώρησή τους οι Βουλευτές θα έπρεπε να παραχωρήσουν την έδρα στηρίζοντας εμμέσως την άποψη του ΔΗΚΟ και του Προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Θυμίζεται ότι οι 3 βουλευτές μαζί μέ άλλα στελέχη την περασμένη Τετάρτη προέβησαν σε επίσημες ανακοινώσεις για την Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων. 

Δείτε εδώ το Μανιφέστο και το λογότυπο της νέας πλατφόρμας. 

Home