ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Ο Σκιώδης ΥΠΕΞ και η Τριανδρία του ΔΗΚΟ

ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Ο Σκιώδης ΥΠΕΞ και η Τριανδρία του ΔΗΚΟ

Ο νέος «τσάρος» στο Παιδείας και ο Αξιωματικός που ανέλαβε χρέη συμβούλου για θέματα Παιδείας

Σε σκιώδη υπουργό Εξωτερικών μετατράπηκε την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ. Ο Αβέρωφ σε μια προσπάθεια παράκαμψης του ΥΠΕΞ λόγω και των κοινών ενδιαφερόντων ενόψει 2023 είχε επαφές με ξένους πρέσβεις. 

Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ σε μια αρχηγική κίνηση είχε συνάντηση με τους Πέντε πρέσβεις των μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας στην Κύπρο με σκόπο την ενημέρωση για το Κυπριακό. 

Οι κινήσεις αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν και ως κινήσεις τακτικής από την «αλεπού» της πολιτικής, σε μια προσπάθεια να αφήσει εκτός παιχνιδιού για την Προεδρία ενόψει του 2023 τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, θέλοντας να δείξει και ο ίδιος ότι κατέχει θέματα εξωτερικής Πολιτικής της χώρας.

Ο «τσάρος» Τορναρίτης στο Παιδείας 

Σε τεράστιο πρόβλημα για την Κυβέρνηση εξελίσσονται τα θέματα παιδείας,καθώς οι συνεχιζόμενοι διαξιφισμοί υπουργείου-Εκπαιδευτικών φέρνουν πονοκέφαλο. Μάλιστα ο υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει την εμπιστοσύνη των Εκπαιδευτικών. 

Για τον λόγο αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσανατολίζεται σε αλλαγή του τοποθετώντας στην θέση του ένα «τσάρο» υπουργό. Για την θέση αυτή ακούγεται ο έμπειρος στην πολιτική Νίκος Τορναρίτης ο οποίος πιστεύεται ότι μπορεί είτε να βρει με τους εκπαιδευτικούς, είτε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις παρακάμπτοντας τις αντιδράσεις.

Άλλωστε ο Νίκος είναι μαθημένος στις φουρτούνες...

Η Τριανδρία του ΔΗΚΟ

Σε μεγάλο τρίδυμο στο ΔΗΚΟ εξελίσσονται το τελευταίο διάστημα, ο Βουλευτής Λευκωσίας του Κόμματος Μαρίνος Μουσιούττας, ο Αντιπρόεδρος Αλέκος Τρυφωνίδης και το στέλεχος Χρίστος Τσίγκης. Οι τρεις το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται με κοινή γραμμή σε όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις τους όπως για παράδειγμα μέσα στην εβδομάδα  στο θέμα που προέκυψε αν η έδρα ανήκει στα κόμματα ή στους βουλευτές.

Η συνεργασία των τριών ξεκίνησε από τις Ευρωεκλογές του Μαΐου όταν στήριξαν την υποψηφιότητα Μουσιούττα, αφού σε περίπτωση εκλογής του την θέση στην Βουλή θα έπαιρνε ο Αλέκος Τρυφωνίδης. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί μέχρι και τις Βουλευτικές του 2021 νοουμένου ότι θα διεκδικήσουν έδρα τόσο ο Μουσιούττας, όσο και ο Τρυφωνίδης. Εκτός και αν Αλέκος και Μαρίνος συμφώνησαν να διεκδικήσει ο ένας και να στηριχθεί από τον άλλο.

Σημειώνεται ότι ο Χρίστος Τσίγκης φαίνεται να μην ενδιαφέρεται για Βουλευτική έδρα αφού φαίνεται να προτιμά την Δημαρχία Στροβόλου και την τριβή με την τοπική αυτοδιοίκηση. 

1

Πιο πολύ στο Προεδρικό παρά στην υπηρεσία;

Μεγάλη είναι η συζήτηση  σε εκπαιδευτικούς κύκλους για τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριακό Νικηφόρου. 

Μάλιστα πολλοί είναι αυτοί που διερωτόνται αν βρίσκει χρόνο για να μεταβεί στην υπηρεσία του στην ΕΦ αφού είναι Αξιωματικός από την στιγμή που στα μεγάλα διαστήματα κρίσης στην Παιδεία βρίσκεται μεταξύ υπουργείου Παιδείας και Προεδρικού.

1

Το γεγονός αυτό φέρνει μουρμούρα, με εκπαιδευτικούς να του βάζουν και καπέλο υπερυπουργού. Εκτός και αν ο κύριος Νικηφόρου σκοπεύει να φύγει από την ΕΦ και να πάρει διορισμό ως σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας σε θέματα παιδείας.

Home