ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Τα νέα μέτρα και ο πονοκέφαλος σε κόμματα

ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Τα νέα μέτρα και ο πονοκέφαλος σε κόμματα

Η μάχη των μαχών στη Λάρνακα και η έντονη γυναικεία παρουσία στα ψηφοδέλτια

Νέα μέτρα ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου τα οποία ουσιαστικά  βάζουν φρένα και στις όποιες προεκλογικές διεργασίες πριν το τέλος του χρόνου. Άλλωστε σύμφωνα με τα νέα μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή την Δευτέρα οι χώροι εστίασης αλλά και οι καφετέριες θα κλείνουν στις 1900  γεγονός που θα δυσκολεύει τις προσπάθειες υποψηφίων για προσωπικές επαφές με ψηφοφόρους.

Τα νέα μέτρα αλλά και η εξέλιξη της πανδημίας δημιουργεί προβλήματα και σε κόμματα που ήθελαν να τελειώνουν μια ώρα γρηγορότερα με την παρουσίαση των ψηφοδελτίων έτσι ώστε να ριχθούν και επίσημα στην μάχη των Βουλευτικών με την πανδημία του κορωνοϊού να τα αναγκάζει να αναθεριώσουν κάποιες από τις διεργασίες τους. 

Τα κόμματα λοιπόν καλούνται να βιώσουν και τα ίδια τις συνθήκες της πανδημίας όπως άλλωστε και η κοινωνία των πολιτών από τους οποίους θα ζητούν τον ψήφο τους.

Μάχη για την 6η έδρα στη Λάρνακα

Το ψηφοδελτιο για τη επαρχία Λάρνακα παρουσίασε χθες και επίσημα χθες η ΕΔΕΚ με στόχο να κερδίσει μια έδρα στη επαρχία. Συγκεκριμένα το ψηφοδελτιο απαρτίζουν οι Ανδρέας Αποστόλου,Σοφοκλή Σοφοκλέους, Ξενάκης Κυριακίδης,Γιώργος Χαρή , Γεωργία Μιτσήγιωργη και Ανδρέας Χριστοφόρου.

Το ψηφοδελτιο της ΕΔΕΚ στην πόλη του Ζήνωνα έχει τις δικές τους ιδιαιτερότητες καθώς σε αυτό βρίσκεται ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης της ΕΔΕΚ το 2016, Σοφοκλής Σοφοκλέους και ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης της Συμμαχίας, Ανδρέας Αποστόλου.

Σημειώνεται ωστόσο ότι το γεγονός ότι ο Ανδρέας Αποστόλου 915 ψήφους και ο Σοφοκλής Σοφοκλέους 854 τους καθιστά ένα ενδιαφέρον δίδυμο για το ποιος τελικά θα κερδίσει την πρωτιά χωρίς φυσικά να αποκλείεται και η έκπληξη από κάποιο άλλο υποψήφιο.

Έντονη γυναικεία παρουσία στο ΔΗΚΟ Λευκωσίας

Έντονη θα είναι η γυναικεία παρουσία στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ Λευκωσίας καθώς σε αυτό συμμετέχουν η αναπληρώτρια Πρόεδρος Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, το στέλεχος της ΓΟΔΗΚ Θεοδώρα Θεοδώρου,η Ανδρούλλα Ελευθερίου, η Αγγελική Σάββα, η Έλενα Παπαδοπούλου και η Γιώτα Κουφαλίδου.

Παράλληλα υποψήφιες αναμένεται να είναι η Κατερίνα Χριστοφίδου, η Πολύμνια Λευτέρη καθώς επίσης και η Μαρία Βασιλείου.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 στο ψηφοδέλτιο του κόμματος υπήρξαν συνολικά 7 γυναίκες υποψήφιες ενώ τώρα μόνο στην Λευκωσία υπάρχουν 9 ενώ στο ψηφοδελτιο θα βρίσκονται στην επαρχία Λεμεσού η Βανέσα Κυπριανού και η Άνθια Χριστοδούλου όπως και στην Πάφο η Γρηγορία Ευριπίδου η οποία αναμένεται να είναι μάλιστα η μοναδική γυναικεία παρουσία από τα παραδοσιακά κόμματα. 

Τέλος γυναικεία παρουσία θα υπάρξει και στη Λάρνακα και συγκεκριμένα η Δέσποινα Πουγεράση ενώ συζητήσεις γίνονται με εν δυνάμει υποψήφιες και στη Αμμόχωστο.

Home