ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Τρελό σενάριο ανασχηματισμού - Τους βολεύει όλους

ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Τρελό σενάριο ανασχηματισμού - Τους βολεύει όλους

Η Επιστροφή του Νίκαρου από το Βερολίνο και η συνεχιζόμενες κόντρες

Το ανασχηματισμό της Κυβέρνησης ανακοινώνει τις επόμενες μέρες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με την ονοματολογία όσον φτάνουμε  στην ώρα της ανακοίνωσης ολοένα να εντείνεται.

ΕΞΕΛΙΞΗ - ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Άρχισε να παύει Υπουργούς ο Αναστασιάδη

Ως στήλη αποφασίσαμε να προτείνουμε στον Νίκαρο ένα ανασχηματισμό που βολεύει όλους τους ενδιαφερόμενους για υπουργικές και βουλευτικές θέσεις έτσι ώστε να μην μείνει κανένας παραπονεμένος μετά και την παραίτηση χθες του Σόλωνα Κασίνη.

Συγκεκριμένα θα πρέπει να υπάρξει σίγουρα μετακίνηση του Κωνσταντίνου Πετρίδη στο υπουργείο Οικονομικών και τοποθέτηση στο Εσωτερικών του Νίκου Νουρή, έτσι ώστε να πάρει Βουλευτική έδρα ο Μιχάλης Σοφοκλέους, μετά τις Σάβια Ορφανίδου και Ξένια Κωνσταντίνου. Παράλληλα προς τέρψη των εκπαιδευτικών θα πρέπει να αποχωρήσει ο Κώστας Χαμπιαούρης ο οποίος δεν έδεσε καθόλου με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, με το σενάριο μετακίνησης στο Παιδείας του Πρόδρομου Προδρόμου να παραμένει ανοιχτό.

Από εκεί και πέραν όσον αφορά το υπουργείο Μεταφορών φαίνεται να είναι ένα υπουργείο που μπορεί ο ΠτΔ να χτίσει σε προσωπικές σχέσεις και να διορίσει σε αυτό κάποιο φίλο. Έντονα ακούγονται η Έμιλυ Γιολίτη και ο Ανδρέας Μαραγκός. Δική σου η επιλογή Πρόεδρε.

Τέλος, αν θέλει να μην αφήσει κανένα παραπονεμένο θα ήταν καλό να Υπουργοποιηθεί Λεμεσιανός Βουλευτής για να πάρει επιτέλους την Βουλευτική έδρα ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. Για αυτό αφού σε κάποια φάση θα φύγει ο Λακκοτρύπης  ας φύγει τώρα με το ρεύμα και να μπει στην θέση του ο Βουλευτής Ανδρέας Κυπριανού. 

Κρύωσε στο Βερολίνο

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης ο Νίκος Αναστασιάδης λόγω και του ανυπόφορου κρύου στο Βερολίνο είχε την ευκαιρία να συσκεπτεί με στενούς του συνεργάτες στην ζέστη του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε γεγονός που το βοήθησε να ζυγίσει καλύτερα τα δεδομένα για ανασχηματισμό.

Μπορεί λοιπόν να κρύωσε ο Πρόεδρος στο Βερολίνο αλλά είχε την ευκαιρία να πάρει σημαντικές αποφάσεις.

Στα όπλα το ΑΚΕΛ

Τίποτα δεν αφήνει στην τύχη στην δεύτερη θητεία Αναστασιάδη η Εζεκία Παπαϊωάννου με τις κόντρες Κυβέρνησης-ΑΚΕΛ να είναι καθημερινό φαινόμενο. Τελευταίο παράδειγμα η κόντρα της Βουλευτού Σκεύης Κουκουμά με την υπουργό Ζέτα Αιμιλιανίδου για το πόρισμα για τον θάνατο του Στυλιανού. 

Οι σύντροφοι φαίνεται ότι βρίσκονται συνεχώς στα όπλα ενόψει 2021 και 2023.

Home