ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Ξεκινήσαμε με 9 Βουλεύτριες και φτάσαμε στις 11

ΒΓΗΚΑΝ ΟΦΣΑΙΝΤ: Ξεκινήσαμε με 9 Βουλεύτριες και φτάσαμε στις 11

Αυξήθηκαν οι γυναίκες στα έδρανα

Σε μια περίοδο όπου η συζήτηση για την άνιση εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στα κέντρα λήψεως αποφάσεων βρίσκεται στο απόγειο της έχουμε και την αύξηση των γυναικών στα Βουλευτικά έδρανα.

Μάλιστα από τις 9 γυναίκες που εκλέγηκαν στην Βουλή το 2016 εξαιτίας διαφόρων γεγονότων σήμερα το Κοινοβούλιο μετά και την ορκωμοσία της Ρούλας Γεωργιάδου αριθμεί συνολικά 11 γυναικείες παρουσίες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2016 εκλέγηκαν με το ΔΗΣΥ: Η Αννίτα Δημητρίου, Στέλλα Κυριακίδου και Ελένη Σταύρου, με το ΑΚΕΛ η Σκεύη Κουκουμά, η Ειρήνη Χαραλαμπίδου, η Ελένη Μαύρου και η Ευανθία Σάββα από το ΔΗΚΟ η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και από την Συμμαχία Πολιτών η Άννα Θεολόγου.

Μετά την παραίτηση του Σόλωνα Κασίνη από το βουλευτικό αξίωμα, τον Δεκέμβριο του 2019 καθήκοντα βουλευτή ανέλαβε,  η Ξένια Κωνσταντίνου ενώ με τον διορισμό της Στέλλας Κυριακίδου ως Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα, καθήκοντα βουλευτή ανέλαβε, στις 6 Δεκεμβρίου 2019, η Σάβια Ορφανίδου.  Τέλος, μετά την παραίτηση Συλλούρη στην Βουλή εισήλθε και η Ρούλα Γεωργιάδου. 

Ο Αδάμος κέρδισε την Προεδρία όχι το ΑΚΕΛ 

Και επίσημα Πρόεδρος της Βουλής είναι από χθες ο γιατρός Αδάμος Αδάμου, ο οποίος έτυχε της στήριξης των 53 από τους 56 βουλευτές με το ΕΛΑΜ να τηρεί αποχή. Η εκλογή του κύριου Αδάμου στην Προεδρία της Βουλής έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο για το νομοθετικό σώμα μετά και την παραίτηση Συλλούρη για τα δημοσιεύματα του Al Jazeera. 

Μάλιστα σε μια περίοδο όπου η εμπιστοσύνη του κοινού προς την πολιτική και τους πολιτικούς είναι στο ναδίρ θα είναι καλό το ΑΚΕΛ να μην προσπαθήσει να καρπωθεί την Προεδρία της Βουλής καθώς είναι φανερό ότι η προεδρία κατέληξε στο κύριο Αδάμου εξαιτίας της διαχρονικής ήπιας πολιτικής του διαδρομής, ο οποίος από όποια θέση κλήθηκε να υπηρετήσει ήταν συναινετικός με στόχο να βρεθούν λύσεις για τους πολίτες.

Άλλωστε αν δεν ήταν ο κύριος Αδάμου σε αυτή την θέση πολύ δύσκολα θα υπήρχε η σύνεση στην εκλογή του νέου Προέδρου του σώματος.

Κτυπά τον Νικόλα ο Σιζόπουλος

Σε μεταγραφές από το ΔΗΚΟ προχώρησε μέσα στην εβδομάδα η ΕΔΕΚ. Συγκεκριμένα στην ΕΔΕΚ εντάχθηκε ο πρώην διευθυντής του γραφείου τύπου του ΔΗΚΟ Γιώργος Γεωργίου και τον πρώην Δημοτικό Σύμβουλο του κόμματος στο Στρόβολο, Στέλιο Γεωργίου.

Μέσα από τις κινήσεις αυτές φαίνεται ότι η ΕΔΕΚ προσπαθεί να αλιεύσει και ψήφους από το ΔΗΚΟ με το οποίο συνεργάστηκε τόσο στις Βουλευτικές του 2016 με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να υποστηρίζει για Πρόεδρο της Βουλής τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τον δεύτερο να στηρίζει τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ στις προεδρικές του 2018.

Home