Διχασμένη η κυπριακή κοινωνία για το χαστούκι στη μαθήτρια

Διχασμένη η κυπριακή κοινωνία για το χαστούκι στη μαθήτρια

Από τη μια το «απαράδεκτος ο καθηγητής» & από την άλλη το «καλά της έκαμε»-Το χαστούκι που διχάζει το κυπριακό facebook

Μέχρι και την υπόθεση ‘’Ορέστης’’ σκέπασε στην επικαιρότητα και στο… κυπριακό facebook το χαστούκι του καθηγητή σε μαθήτρια σε Γυμνάσιο της Λεμεσού.

Περιληπτικά μέχρι τώρα πέραν από το βίντεο με το χαστούκι έχουμε και την απολογία του καθηγητή που τόνισε όμως ότι πολλές φορές οι μαθητές τους φτάνουν στα  όρια τους. 

Επιπλέον σήμερα Πέμπτη άγνωστοι (μαθητές;), έβαλαν φωτιά στον καθηγητικό σύλλογο του σχολείου ενώ ο Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα στο σχολείο θα υπάρχει φρουρός ενώ θα παρθούν και επιπλέον μέτρα. Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους μίλησε στην offsite και χαρακτήρισε το σχολείο «υψηλού κινδύνου» με συχνά περιστατικά. 

Αυτό πάντως που είναι αξιοσημείωτο αυτές τις μέρες από την όλη η ιστορία, είναι το γεγονός ότι η κυπριακή κοινωνία είναι διχασμένη για το περιστατικό με το χαστούκι. Έχουμε δηλαδή από τη μια σχόλια τύπου «απαράδεκτος ο καθηγητής» αλλά από την άλλη έχουμε και πάρα πολλά σχόλια τύπου «καλά της έκαμε» με την επεξήγηση ότι η μαθήτρια ήταν αντιδραστική και έβρισε τον καθηγητή κτλ.

Τα σχόλια που… επικροτούν κατά κάποιο τρόπο την στάση του καθηγητή συνοδεύονται και με διάφορα συμπεράσματα για τη σημερινή μαθητιώσα νεολαία της Κύπρου αλλά και την κατάσταση στην κοινωνία μας γενικότερα. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλα όσα βλέπουμε μας προβληματίζουν όλους ως ανθρώπους. Ο καθένας ας κάνει ότι μπορεί από την πλευρά του αλλά και οι αρμόδιοι φορείς ας ξυπνήσουν επιτέλους, ας παράσχουν την απαιτούμενη βοήθεια στους μαθητές που έχουν ανάγκη και ας πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για να βελτιώσουν τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολεία μας…

Home