Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Έρευνα: Θεαματική άνοδος ΑΚΕΛ, πολύ καλά ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Offsite Team -
06.03.2020

Έρευνα: Θεαματική άνοδος ΑΚΕΛ, πολύ καλά ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Thumbnail
Οι Βουλευτικές πλησιάζουν - Τι δείχνει έρευνα για τα ποσοστά των κομμάτων

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

Ο ΕΦΕΤΗΣ εξασφάλισε ίνφο για έρευνα που έγινε από κόμμα, το οποίο παρακολουθεί την πολιτική τάση, τα ποσοστά και το τι γίνεται στην κοινή γνώμη. 

Αντιλαμβάνεστε ότι κάποια εκ των κόμματων -που λειτουργούν πλήρως επαγγελματικά- τέτοια πράματα δεν τα αφήνουν στην τύχη. 

Δείτε επίσης: Ο ΕΦΕΤΗΣ: Έρευνα: Θεαματική άνοδος ΑΚΕΛ, πολύ καλά ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Η έρευνα λοιπόν δείχνει το ΑΚΕΛ να έχει «θεαματική άνοδο» συγκριτικά με τα ποσοστά που έλαβε στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές του 2016. 

Το ΑΚΕΛ τότε έλαβε 25.67% και έχασε ποσοστά της τάξεως του 7.1% από τις εκλογές του 2011. Η έρευνα δείχνει μια αυξητική τάση του ΑΚΕΛ με το forecast για τις Βουλευτικές εκλογές του 2021 -υπό αυτά τα δεδομένα και υπό αυτές τις συνθήκες- να θέλει το κόμμα της Αριστεράς να αγγίζει το 30%

Πολύ καλά φαίνεται να πηγαίνει και ο ΔΗΣΥ, παρά το ευρύτερο κλίμα, που θέλει το κόμμα του ΑΒΕΡΩΦ και λόγω φθοράς εξουσίας, να περιορίζει τα ποσοστά του. Η τάση που εμφανίστηκε στην έρευνα είναι εντελώς αντίθετη με τούτο και ο Συναγερμός φαίνεται πως θα έχει και άνοδο συγκριτικά με τις βουλευτικές του 2016. Τότε ο ΔΗΣΥ έλαβε 30.69% με απώλειες ύψους 3.7% από τις βουλευτικές του 2011

Εξίσου καλά εμφανίζεται και το ΔΗΚΟ. Παρά την ίδρυση του παραΔΗΚΟ, την ΔΗΠΑ δηλαδή, τα ποσοστά του ΔΗΚΟ επίσης εμφανίζονται αυξημένα συγκριτικά με αυτά του 2016, όπου τότε έλαβε 14.49% (με απώλειες 1.3% από τις εκλογές του 2011). Η τάση, που εμφανίστηκε, θέλει το ΔΗΚΟ να επανέρχεται σε ποσοστά του 2011. 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Άλλα ευρήματα της έρευνας είναι η αρνητική τάση σε ΕΔΕΚ και ΕΛΑΜ, αλλά ως γνωστόν, οι έρευνες δεν φανερώνουν ξεκάθαρη εικόνα για κόμματα με μικρά ποσοστά. 

Όπως και να έχει παίδες, η κατάσταση έτσι είναι αυτή την στιγμή. Αλλά ΩΣ ΤΟ 2021 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ. Και αυτό το ξέρουν τα κόμματα και οι υποψήφιοι. 

Άρα τρεεεεεεεξιμοοοοο… 

Home