Η Κυβέρνηση είναι «χαμέ» και το ΑΚΕΛ έρχεται δεύτερο

Η Κυβέρνηση είναι «χαμέ» και το ΑΚΕΛ έρχεται δεύτερο

Αν η Κυβέρνηση είναι τραγική, τότε πόσο πιο τραγικό πρέπει να είναι το ΑΚΕΛ στα μάτια του κόσμου για να μην έρχεται πρώτο;

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 14/2)

Η κυβέρνηση είναι «χαμέ», διαλυμένη και το ΑΚΕΛ δεν λέει να ξεκολλήσει από την δεύτερη θέση. 

Φαίνεται του άρεσε εκεί και δεν θέλει την πρωτιά. 

Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς όταν η τελευταία μέτρηση, αυτή του SIGMA, που έγινε αμέσως μετά τρία γεγονότα που το ΑΚΕΛ τα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον, δείχνει το ΑΚΕΛ και πάλι δεύτερο; Ποια τρία γεγονότα; 1/ Το γελοίο περιστατικό με το parody account, το οποίο το ΑΚΕΛ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά. 2/ Το θέμα Παράσχου, το οποίο το ΑΚΕΛ και πάλι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά. 3/ Το θέμα Διαβατηρίων και η κατάθεση του ΝΙΚΑΡΟΥ το οποίο και πάλι το ΑΚΕΛ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί πολιτικά. 

Και μετά; Μετά γίνεται η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ, και εμφανίζει το ΑΚΕΛ και ΠΑΛΙ ΔΕΥΤΕΡΟ. 

Θυμάστε που σας έλεγα και την προηγούμενη βδομάδα ότι το ΑΚΕΛ έχει ψιλοπρόβλημα με τα ποσοστά του; Ε, επιβεβαιώνεται από την πλέον πρόσφατη Δημοσκόπηση. 

Το ΑΚΕΛ μάλλον θα πρέπει να ξεκολλήσει από τα ΛΑΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ και να αποδείξει στην πράξη ότι είναι ΣΟΒΑΡΟ κόμμα και ότι ο κόσμος μπορεί να το εμπιστευτεί εκ νέου. 

Διότι αν η Κυβέρνηση είναι τραγική, τότε πόσο πιο τραγικό πρέπει να είναι το ΑΚΕΛ στα μάτια του κόσμου για να μην έρχεται πρώτο; Αυτό να σκεφτούν στην ΕΖΕΚΙΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ και να τους προβληματίσει. 

Και να πω και κάτι άλλο που σας το είπα και την προηγούμενη βδομάδα: Σιωπηρή Πλειοψηφία. Αυτή είναι μεγάλη κουβέντα, και αυτή καθορίζει το ποιος θα είναι πρώτος και ποιος δεύτερος και όχι οι 200 που κατσιαρίζουν μέσα στο twitter και Facebook. 

Λοιπόν Σύντροφοι. Οι πολίτες είναι σοβαροί. Έχουν υποχρεώσεις. Έχουν επιχειρήσεις. Έχουν οικογένεια. Είναι επαγγελματίες σε διάφορες δουλειές είτε στο Δημόσιο είτε στον Ιδιωτικό τομέα. Κάνουν πλάνα. Κάνουν προγραμματισμό. Το τι θέλουν είναι ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ και όχι ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΑΕΡΑ. Σταθερότητα μπορείτε να τους εγγυηθείτε και να το αποδείξετε; Αν ναι, θα πάτε καλά. Αν συνεχίσετε έτσι, θα μείνετε πάλι δεύτεροι και θα σας αφοπλίσει ο ΑΒΕΡΩΦ και ο ΝΙΚΑΡΟΣ διότι μετά τι θα λέτε; Είναι χάλια αυτοί αλλά εμείς πιο χάλια αφού δεν ήρθαμε πρώτοι; 

Χάριν ιστορίας να σας ενημερώσω ότι το ΑΚΕΛ είναι δεύτερο εδώ και 10 χρόνια. 

Πιο συγκεκριμένα μετά την 10ετή πρωτιά του από το 2001 έως το 2011, στις άλλες δυο αναμετρήσεις των Βουλευτικών (2011 και 2016) βρίσκεται στην 2η θέση. Τα ποσοστά της τελευταίας 20ετίας είναι ως εξής:

2001: 34,71 ΑΚΕΛ - 34,00 ΔΗΣΥ

2006: 31,13 ΑΚΕΛ - 30,34 ΔΗΣΥ

2011: 34,28 ΔΗΣΥ - 32,67 ΑΚΕΛ

2016: 30,69 ΔΗΣΥ - 25,67 ΑΚΕΛ 

Home