Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Η τελευταία παράσταση Νίκαρου στον ΟΗΕ ως ΠτΔ

Offsite Team -
28.09.2022 - 11:22

Η τελευταία παράσταση Νίκαρου στον ΟΗΕ ως ΠτΔ

Παραπολιτικά, κους-κους και άλλα για να μην μένετε αδιάβαστοι

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 25/9)

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ μας, έκανε την τελευταία του ομιλία ως Πρόεδρος της Μπανανίας από το Βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Το 10ήμερο ετήσιο ταξίδι προς και από τις ΗΠΑ επί μια 10ετία σερί, φτάνει στο τέλος του χωρίς πάλι το όποιο αποτέλεσμα στο Κυπριακό. 

Όπως έλεγε και ένας φίλος στον ΕΦΕΤΗ ‘κάθε πέρσι και καλύτερα’. 

Ο ίδιος βεβαίως – ο ΝΙΚΑΡΟΣ- το ξέρει και το είπε άλλωστε στην τελευταία του ομιλία στον ΟΗΕ. Είπε συγκεκριμένα: «Κατά τη διάρκεια της δεκαετούς θητείας μου, μπορεί να μην ευτύχησα να δω αυτό που η μεγάλη πλειοψηφία θα επιθυμούσε: τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις του διεθνούς Οργανισμού, την επίλυση διεθνών διενέξεων και την αντιμετώπιση προκλήσεων που επηρεάζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, όπως η πείνα, η φτώχεια και κλιματική αλλαγή. Μπορεί να μην ευτύχησα να δω την πατρίδα μου επανενωμένη, με τους Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους συμπατριώτες μου να ζουν σε συνθήκες ειρήνης, ευημερίας και σταθερότητας. Ελπίζω όμως ειλικρινά πως στη διάρκεια της ζωής μου θα μπορέσω να δω ένα καλύτερο και πιο σταθερό μέλλον για την ανθρωπότητα».

Ο ΝΙΚΑΡΟΣ πάντως είπε και κάτι άλλο που νομίζω πρώτη φορά το λέει. Ότι η διχοτόμηση της Κύπρου «δυστυχώς, αυτός ήταν ο μακροχρόνιος στόχος της Τουρκίας, από το 1956». 

Home