Κόκκινο άναψε ο Άντρος στον Νικόλα για την Προεδρία

Κόκκινο άναψε ο Άντρος στον Νικόλα για την Προεδρία

Το σύνδρομο του αυτοκράτορα και τα ενεργοποιημένα αντανακλαστικά των ΔΗΚΟικών

Ε, δεν το είπε τυχαία ο άνθρωπος. Κοτζάμ ηγέτης ενός σοβαρού και οργανωμένου κόμματος όπως είναι το ΑΚΕΛ είναι ο ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ , οπόταν οι αποφάσεις που εξαγγέλλονται είναι προϊόν μελετών, βαθυστόχαστων προσεγγίσεων, εξαντλητικών αναλύσεων από τον κομματικό στρατό, εκθέσεις επικοινωνιολόγων και συνεχών συνεδριών των κομματικών οργάνων , από τα ακτίβ έως και την Γραμματεία, το Πολιτικό Γραφείο και την Κεντρική Επιτροπή. 

Εκτός κι αν δεν είναι έτσι και είναι παρόρμηση του κ. Κυπριανού, η οποία το επόμενο διάστημα θα επιφέρει και την ανάλογη εσωκομματική αναταραχή. 

Ας αρχίσουμε με τα δεδομένα και το απαύγασμα της συνέντευξης του Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ στην καλή συνάδελφο Γωγώ Αλεξανδρινού και στην εκπομπή του ΡΙΚ « Ευθέως». 

Ξεκαθάρισε, ότι δεν ψηφίζει κανένα αρχηγό κόμματος στις Προεδρικές εκλογές. Οπόταν αποκλείει τον ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ , αφού είναι και τον μοναδικό εν δυνάμει υποψήφιο για τον ανώτατο κρατικό θώκο που θα υποστήριζε, αν ληφθεί υπόψη ότι τον ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ούτε για Πρόεδρο της PAFOS F.C δεν θα τον ήθελε…

Άστε αυτά τα περί ΔΗΣΑΚΕΛ, γιατί είναι σε άλλες περιπτώσεις και με άλλες ευκαιρίες που χρησιμοποιείται η συνεργασία των δυο μεγάλων. . 

Στο προκείμενο λοιπόν. Όταν αρχηγός κόμματος αποκλείει τρία χρόνια πριν τις Προεδρικές, τον κυριότερο ίσως σύμμαχο του για να συμπορευτούν στην εξουσία, τότε δυο τινά συμβαίνουν. 

Είτε έστησε συμμαχία με το ΔΗΚΟ και τον κ. Παπαδόπουλο για να υπερψηφιστεί κάποιος τρίτος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ή κάποιον άλλον έχει υπόψη του- από τις επονομαζόμενες, κατά παράβαση όλων των γλωσσικών αποφθεγμάτων προσωπικότητες- που τον εμπιστεύεται ότι θα ΔΙΑΤΡΗΣΕΙ τα κόμματα και είναι τόσο πολυσυλλεκτικός που μόνο με τις ψήφους των ΑΚΕΛικών και κάποιων άλλων περαστικών θα κερδίσει τις εκλογές. Διαφορετικά δεν βγαίνουν τα κουκιά όσο και αν τα μετρούν στην Εζεκία Παπαϊωάννου. 

Προφανώς αν δεν συμβαίνουν αυτά, τότε πρόκειται περί ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ή κλασικής περίπτωσης αιθεροβάμονα πολιτικού, που ακόμη πιστεύει στην ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΗΤΑ του κόμματος του, έστω κι αν στέλνει χαιρετίσματα στην εξουσία εδώ και αρκετά χρόνια και πλέον δεν το σηκώνει ο οργανισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ότι και να συμβαίνει ο ιστορικός του μέλλοντος θα το καταγράψει στα κατάστιχα.

Ωστόσο, με την στάση του ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΕ τα ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ των ΔΗΚΟικών, οι οποίοι και βεβαίως νοιώθουν θιγμένοι από την μονομερή εξαγγελία – εκτός κι αν υπήρξε συμφωνία με Νικόλα, πράγμα απίθανο- αφού τους αποκλείει χωρίς διαβούλευση να εκθέσουν τις δικές τους απόψεις και να καταλήξουν σε κοινή συμφωνία. 

Κάτι με το σύνδρομο του ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ που αποφασίζει και διατάζει παραπέμπει η εν λόγω εξαγγελία του κ. Κυπριανού ή αν προτιμάτε με τον στίχο στο άσμα που άδει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ σε ροκ ρυθμούς και αρέσει τόσο στον Άντρο όσο και στον Νικόλα που αναφέρει ότι « φοβάμαι γι’ αυτά /που θα γίνουν για μένα/ χωρίς εμένα».

Ολοκληρώνοντας, να επισημάνουμε ότι ο Γ. ΓΡ. του ΑΚΕΛ επιβεβαίωσε εμμέσως αλλά με σαφή τρόπο στην ίδια εκπομπή,  τόσο από τα συμφραζόμενα του όσο και από την γλώσσα του σώματος, πρόσφατο μας δημοσίευμα όπου επιμέναμε ότι ο Άντρος μένει ως Γ. Γρ. του ΑΚΕΛ και μετά το συνέδριο του κόμματος τον Ιούνιο του 2020 και δίνει το δακτυλίδι της διαδοχής στον Στέφανο Στεφάνου. 

 Υ.Γ. Κάτι μας πληροφορεί και εμάς ο κόκκινος σύντροφος στο ΑΚΕΛ…

 

Home