Κατεβάστε τώρα το application της Offsitenews για Android & για iOS
Group google play
Group app store
mobile app

Κυβερνητικές εξετάσεις για γέλια και για κλάματα

γράφει ο ΔΙΚΑΙΟΣ -
01.12.2018

Κυβερνητικές εξετάσεις για γέλια και για κλάματα

Thumbnail
Επανήλθα μετά από πολλούς μήνες αγαπητέ μου αναγνώστη και αναγνώστρια γιατί με αυτά που βλέπω και ακούω δεν άντεξα.

Κεφάλαιο Κυβερνητικές εξετάσεις 2018 λοιπόν. Πάμε να ξεμουδιάσουμε σιγά σιγά:

"Αν υπάρχει Θεός κάποιοι από μας θα σωθούμε" σκέφτονταν οι καταϊδρωμένοι που πήγαν το πρωί του Σαββάτου να γράψουν στις Κυβερνητικές εξετάσεις. 

Έδιναν πραγματική μάχη με το χρόνο καθώς κλήθηκαν να απαντήσουν σε 100 ερωτήσεις(100!) σε 120 λεπτά. 

Όσο και να προσπαθήσει να υποτιμήσει κανείς το νούμερο(ήταν multiple choice), δεν μπορεί καθώς μιλούμε για 100 διαφορετικές ερωτήσεις. 

Όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε, με πολύ απλά λόγια φίλες και φίλοι μου, το 50ευρω όμως το κράτος το πήρε για κάθε συμμετοχή όπως και να έχει. Εμ πώς; Έτσι θα τους άφηναν; Καμιά 10ρια χιλιάδες υποψήφιοι από 50 ευρώ ο καθένας...δεν το λες και λίγο. 

Πάμε όμως στην ουσία...χιλιάδες οι υποψήφιοι όπως είπαμε, αλλά τις θέσεις τις λες και λιγοστές...θα μπουν στη λίστα λέει...και σε δυο χρόνια ξανά εξετάσεις και ξανά στη λίστα και άντε πάλε από την αρχή. Τι να πει κανείς για όσα ζούμε...Δεν υπάρχουν αυτά που ζούμε... 

Μίλησα που λέτε με αρκετά άτομα που είπαν να πάνε να δώσουν τις εξετάσεις. Όλοι μου είπαν πως δεν πρόλαβα. Προσέξτε, μεταξύ αυτών και άτομα που διδάσκουν άλλους για να παρακαθίσουν τις εξετάσεις αυτές. Δεν πρόλαβαν. 

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν έδω. Όπως μας μετέφεραν : 

  • οι περισσότερες λεκτικές ασκήσεις ήταν τόσο μπλεγμένες που προκαλούσαν γέλοιο σε όσους έλυσαν το γραπτό 
  • δεν δόθηκαν τα γραπτά μετά το τέλος της εξέτασης. Άρα κανένας δεν ξέρει τι έκανε σωστά και τι λάθος και το πιο σημαντικό...δεν ξέρει κανείς αν το γραπτό είχε λάθος ασκήσεις...
  • δεν δόθηκαν έξτρα κόλλες για σημειώσεις σε όσους έγραφαν
  • αρκετοί ήταν αυτοί που μας είπαν πως πήγαν στο σχολείο και σκοτώθηκαν να βρουν την αίθουσα στην οποία θα έγραφαν(έπρεπε λέει να πας πιο γρήγορα, για να έχεις ώρα και για βόλτα)
  • οι απαντήσεις σε αρκετές ερωτήσεις ήταν αστείες (προφανως γι αυτό δεν άφησαν να πιασουν το εξεταστικό δοκίμιο(και εσάς πήγε ο νους σας στο κακό))

Μέχρι και για εμμονές θεματοθετών με τον θεσμό του γάμου μας είπαν.

Πάντως θα πρέπει να πούμε πως το γραπτό δεν ήταν δύσκολο σε γενικές γραμμές, ήταν όμως πολλές οι ερωτήσεις παιδιά...αυτό να το πούμε!

Καλή δύναμη σε όλους παιδιά. Υπομονή να αντέξετε αυτά που ζείτε...τι να πούμε και εμείς. Καλή δύναμη μόνο.

Home