Κυλιόμενες μετρήσεις – ποια η τάση για τα κόμματα

Κυλιόμενες μετρήσεις – ποια η τάση για τα κόμματα

Τι δείχνουν για ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και άλλα κόμματα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ (Από τον ΕΦΕΤΗ που δημοσιεύτηκε την Κυριακή 11/4)

Παρά την πανδημία και τους περιορισμούς Ο ΕΦΕΤΗΣ καταφέρνει να συνομιλεί με τους ανθρώπους «των διαδρόμων» εκείνων των χώρων όπου ξέρουν και ακούν πολλά. 

Και ενημερώνομαι ότι οι κυλιόμενες μετρήσεις (rolling polls) καταδεικνύουν μερικά πράματα. 

Θα σας πω αυτά που φαίνεται να δείχνουν περισσότερες από δυο έρευνες. Έρευνες οι οποίες διεξάγονται για εσωτερική χρήση διάφορων. 

Λοιπόν: 

1/ Αυτό που καταδεικνύουν είναι πως το ΑΚΕΛ πλέον δεν βρίσκεται σε πτωτική τάση. Αλλά ούτε και σε ανοδική. Όπως εξηγήθηκε στον ΕΦΕΤΗ οι έρευνες δείχνουν πως το ΑΚΕΛ κατάφερε να ανακόψει την πτωτική τάση και τώρα βρίσκεται σε μια -neutral φάση-. Εκτιμάται ότι εντός αυτών των ημερών -η λογική λέει- πως θα αρχίσει μια δειλή ανοδική πορεία και αύξησης ποσοστών. 

2/ Την ίδια ώρα η αυξητική τάση που σημείωναν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ φαίνεται να σταματάει και να βρίσκονται και αυτοί σε μια -στασιμότητα- αυτή την στιγμή. Οι ειδικοί εξήγησαν στον ΕΦΕΤΗ πως αυτό είτε θα σταθεροποιηθεί στο ποσοστό που βρίσκονται αυτή την στιγμή (γύρω στο 6.5%) είτε θα κινούνται έως τις εκλογές ελαφρώς ανοδικά είτε ελαφρώς καθοδικά. Μέχρι που μπορεί να φτάσουν ή μέχρι που μπορεί να έχουν πτώση δεν μπορεί να διαφανεί τώρα. «καθαρότερη εικόνα θα υπάρξει στις επόμενες δυο βδομάδες», είπε ο whistle-blower του ΕΦΕΤΗ. 

Τα δυο πιο πάνω στοιχεία πάντως συνάδουν και με το θέμα που σας είχα γράψει προς 15νθημέρου με τίτλο: Οι Οικολόγοι ξεζουμίζουν το ΑΚΕΛ

3/ Ένα τρίτο στοιχείο που εμφανίζεται στις κυλιόμενες είναι πως σε στασιμότητα βρίσκονται και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ της Άννας Θεολόγου ενώ δεν είναι ξεκάθαρο αν τα ποσοστά στα οποία σταμάτησαν (γύρω στο 6%) αποτελούν και το ταβάνι τους. Επίσης δεν μπορεί να λεχθεί αυτή την στιγμή αν θα ακολουθήσει «ξεφούσκωμα» των ποσοστών αφού επί του παρόντος η τάση που δείχνουν οι έρευνες είναι πως αυτή την στιγμή βρίσκονται σε «ακινητοποίηση». 

4/ Το ΔΗΚΟ εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις έρευνες να συγκρατεί τα ποσοστά του ενώ ο ΔΗΣΥ εμφανίζεται να κινείται πολύ ελαφρώς ανοδικά

Όμως όπως πάντα σας λέω, έτσι και τώρα: Οι μετρήσεις είναι μετρήσεις και η κάλπη, κάλπη. Αυτό που μετρά στην πραγματικότητα είναι η κάλπη και ακόμη μόλις τώρα άρχισε η «ζεστή προεκλογική». 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Home