Να ενισχυθούν οι Εφημερίδες παρά των 5 προνομίων

Να ενισχυθούν οι Εφημερίδες παρά των 5 προνομίων

Τα ΕΝΤΥΠΑ ΜΜΕ απολαμβάνουν 5 ΠΡΟΝΟΜΙΑ τα οποία καμιά άλλη κατηγορία ΜΜΕ (ONLINE π.χ.) ΔΕΝ απολαμβάνει

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

Ο ΕΦΕΤΗΣ συμπαθεί το ΕΝΤΥΠΟ. Θεωρεί μάλιστα ότι το ΕΝΤΥΠΟ ήταν η μεγαλύτερη και η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ για όποιο θέλει να γίνει δημοσιογράφος. 

Εξού και στην DIGITALTREE εφαρμόζεται ένα μιξ σύστημα (online & έντυπης και εν μέρει τηλεοπτικής δημοσιογραφίας) στις ειδησεογραφικές της Ιστοσελίδες, όπου δηλαδή πέραν της μεταφοράς των τηλεγραφημάτων ειδήσεων από τοπικά και διεθνή πρακτορεία (στα οποία είμαστε μέλη με αδρή συνδρομή και όχι πειρατές) παράγουμε και πρωτογενή θεματολογία (όπως γίνεται και στα ΕΝΤΥΠΑ ΜΜΕ) με ρεπορτάζ, αναλύσεις, απόψεις, παρασκήνια, συνεντεύξεις, ζωντανές συνδέσεις με χώρους γεγονότων κτλ. 

>>> Δείτε επίσης: Ο ΕΦΕΤΗΣ: Κάποιοι εξυπνάκηδες καλύτερα να προσέχουν!!!

Γίνεται τελευταίως συζήτηση ως προς τις 700,000 ευρώ που θα διαθέσει το κράτος προς τα ΜΜΕ για την ενημερωτική καμπάνια για την πανδημία, ποσό που θα δοθεί στα ΜΜΕ και ως στήριξη. Σε αυτό το θέμα αναφερθήκαμε και τις προάλλες (διαβάστε εδώ). 

Τα ΕΝΤΥΠΑ υποστηρίζουν πως θα έπρεπε να λάβουν μεγαλύτερα ποσά διότι πλήγηκαν περισσότερο. Και έχουν δίκαιο, αν θα μιλήσουμε για κονδύλι στήριξης των ΜΜΕ είναι γεγονός ότι τα ΕΝΤΥΠΑ έχουν δεχτεί ακαριαίο κτύπημα. 

Η αλήθεια όμως είναι πως τα ΕΝΤΥΠΑ βρίσκονται σε δύσκολη θέση εδώ και χρόνια και χρόνο με τον χρόνο σε ακόμη δυσκολότερη τώρα λόγω κρίσης. Ωστόσο η πτώση των Έντυπων δεν οφείλεται στην Κρίση. Οφείλεται στην τάση της κοινωνίας να γίνει digital. Εξού και τα ίδια τα Έντυπα ανέπτυξαν και ONLINE σελίδες.  

>>> Κατεβάστε το app της Offsite. Για android εδώ - Για ios εδώ <<<

Αλλά πρέπει να ειπωθούν κάποιες αλήθειες. Και η αλήθεια είναι πως τα ΕΝΤΥΠΑ ΜΜΕ απολαμβάνουν 5 ΠΡΟΝΟΜΙΑ τα οποία καμιά άλλη κατηγορία ΜΜΕ (ONLINE, ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΜΕ) δεν απολαμβάνει. Ποια είναι αυτά; 

ΕΝΑ: Η ενίσχυση του κράτους προς κάθε ΕΝΤΥΠΟ με 200,000 ευρώ ανά τριετία (δηλαδή γύρω στις 67χιλιάδες ευρώ ανά έτος)

ΔΥΟ: Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ της τάξεως του 5% 

ΤΡΙΑ: Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δημοσίευση έναντι πληρωμής από το κράτος του εκλογικού καταλόγου. 

ΤΕΣΣΕΡΑ: Διατήρηση της (πεπαλαιωμένης) Νομοθεσίας για υποχρεωτική δημοσίευση ΜΟΝΟ σε ΕΝΤΥΠΟ ΜΜΕ κηδειών κτλ. 

ΠΕΝΤΕ: Διατήρηση της (πεπαλαιωμένης) Νομοθεσίας για υποχρεωτική δημοσίευση ΜΟΝΟ σε ΕΝΤΥΠΟ ΜΜΕ δημοσιεύσεις εκποιήσεων, πλειστηριασμών κτλ

Αυτά είναι αρκετά για συντήρηση ενός ΕΝΤΥΠΟΥ; Η απάντηση είναι πως ΟΧΙ! Ωστόσο από την άλλη ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ το κράτος ότι ΔΕΝ ΠΡΑΤΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για τα Έντυπα διότι είδαμε και τα πέντε προνόμια που παρέχει στα Έντυπα. 

Υπό κανονικές συνθήκες παράπονο και φωνές θα έπρεπε να ακούγονταν από τις άλλες τρεις κατηγορίες ΜΜΕ (online, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά) ότι υπάρχει ΑΝΙΣΗ μεταχείριση.

Ιδιαίτερα με τα ONLINE, τα οποία ακόμη το κράτος ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΣΕ ΚΑΝ δια Νομοθεσίας (δείτε πιο κάτω)!!!! 

Ρυθμίστε τα Online – Έλεος Κούσιο & Νουρή!!!

Φ

Ρυθμίστε τα ONLINE ΜΜΕ!!!! 

Όποιος θέλει να κάνει Ιστοσελίδα να δικαιούται. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ. 

ΑΛΛΑ όποιος θέλει να κάνει ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ και να θεωρείται ΜΜΕ βάλτε κάποιες προϋποθέσεις: 

Όπως πχ ότι πρέπει να λειτουργεί τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την βδομάδα και να εργοδοτεί ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 4 επαγγελματίες δημοσιογράφους και να τους δηλώνει στις ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ! 

Γιατί 4; Μα είναι ο ελάχιστος αριθμός που απαιτείται για να λειτουργεί μια ειδησεογραφική Ιστοσελίδα. Άστε που με 4 δημοσιογράφους ουσιαστικά δεν λειτουργεί αλλά υπολειτουργεί μια ειδησεογραφική Ιστοσελίδα. 

Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Ας ακούσει ο ΚΟΥΣΙΟΣ και ο ΝΟΥΡΗΣ!!!  

Home