Ο ΕΦΕΤΗΣ: 6 Ιουλίου φεύγει ο Κωστής – Έτοιμοι ο Ιωνάς & Η Βοηθός

Ο ΕΦΕΤΗΣ: 6 Ιουλίου φεύγει ο Κωστής – Έτοιμοι ο Ιωνάς & Η Βοηθός

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Τουρισμός: «Θα σώσουν την κατάσταση οι Κυπραιοι» - Νταξει!!!!

Φ

Ακούω πολλού Κυπραίους με ύφος «περηφάνιας» να συζητούν για τον Τουρισμό και να λεν πως τον Τουρισμό θα τον σώσουν οι Κυπραίοι που δεν θα πάνε φέτος ταξίδι. 

Κοιμηθείτε και ξυπνάτε μετά κοπέλια. 

Μισό, όμως να σας παρουσιάσω στοιχεία, τι έγινε το 2019 (σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία Κύπρου). Έχουμε και λέμε λοιπόν:  

Τον Ιούνιο ’19 ταξίδεψαν 137,992 κάτοικοι Κύπρου, εκ των οποίων οι 71,755 για αναψυχή. Τον Ιούλιο ’19 ταξίδεψαν 166,175 κάτοικοι Κύπρου, εκ των οποίων οι 119,646 για αναψυχή. 

Τον Αύγουστο ’19 ταξίδεψαν 173,081 κάτοικοι Κύπρου, εκ των οποίων οι 148,849 για αναψυχή. 

Τον Σεπτέμβριο ’19 ταξίδεψαν 132,409 κάτοικοι Κύπρου, εκ των οποίων οι 94,010 για αναψυχή. 

Δηλαδή το 2019 κατά τους τέσσερεις μήνες θερινής περιόδου πήγαν εξωτερικό για αναψυχή 434,260 κάτοικοι Κύπρου. 

(Προσέξετε, τα στοιχεία λένε για «κάτοικους Κύπρου» και όχι για Κύπριους. Δηλαδή σε αυτούς περιλαμβάνονται και κάτοικοι Κύπρου, οι οποίοι για παράδειγμα είναι από Ηνωμένο Βασίλειο ή Ρωσία ή από άλλες χώρες και αυτή την περίοδο ταξίδεψαν στην χώρα καταγωγής τους για αναψυχή). 

Ας δούμε όμως και πόσοι Τουρίστες ήρθαν Κύπρο το 2019 σε αυτούς τους μήνες: Τον Ιούνιο ήρθαν 510,000, τον Ιούλιο 550,000, τον Αύγουστο επίσης 550,000 και τον Σεπτέμβριο 520,000

Δηλαδή το 2019 σε αυτούς τους τέσσερεις μήνες ήρθαν 2,130,000 τουρίστες

Αν λάβετε υπόψη τα στοιχεία πιο πάνω τότε θα αντιληφθείτε ότι το να λέμε «θα σώσουν οι Κυπραίοι τον Τουρισμό» είναι εξωπραγματικό. 

Κοπέλια, χωρίς Τουρισμό θα κλείσουμε ως Κράτος!!! 

 

Η αρχαιότερη ελιά στον κόσμο (φωτο)

ε

Πρόκειται για την «Αρχαία Ελιά Καβουσίου», στη θέση «Αζοριά» Καβουσίου του Δήμου Ιεράπετρας, στην Κρήτη

Η ηλικία του οποίου εκτιμάται στα 3.250 έτη και τοποθετείται στη διάρκεια της Μετανακτορικής μινωικής εποχής (1350-1100 π.Χ.).

Σήμερα η αρχαία ελιά Καβουσίου έχει συνολικό εμβαδό κόμης 112 τετραγωνικά μέτρα, ύψος περίπου εννέα μέτρα και περίμετρο κορμού (στη βάση του) 21 μέτρα, ο οποίος έχει έντονο ανάγλυφο και ιδιαίτερη αισθητική μορφολογία.

Η ελιά αυτή αποτελεί ένα φυσικό μνημείο και είναι η αρχαιότερη ελιά στον κόσμο. Μάλιστα είναι μπολιασμένη σε άγριο υποκείμενο, αποτελώντας το αρχαιότερο δείγμα μπολιάσματος ανά την υφήλιο.

 

Προς «διανοούμενους»: Τα οδοφράγματα υπάρχουν λόγω Τουρκίας

φ

Μια μικρή υπενθύμιση προς κάθε «διανοούμενο» και στις ελεύθερες περιοχές που σκέφτεται να κάνει καμιά διαδήλωση για διάνοιξη των οδοφραγμάτων: 

REMINDER: Τα οδοφράγματα υπάρχουν λόγω ΤΟΥΡΚΙΑΣ και λόγω ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. 

Τα οδοφράγματα ΔΕΝ υπάρχουν ούτε λόγω Αναστασιάδη, ούτε λόγω των προηγούμενων Προέδρων της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Οπόταν εισηγούμαι η επόμενη διαδήλωση να γίνει έξω από κανένα στρατόπεδο του ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ στα κατεχόμενα εδάφη της ΚΥΠΡΟΥ.  

 

Αιμορραγούν τα Έντυπα

Φ

Η αιμορραγία στον Έντυπο Τύπο δεν είναι μόνο κυπριακό φαινόμενο αλλά παγκόσμιο. 

Βεβαίως η πτώση στις πωλήσεις εντύπων δεν οφείλεται μόνο στην πανδημία του covid19 αλλά η πανδημία επιτάχυνε περαιτέρω την πτώση των πωλήσεων. 

Αυτό μπορούμε να το δούμε καλύτερα μέσα από στατιστικά σοβαρών χωρών όπου η δημοσιοποίηση του αριθμού πωλήσεων των εντύπων αποτελεί Νομοθετική Υποχρέωση των εκδοτών (αυτό ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ). 

Φ

Όπως βλέπετε και πιο πάνω στην περίπτωση της Ελλάδας, ενώ το 2014 οι πωλήσεις των εφημερίδων ανέρχονταν στα 95,4 εκατομμύρια φύλλα μέχρι το 2018 αυτός ο αριθμός μειώθηκε στα 46,7εκ φύλλα δηλαδή περισσότερο από το 50%

Στην εποχή του covid19 το έντυπο συνέχισε την πτώση με την μικρότερη ωστόσο πτώση να έχουν οι εφημερίδες πολιτικού περιεχομένου (-11%) και την μεγαλύτερη πτώση εφημερίδες οικονομικού περιεχομένου (-33.6%). Οι εφημερίδες αθλητικού περιεχομένου είχαν επίσης σημαντική πτώση, της τάξεως του -18.2%

Δυστυχώς αυτές οι συγκρίσεις ΔΕΝ μπορούν να γίνουν στην Κύπρο αφού ο αριθμός πωλήσεων των έντυπων παραμένει ΜΥΣΤΙΚΟΣ μεταξύ των Εκδοτών και ΔΕΝ δημοσιοποιούνται. 

Την ίδια ώρα, σημαντική αύξηση είχαν τα ONLINE MME.  

Αλλά για να λέμε και του στραβού το δίκαιο, τα ONLINE MME ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ υποφέρουν αφού μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχουν θεσμοθετηθεί (helloooo Νουρή), και αυτό συνεπάγεται πως όποιος θέλει ανοίγει μια ιστοσελίδα και αυτοπαρουσιάζεται ως ΜΜΕ. Αντιθέτως με την ρύθμιση θα συνεχίσει να ανοίγει όποιος θέλει Ιστοσελίδα αλλά για να μπορεί να καθοριστεί ως ΜΜΕ θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις όπως: 

- Να αναγνωρίζει και να δεσμεύεται από την ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ 

Να εργοδοτεί τουλάχιστον 3 επαγγελματίες δημοσιογράφους

Θα γίνει όμως ποτέ; 

 

Αλλάζει η Πυραμίδα στη Βουλή – φεύγουν από 5 πόστα

Δ

Πλήρης αλλαγή της Διοικητικής Πυραμίδας του ΝΑΟΥ της Δημοκρατίας θα γίνει εντός του 2020 αφού αποχωρούν οι διευθυντές και προιστάμενοι από πέντε σημαντικά πόστα της Βουλής Αντιπροσώπων. 

Συγκεκριμένα: 

1/ Αποχωρεί, ο Γενικός Διευθυντής, Σωκράτης Σωκράτους, εντός του 2020 λόγω αφυπηρέτησης.  

2/ Η Διευθύντρια Κοινοβουλευτικών Επιτροπών, Ελένη Ηλιάδη, ήδη αφυπηρέτησε. Χρέη διευθύντριας Κοινοβουλευτικών Επιτροπών εκτελεί η Τασούλα Ιερωνυμίδου.

3/ Η Διευθύντρια Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων, Εύη Χατζηγιάννη ήδη αποχώρησε – έκανε χρήση του Σχεδίου Πρόωρης Αφυπηρέτησης – Χρέη εκτελεί η Μαρίνα Αδαμίδου 

4/ Η Διευθύντρια Υπηρεσίας Ερευνών, Μελετών και Εκδόσεων, Γεωργία Ανδρονίκου – έκανε χρήση του Σχεδίου Πρόωρης Αφυπηρέτησης και αφυπηρετεί έως το Φθινόπωρο

5/ Η Υπεύθυνη Αρχείου της Βουλής, Ντίνα Κύρου, αφυπηρετεί εντός του έτους. 

Μην ξεχνάτε ότι τον ΜΑΙΟ 2021 έχουμε και εκλογές και αφού ο Δημήτρης Συλλούρης δήλωσε πως δεν προτίθεται να διεκδικήσει ξανά έδρα, σημαίνει πως 100% θα έχουμε και αλλαγή στην ΠΡΟΕΔΡΙΑ της ΒΟΥΛΗΣ

Άρα το 2021 θα έχουμε μια Βουλή με ένα εντελώς «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ» και σε Πολιτικό και σε Διοικητικό επίπεδο. 

 

6 Ιουλίου φεύγει ο Κωστής – Έτοιμοι ο Ιωνάς & Η Βοηθός

γ

Είμαστε στην τελική ευθεία. Ο φίλος μου ο Κωστής (ΚΛΗΡΙΔΗΣ) αποχωρεί από τη θέση του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ μόλις γίνει 68, δηλαδή την 6η Ιουλίου 2020

Προαφυπηρετική άδεια όπως πληροφορείται Ο ΕΦΕΤΗΣ δεν θα πάρει, οπόταν πρέπει να θεωρηθεί ότι η 6η Ιουλίου θα είναι και η τελευταία του μέρα ως ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ σας το είπε ήδη πως ο επόμενος ΓΕΝΙΚΟΣ θα είναι ο ΙΩΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Επειδή όμως έχουμε να κάνουμε με τον ΝΙΚΑΡΟ που κάποτε γίνεται ΝΙΚΟΥΙ κανένας δεν μπορεί να είναι βέβαιος. 

Να σας το θέσω αλλιώς: 

Αν αποφασίσει ως ΝΙΚΑΡΟΣ, ο επόμενος ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ θα είναι ο ΙΩΝΑΣ. 

Αν αποφασίσει ως ΝΙΚΟΥΙ (ξέρει αυτός, εγώ και 2-3 άλλοι τι εννοώ), τότε ο επόμενος ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ θα είναι άλλος. Δόξα τω Θεώ έχει πολλούς που ενδιαφέρονται. 

Όπως σας είπα όμως και παλαιότερα, ο ΝΙΚΑΡΟΣ δεν θα διορίσει ΜΟΝΟ ΓΕΝΙΚΟ Εισαγγελέα αλλά θα διορίσει ΚΑΙ ΒΟΗΘΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ

Και ο ΒΟΗΘΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ θα είναι γένους θηλυκού. 

Τόσο το γένος όσο και το πρόσωπο είναι κατά 99% ΣΙΓΟΥΡΟ! (Νίκαρε, προχώρα. Πολύ καλή επιλογή και γνωρίζει και τα του Οίκου...)

Υπομονή… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<<

Λοιπόν, σας αφήνω διότι έχουμε καύσωνα… 

Home