Ο ΕΦΕΤΗΣ: ΑΚΕΛ: Ελπίζει για αριστερόστροφη ηγεσία σε ΕΔΕΚ

Ο ΕΦΕΤΗΣ: ΑΚΕΛ: Ελπίζει για αριστερόστροφη ηγεσία σε ΕΔΕΚ

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΦΕΤΗΣ

(*Για όσους αναγνώστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την γραφή του ΕΦΕΤΗ: Στην Στήλη ακολουθούν διάφορα αυτόνομα θέματα, σχόλια, παρασκήνια. Συνεπώς αν σας ενδιαφέρει το θέμα που αναφέρεται ο Τίτλος θα πρέπει να κάνετε scroll down για να το εντοπίσετε - συνήθως βρίσκεται τελευταίο στη σειρά)

Aπόσπαση Γιάννη Νικολάου (ΡΙΚ) στο Ταχυδρομείο Προδρόμου (fake)

d

WOWWWWWW…. 

Μα είδατε τι έγραφε τις προάλλες ο Μ. Χατζηστυλιανού στον «Π»; 

Αντιγράφω για να προσθέσω πιο κάτω σχόλιο: 

«Δύο υπάλληλοι του ΡΙΚ, εκ των οποίων μάλιστα, η μία δεν είναι καν μόνιμη αλλά συνεργάτιδα, έχουν αποσπαστεί στο Τμήμα Ταχυδρομικών Υπηρεσιών και συγκεκριμένα στα Κέντρα Εξυπηρέτησης ασκώντας καθήκοντα που ουδεμία σχέση έχουν με τις θέσεις που κατέχουν στο ΡΙΚ. Συγκεκριμένα, η πρώτη απόσπαση αφορά δημοσιογράφο η οποία ήταν παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων. Σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή η εν λόγω δημοσιογράφος αποσπάστηκε από τις 24/10/2019 μέχρι τις 24/10/2022 στο Κέντρο Εξυπηρέτησης του Τμήματος Ταχυδρομείων στα Λεύκαρα. Η δεύτερη περίπτωση αφορά συνεργάτιδα ραδιοφωνικών μουσικών προγραμμάτων του ΡΙΚ η οποία αποσπάστηκε από την 1/9/2020 μέχρι τις 31/8/2023 στο Ταχυδρομικό Γραφείο Κιτίου».

Όλα αυτά, προστίθεται στο ρεπορτάζ, απασχόλησαν και θα απασχολήσουν την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής

Ο ΕΦΕΤΗΣ γνωρίζει ότι είναι πολλοί οι συνάδελφοι των δυο που τις ζηλεύουν επειδή πήγαν απόσπαση σε Ταχυδρομείο, αλλά η ουσία δεν είναι αυτή. 

Η ουσία είναι άλλη, και το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι αυτό που ενδεχομένως να κρίνει αν πρέπει να γίνουν και άλλες αποσπάσεις ΡΙΚάδων σε Ταχυδρομεία. 

Το ερώτημα λοιπόν είναι:

Τα γράμματα στα ΛΕΥΚΑΡΑ και στο ΚΙΤΙ πάνε στην ώρα τους; Οι χωρκανοί πιάνουν τα πακέτα τους στην ώρα τους; 

Αν ΝΑΙ, τότε σημαίνει ότι την διαφορά στην ταχύτητα των ταχυδρομείων την έκαναν οι δυο ΡΙΚούδες, διότι σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ Κύπρο γράμματα και δέματα ποτέ μα ποτέ δεν έρχονται στην ώρα τους. 

Συνεπώς, η ΒΟΥΛΗ πριν επιχειρήσει να ακυρώσει ή να κατακρίνει τις αποσπάσεις πρέπει να εξετάσει και αυτό το ερώτημα… 

Αν η λύση για την γρήγορη διακίνηση (εντός Κύπρου – διότι εκτός Κύπρου δεν έχουμε πρόβλημα) είναι οι αποσπάσεις ΡΙΚάδων στα Ταχυδρομεία, τότε λύσαμε ΚΑΙ το αιώνιο πρόβλημα των Ταχυδρομείων μας. 

Η Κατερίνα Μηλιώτη ας πάει στο Ταχυδρομείο της Ακρόπολης, ο Σταύρος Κυπριανού στο Ταχυδρομείο του Στροβόλου και ο Γιάννης Νικολάου ας πάει στο Ταχυδρομείο της Προδρόμου… 

Ε, μα… !!!

ΥΓ. Μιας και μιλάμε για τον Γιάννη Νικολάου, πέραν της πλάκας, πάρτε το βιβλίο του «Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΛΑΠΗΘΟΥ»

 

Μα διαγράφουν και οι Πράσινοι παράτυπα «αντιφρονούντες»;

d

Η ρήση όποιος φεύγει από το Μαντρί τον τρώει ο Λύκος, τελικά φαίνεται να ισχύει για όλους και για όλα τα κόμματα. Είτε το παίζεις «φιλελέ», είτε «σούπερ δημοκράτης» στην τελική όλοι, μα όλοι δεν θέλουν «μες τα πόδια τους» αντιφρονούντες. 

Στην πολιτική, το μότο «όποιος φεύγει από το Μαντρί τον τρώει ο Λύκος», δεν ισχύει μόνο για περιπτώσεις αντιδραστικών τύπων που αποχωρούν πυροβολώντας από τα κόμματα και πάνε να δημιουργήσουν δικά τους κόμματα ή κινήματα, αλλά ισχύει και σε περιπτώσεις που ένα στέλεχος δεν συμμορφώνεται ή δεν ακολουθεί ή έρχεται σε «κόντρα με τον Αρχηγό» και δημιουργεί μπελάδες. 

Αν δημιουργείς μπελάδες, φεύγεις. Απλά πράματα

Και αυτό ισχύει ακόμη και στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ, οι οποίοι προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να εμφανιστούν ως οι «ΤΕΛΕΙΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ», αφού όπως θα διαβάσατε ένας ΟΙΚΟΛΟΓΟΣ κατάφερε και εξέδωσε μέσω δικαστηρίου interim order για ακύρωση των εκλογικών διαδικασιών των Πρασίνων, διότι οι Πράσινοι τον διέγραψαν από μέλος παράνομα. Το Δικαστήριο ζητά να γραφτεί εκ νέου ο συγκεκριμένος ως μέλος των Οικολόγων (μέχρι να εκδικαστεί η αγωγή) και να αναβληθούν οι εκλογές (60 ημέρες), ώστε να διασφαλίζεται το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι και στο συγκεκριμένο μέλος.  

Διαβάστε αυτούσια την απόφαση δικαστηρίου εδώ.

 

Το ΟΧΙ της Αριστεράς στη Συμφωνία Γαλλίας – Ελλάδας…

d

Αδελφοί εν Ελλάδι, εμάς εδώ στην Κύπρο δεν μας εκπλήσσει το ΟΧΙ της Αριστεράς στην Βουλή των Ελλήνων στην Συμφωνία Γαλλίας – Ελλάδας. 

Για εμάς εδώ στην Κύπρο είναι καλά γνωστό πως για την Αριστερά οτιδήποτε «ΔΥΤΙΚΟ» απορρίπτεται. 

Οτιδήποτε περιέχει ή θεωρείται ότι περιέχει έστω και ίχνος «ΔΥΤΙΚΟ» απορρίπτεται.

Ανεξαρτήτως αν είναι για το καλό του τόπου, ανεξαρτήτως αν είναι εκσυγχρονιστικό, ανεξαρτήτως αν θα βοηθήσει τον απλό πολίτη ή όχι, αν οποιαδήποτε πρόταση, συμφωνία, εισήγηση περιέχει «ΔΥΤΙΚΟ» συστατικό απορρίπτεται. 

Εμείς εδώ στην Κύπρο το ξέρουμε πολύ καλά αυτό. 

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ απέρριψε λύση του Κυπριακού ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ επειδή ήταν «ΔΥΤΙΚΟΥ» τύπου. Την πρώτη φορά, το 1978, το είπε μάλιστα, την δεύτερη φορά -το 2004-, το καμούφλαρε, αλλά με συνεννόηση με τη Μόσχα, η τελευταία στάθηκε η αιτία το Συμβούλιο Ασφαλείας να μην «εγγυηθεί» την λύση. 

Όπως και να έχει, πρέπει να είναι σε όλους γνωστό ότι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, απέρριπτε, απέρριψε και θα συνεχίσει να απορρίπτει «ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΔΥΤΙΚΟ» (εξαιρούνται τα μπίζνες για το κόμμα και τα στελέχη). 

 

Η αγκαλιά Χριστοδουλίδη - Θεμιστοκλέους & η εκδίωξη του από ΕΛΑΜ

d

Το ΕΛΑΜ έδιωξε τον Θεμιστοκλέους και τον αγκαλιάζει ο Χριστοδουλίδης ή τον αγκάλιασε ο Χριστοδουλίδης και τον έδιωξε το ΕΛΑΜ; 

Αν διερωτάστε ποιο από τα δυο ισχύει είναι το δεύτερο. 

Ο ΕΦΕΤΗΣ έχει το στόρι και θα σας πει τι έγινε: 

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε επίσκεψη του στην ΠΑΧΝΑ (1η Οκτωβρίου) συνάντησε και τον ΑΝΔΡΕΑ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ. 

Ο δεύτερος τον προέτρεψε «να μην κάνει πίσω» και «να μείνει μέχρι τέλους στην κούρσα των Προεδρικών εκλογών», οπόταν και η σχετική αγκαλιά που δημοσιεύτηκε σε ΜΜΕ την περασμένη βδομάδα.  

Η φωτογραφία γίνεται viral με αρκετούς να σχολιάζουν κατά του Νίκου Χριστοδουλίδη διερωτώμενοι τι κοινό έχουν οι δυο… και θα έπρεπε να υπήρχε αυτός ο «εγκάρδιος χαιρετισμός»… 

Ο Α. Θεμιστοκλέους παρεμβαίνει σε διάφορους διαλόγους και υποστηρίζει / προασπίζεται τον Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Το ΕΛΑΜ λαμβάνει τις παρεμβάσεις του Θεμιστοκλέους ως «εκτός γραμμής» διότι ένας βουλευτής τους (ο Α. Θεμιστοκλέους) προασπίζεται και υποστηρίζει δημόσια τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ΥΠΕΞ της Κυβέρνησης ΔΗΣΥ. 

Αυτό επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Θεμιστοκλέους, ο οποίος με δηλώσεις του χαρακτήρισε τους  λόγους επικαλείται το ΕΛΑΜ ως προφάσεις εν αμαρτίαις. «Ενοχλήθηκαν πάρα πολύ από το γεγονός ότι υπερασπίστηκα τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη όταν δέχθηκε μια αήθη επίθεση από ιστοσελίδα και μου απέστειλαν μια επιστολή που είναι ένα ιταμό τελεσίγραφο το οποίο εγώ απέρριψα», δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Αυτά...!!!

 

ΑΚΕΛ: Ελπίζει για αριστερόστροφη ηγεσία σε ΕΔΕΚ

d

Σε «βαθιές αλλαγές» στην ΕΔΕΚ ελπίζει το ΑΚΕΛ, ώστε να υπάρξει στροφή πλεύσης των Σοσιαλιστών προς την Αριστερά, κάτι που θα τους καθιστά εν δυνάμει συνεργάτες τόσο εντός Βουλής αλλά κυρίως ενόψει και των ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ 2023

Στην Εζεκία Παπαιώννου εκτιμούν, όπως μαθαίνει Ο ΕΦΕΤΗΣ, ότι οι άσχημες σχέσεις των τελευταίων ετών μεταξύ ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ και ΑΚΕΛ απομακρύνουν τις πιθανότητες για την όποια συνεργασία στο εγγύς μέλλον, κάτι που το ΑΚΕΛ δεν επιθυμεί αφού στόχος είναι η εξουσία το 2023 και στην Εζεκία γνωρίζουν πως για την επίτευξη αυτού του στόχου απαιτούνται όσο το δυνατόν περισσότερες συνεργασίες. 

Η «νεκατωσιά» στην ΕΔΕΚ ενόψει και των εσωτερικών της εκλογών, αφήνει αισιοδοξία στο ΑΚΕΛ, το οποίο ελπίζει για μια «άλλη ηγεσία» ή τουλάχιστον εκλογή περισσότερων «αριστερόστροφων» στελεχών της ΕΔΕΚ στα όργανα των Σοσιαλιστών, οι οποίοι θα μπορούν να διαδραματίσουν ρόλο, την ώρα που το Κίνημα θα λαμβάνει τις αποφάσεις του για τις Προεδρικές του 2023. 

Βλέπετε, παίζονται πολλά και βαθύ παρασκήνιο σε όλη την πολιτική σκακιέρα, και ακόμη έρχονται κι’ άλλα… 

>>> Όλο το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Offsite εδώ <<< 

Byeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee   

Home